Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ



Η Τουρκία έχει μετατρέψει εκατοντάδες χριστιανικές εκκλησίες σε τζαμιά, στα οποία κυματίζει και η σημαία της Τουρκίας, η ημισέληνος.

Του Σάββα Καλεντρίδη

Τελευταίο παράδειγμα, η εκ νέου μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στην οποία μάλιστα είχαμε και άνοδο του ιμάμη στο μινμπέρ με ανά χείρας το οθωμανικό γιαταγάνι, που υποτίθεται ότι είναι το γιαταγάνι του προφήτη Μωάμεθ.

Στη Λεμεσό της Κύπρου, κάποιοι νεαροί έγραψαν συνθήματα για το 1821 και ζωγράφισαν με σπρέι την ελληνική σημαία στους τοίχους ενός τζαμιού που υπάρχει εκεί και συντηρείται από τον δήμο, χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα αλλαγή χρήσης. Διαβάζουμε σήμερα ότι σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος, που σήκωνε τον Ερντογάν στα ουράνια όταν μετέτρεπε την Αγία Σοφία σε τζαμί, ανεβάζει το θέμα του τζαμιού στη Λεμεσό, ενώ έχουμε δηλώσεις για το θέμα από τον ίδιο τον Ερντογάν, αλλά και από τον εκπρόσωπο του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ.

Επίσης, ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία η επίθεση χαρακτηρίστηκε «προκλητική ενέργεια» και σημειώθηκε ότι «είναι σαφές ότι τέτοιες προκλητικές ενέργειες, σε μια περίοδο που έχουν ενταθεί οι προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δεν θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει: «Συμφωνούμε με την έκκληση του προέδρου της (λεγόμενης) “ΤΔΒΚ” Ερσίν Τατάρ να εντοπιστούν μια ώρα αρχύτερα οι υπεύθυνοι για το περιστατικό και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, και αναμένουμε το θέμα να ερευνηθεί με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του είδους απαράδεκτων πράξεων».

Για να γίνει αντιληπτό με τι χώρα και τι κοινωνία έχουμε να κάνουμε, οι ίδιοι που εκθείαζαν μια πολιτική ενέργεια βεβήλωσης ενός χριστιανικού μνημείου, μια ενέργεια που έγινε με απόφαση του ίδιου του προέδρου της χώρας τους, τώρα ανεβαίνουν στα… κάγκελα και προσπαθούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την ενέργεια 2-3 νέων, που βρήκαν έναν λανθασμένο τρόπο να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, αλλά και την οργή τους για τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του νησιού τους και τη βεβήλωση των θρησκευτικών και πολιτιστικών τους μνημείων στα Κατεχόμενα.

Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε ότι η πολιτική εκμετάλλευση από τον Ερντογάν και την παρέα του ενός γεγονότος που δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης της Κυπριακής Δημοκρατίας γίνεται την επομένη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και λίγες ημέρες πριν από την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό.

Και μια που αναφερθήκαμε στη Σύνοδο Κορυφής, να σημειώσουμε ότι η Τουρκία, που φέρεται ικανοποιημένη εν μέρει από την Κοινή Ανακοίνωση, προέβαλε ενστάσεις σε ένα σημείο της, λέγοντας μάλιστα ότι η Ε.Ε. παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο!

Οι ενστάσεις της Τουρκίας αφορούν το μέρος της ανακοίνωσης που αναφέρεται στις παράνομες γεωτρήσεις της στην Ανατολική ΜεσόγειοΣυγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«-Υπενθυμίζουμε το στρατηγικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην ανατολική Μεσόγειο και για την ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία. Χαιρετίζουμε την πρόσφατη αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της διακοπής των παράνομων δραστηριοτήτων γεώτρησης, της επανάληψης των διμερών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και των επικείμενων συνομιλιών για το Κυπριακό υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών…»

Τα δύο θέματα, αυτό της αναγραφής συνθημάτων στους τοίχους του τζαμιού στη Λεμεσό και της Κοινής Ανακοίνωσης της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους, όμως προσφέρονται για κοινό συμπέρασμα όσον αφορά την αντίδραση της Τουρκίας.

Και στις δύο περιπτώσεις, ενώ η Τουρκία είναι αυτή που έχει κάνει ως κράτος τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, εξανίσταται και καταγγέλλει την άλλη πλευρά ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία θέλει να επιβάλει το δικό της δίκαιο και στην καθημαγμένη από τον συνεχιζόμενο «Αττίλα» Κύπρο και στην Ε.Ε., η οποία ακόμα πιστεύει ότι μπορεί να κατευνάσει τον Ερντογάν, προσφέροντάς του… χάντρες.

Τα πράγματα είναι απλά και η Ε.Ε. πρέπει να το καταλάβει μια ώρα αρχύτερα. Ο Ερντογάν είπε κάποια στιγμή ότι η Τουρκία θα μπει στην Ε.Ε., αλλά όχι εφαρμόζοντας τα κριτήρια της Κοπεγχάγης. Θα επιβάλει στην Ε.Ε. τα κριτήρια της Αγκυρας.

Τι σημαίνει αυτό; Θα επιβάλει το δικό της δίκαιο η Τουρκία, βήμα βήμα, μέσω των τουρκικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων που δημιουργεί με τα κύματα των μεταναστών που στέλνει με σχέδιο στις χώρες της Ευρώπης.

Για να λέμε την αλήθεια, ήδη έχει αρχίσει να επιβάλει τα κριτήρια της Αγκυρας, αφού η εξοφθάλμως φιλοτουρκική στάση της κυρίας Μέρκελ έχει να κάνει με τις ψήφους των Τούρκων της Γερμανίας, οι οποίοι, ύστερα από παραίνεση του Ερντογάν, θα ψηφίσουν «δαγκωτό» το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου.

Για να αντιληφθούμε καλύτερα το παρανοϊκό της υπόθεσης, ορκισμένοι ισλαμοφασίστες του Ερντογάν θα ψηφίσουν το κόμμα των κιαφίρ, δηλαδή των απίστων, με βάση την ιδεολογία τους. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters