Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Ο ΣΤΥΓΝΟΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΑΓΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Του Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά
Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω
  

Είναι πρόδηλο ότι η κοινωνία πνέει τα λοίσθια ούσα μη αναστρέψιμα καθημαγμένη, ένεκεν και συνεπεία των αλλεπαλλήλων πληγμάτων τα οποία ακούσα υφίσταται, λόγω των εσκεμμένα, πλημμελών χειρισμών των πολιτικών της αντιπροσώπων επί των καίριων και ακανθωδών ζητημάτων, όπως ενδεικτικά αναφέρω την οικονομική κρίση, τους πλειστηριασμούς τα εθνικά ζητήματα.


Περαιτέρω, καθίσταται σαφές ότι αυτή την στιγμή τελεί εν εξελίξει, εκ των άνωθεν διευθυντηρίων ένα εθνοκτόνο σχέδιο με τρία σκέλη το οποίο κατατείνει εις την κατά το μάλλον ή ήττον, ολοτρόπως αντικατάσταση του Ελληνικού πληθυσμού υπό των επιδοτούμενων επηλύδων, ωσεί συντεταγμένου εποικισμού.


Το σχέδιο αυτό δράσης αρθρώνεται εις τρία σημεία και οικοδομείται επί τριών πυλώνων εκ βάθρων υποσκάψεως του έθνους ως εξής : 


Το πρώτον, βιώνουμε των προϊούσα και  επιμελώς μεθοδευμένη αύξουσα,  καθολική πτωχοποιήση του Ελλαδικού λαού, εκ της περιόδου των μνημονίων και εντεύθεν η οποία εξικνείται μέχρι και σήμερον, παρά το γεγονός ότι ο Ελληνικός λαός, λαμβάνοντας υπόψιν και την μέλαινα περίοδο της υγειονομικής κρίσεως έχει διέλθει υπό καυδιανά δίκρανα προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά. 


Παρά ταύτα το οικονομικό σφυροκόπημα ενδημεί δια αμειώτου εντάσεως και επιδεινούται εις βάρος του πενόμενου Ελληνικού λαού επί τα χείρω, ο οποίος έχει απωλέσει πάσα οικονομική ισχύ και το γε νυν έχον, απεμπολεί την δυνατότητα να προστατεύσει την κύρια κατοικία του, λόγω της ανεκδιηγήτου και καταπτύστου αποφάσεως των πλειστηριασμών εκ της Ολομελείας του Αρείου Πάγου.


Ένιοι πολιτικοί δηλώνουν ότι οι Πλειστηριασμοί συνιστούν μνημονιακή υποχρέωση –παραδεχόμενοι ούτως και την έμμεση παρέμβαση της πολιτικής προς την δήθεν ανεξάρτητη δικαιοσύνη-, πλην όμως παραλείπουν να μας γνωστοποιήσουν εάν, η ανέλεγκτη εισροή και η επιδότηση των αλλοδαπών ότε η Ελλάδα κλυδωνίζεται  και καταβυθίζεται οικονομικά, τίνος επιταγή είναι; 


Εν δευτέροις, ο Ελληνικός λαός, αντικαθίσταται ταχέως, συν των χρόνω προιόντι, ένεκεν και της επιδότησης εποικισμού της Πατρίδα μας ανά την επικράτεια δια αλλοδόξων και ετερόκλητων εθνικοτήτων επηλύδων, οι οποίοι απολαμβάνουν, άνευ συνεισφοράς εις το Ελλαδικό Κράτος, δικαίωμα, εις την μετακίνηση, την στέγαση, την ψυχαγωγία και εις την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Τούτο δε πανθομολογείται, ήτοι η νόθευση των εθνών, άνευ αιδούς και ενδοιασμού, υπό των επίσημων χειλέων συλλήβδην των κρατικών μας αξιωματούχων, οι οποίοι δηλώνουν ευθαρσώς ότι το οξύ δημογραφικό θα επιλυθεί δια των μεταναστών, αντί να δοθούν, ισχυρά οιονομικά κίνητρα προς τις νέες οικογένειες να δομήσουν το ιδικό τους νοικοκυριό.


Ας μας απαντήσουν λοιπόν οι πολιτικοί πόθεν άραγε απορρέει η νόθευση των εθνών, -πέραν του απτού προπλάσματος του δεδηλωμένη σχεδίου Καλλέργη -συνιστά μήπως και τούτο Μνημονιακή υποχρέωση; 


Εν τρίτοις, βιώνουμε όλοι το θανάσιμο πλήγμα εις τις ρίζες και την διαχρονική ζώσα παράδοση μας, όπου τα ζωτικά εθνικά ιδεώδη αντικαθίστανται μετά τα ατομικά, ήδη η γλώσσα μας κατακρεουργείται, (κατάργηση της καθαρευούσης 1977 και τόνων-πνευμάτων, 1982), η ιστορία παραχαράσσεται και οι Εκκλησιαστική συνείδηση κιβδηλοποιείται, ούτως ώστε, ο σύγχρονος άνθρωπος ακρωτηριασμένος όντας εκ της αδηρίτου αναγκαίας προσδέσεώς του με το παρελθόν του, όπως καταστεί παραχρήμα, ευάλωτος και τρωτός, έναντι οιασδήποτε κακοβούλου χειραγωγήσεως και συνειδησιακής αλώσεως υπό των μηχανισμών του συστήματος, ως εκ τούτου ομιλούμε περί του τεκτανομένου, πολιτισμικού μας αφελληνισμού.


Εν κατακλείδι, οι τρεις αυτές φάσεις ανωτέρω συμπυκνώνουν εύγλωττα την ένταση του Έλληνα προκειμένου να επιβιώσει, ανάμεσα στην προκρούστεια μέγγενη της προελαυνούσης Νέας Τάξης Πραγμάτων και εγκαθιδρυθησομένης Παγκοσμιοποιήσεως, με αποτέλεσμα  σήμερον, να παραπαίει, πολιτισμικά ανερμάτιστος, οικονομικά εξαθλιωμένος και ξένος εις την Πατρίδα των προγόνων του, εγκλωβισμένος πλήρως, εις μία φαύλη σισύφεια λογική πνιγηρού αδιεξόδου άνευ προοπτικής.


Συνελόντι ειπείν, η μόνη λύση είναι ανάνηψη και αντίσταση δια να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας, την παρακαταθήκη και τις παραδόσεις των προγόνων μας καθώς και να διεκδικήσουμε ότι μας αμφισβητείται, ο διηνεκής αγών εξακολουθεί, εν παντί και πάντοτε και παραμένουμε επ’ άπειρον να τελούμε εν εγρηγόρσει φρυκτωρούντες περί της ακεραιότητας της αληθείας.


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters