Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

25η ΜΑΡΤΙΟΥ : ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η αντίδραση των Αθηναίων κατά την αντίστοιχη απαγόρευση της επετείου της 25ης Μαρτίου, από την κατοχική κυβέρνηση του 1943


Επιβεβαιώντοντας όλες τις σχετικές δημοσιεύσεις, για τον πανικό που έχουν προκαλέσει στό Μαξίμου οι πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας, για μαζικές κοινητοποιήσεις των Ελλήνων ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία κίνηση που το μοναδικό της προηγούμενο στούς δύο αιώνες ύπαρξης του Ελληνικού κράτους, ανιχνεύεται μόνο στην αντίστοιχη απόφαση της κατοχικής κυβέρνησης του 1943. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, απαγορεύονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν ανακοινωθεί από φορείς, συλλόγους και κόμματα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στήν Αθήνα. Μέ πρόσχημα τήν ασφάλεια των επισήμων προσκεκλημένων της κυβέρνησης, η αστυνομία απαγόρευσε εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες νά γίνουν ακόμα και 2,5 ώρες μετά τήν λήξη όλων των επίσημων τελετών, και μακριά από το κέντρο των εκδηλώσεων.

Το Συντονιστικό Φορέων ’21, μέ ανακοίνωσή του – καταπέλτη, καταγγέλλει την αντισυνταγματικότητα αυτής της διαταγής, και σημειώνει ότι η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο νά αμαυρώσει την επέτειο των 200 ετών από το 1821, μέ απαγορεύσεις που θυμήζουν τα χρόνια της Γερμανικής κατοχής.

Αξιοσημείωτο δε, είναι το γεγονός ότι η διαταγή απαγόρευσης δέν επικαλείται τα μέτρα για τον covid 19, αλλά “τη δημόσια ασφάλεια και τον κίνδυνο σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην οικεία περιοχή”. Όλα αυτά για μια περιοχή όπου η κοινωνικοοικονομική ζωή έχει νεκρώσει λόγω των μέτρων της καραντίνας και σε μια μέρα που αποτελεί επίσημη αργεία.

Το Συντοντιστικό Φορεών ’21, σημειώνει μέ νόημα, ότι παρά τις απαγορεύσεις, όλοι οι πολίτες μπορούν νά μεταβούν στόν αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, μέ χρήση του κωδικού 6, και να καταθέσουν ένα λουλούδι στό άγαλμα του Στρατηγού Μακρυγιάννη επί της Διονυσίου Αρεοπαγήτου.

Όλες οι άλλες εκδηλώσεις του Συντονιστικού Φορέων ΄21, σέ Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Έβρο, Ιωάννινα, Φάρσαλα, Ηράκλειο Κρήτης κ.α. θά πραγματοποιηθούν κανονικά, κόντρα στό κλίμα τρομοκρατίας της κυβέρνησης.

Ολήκληρη η ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση αμαυρώνει την 25η Μαρτίου με απαγορεύσεις πού θυμίζουν κατοχή

Η χθεσινή απαγόρευση από την Κυβέρνηση των εκδηλώσεων εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, που είχαν εδώ και έναν μήνα ανακοινωθεί από το Συντονιστικό Φορέων ΄21, εκμηδενίζει το θεμελιώδες Συνταγματικό δικαίωμα του «συναθροίζεσθαι», ανήμερα της 25ης Μαρτίου, κατά την συμπλήρωση των 200 ετών από την εθνεγερσία. Αποτελεί την δεύτερη μαύρη σελίδα στην ιστορία των εορτασμών της εθνικής επετείου, ακολουθόντας την αντίστοιχη απόφαση πού μόνο η κατοχική κυβέρνηση του 1943 είχε τολμήσει να πάρει.

Το Συντονιστικό Φορέων ’21 αποτελεί κίνηση νόμιμων πολιτικών φορέων, αυτοδιοικητικών παρατάξεων και συλλόγων. Να διευκρινίσουμε ότι η ώρα και το μέρος της συγκεντρώσεως του Συντονιστικού Φορέων ’21 στην Αθήνα, τροποποιήθηκε κατόπιν συνεννόησης με την ΓΑΔΑ, προκειμένου νά μην επηρεάσει σε τίποτα την στρατιωτική παρέλαση και τα μέτρα ασφαλούς μετακίνησης των επισήμων. Άλλωστε όπως φαίνεται και από το πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων του κράτους, η κινητοποίησή μας είχε οριστεί νά ξεκινήσει 2,5 ώρες μετά την αποχώρηση των επισήμων.

Η αναιτιολόγητη αυτή απόφαση, αντίκειται συν τοις άλλοις εις το άρθρο 11, της υπερνομοθετικής ισχύος κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως του δικαιώματος ανθρώπου –το δικαίωμα «συνέρχεσθαι και συνετερίζεσθαι»- (η Ε.Σ.Δ.Α όπου κυρώθηκε από την Ελλάδα δια του ν.δ 53/74) καθώς και στην θεμελιώδη αρχή της αναλογικότητας του άρθρου 25 του Συντάγματος ως προς τους θεμιτούς περιορισμούς του εν λόγω δικαιώματος.

Ως εκ τούτου δυνάμει του Ν. 3028/2002 εν συνδυασμώ με το άρθρο 24 παράγραφος 1 του Συντάγματος, ο κάθε πολίτης έχει ηθικό έννομο συμφέρον απρόσκοπτης πρόσβασης εις τα κοινόχρηστα μνημεία ή αρχαιολογικούς χώρους, προβαίνοντας σε ενέργειες οι οποίες συνάδουν προς το άρθρο 120 (επιτομή του Συνταγματικού Πατριωτισμού) παράγραφος 2, ήτοι: εκδηλώνουν υπακοή, πίστη, σεβασμό προς το Σύνταγμα, καθώς και αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία, ευθυγραμμιζόμενοι πλήρως προς την παράγραφο 4 η οποία αναγάγει ανυπερθέτως την φιλοπατρία σε συστατικό στοιχείο της Συνταγματικής νομιμοφροσύνης

Εν κατακλείδι ως αυτόκλητοι θεματοφύλακες την Συνταγματικής εννόμου τάξεως περιφρουρούμε την Δημοκρατία, ανθιστάμενοι με γνώμονα τον πατριωτισμό μας, όπως εξάλλου ρητώς επιτάσσει η προαναφερθείσα ακροτελεύτια Συνταγματική διάταξη του άρθρου 120, εις πάσα περίπτωση και όποτε το καθήκον μας ειδικότερον προτάξει.

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι Αθηναίοι, μπορούν αύριο μέ κωδικό 6 να μεταβούν προς επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Ακροπόλεως. Υποθέτουμε πως πολλοί από τους συμπολίτες μας θά σκεφτούν νά κρατούν ένα λουλούδι, για να αφήσουν στο άγαλμα του στρατηγού Μακρυγιάννη, ένεκα της σημαντικής αυτής ημέρας.

Υ.Γ: Όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του Συντονιστικου Φορέων ΄21 σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Έβρο, Φάρσαλα, Ηράκλειο Κρήτης κ.α., θα πραγματοποιηθούν κανονικά, κόντρα στό κλίμα τρομοκρατίας που επιδειώκει η κυβέρνηση.

Συντονιστικό Φορέων 21

Οι συμμετέχοντες φορείς (αλφαβητικά):

– Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος

-Ανεξάρτητη επιτροπή αγώνα για την μη επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου (ΕΑΚΥΤ)

– Βάνης εγγύηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αδέσμευτος Συνδυασμός (εκλεγμένη παράταξη)

-Δημοβούλειο Πολιτών

– Δημοκρατική Αναγέννηση

– Δίκτυο Πολιτών Νίκαιας Κορυδαλλου

-Δίκτυο Πολιτών Φαρσάλων

– Δράσις ΚΕΣ (αυτόνομη παράταξη Κυπρίων Φοιτητών)

– Δρόμος Ανοιχτός (Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου)

– Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (Ε.ΠΟ.Σ)

– Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία

-«ΕΜΕΙΣ»

-Επιστημονικός Πολιτιστικός σύλλογος ”Μακεδονική Ένωση για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη”

– Επιστημονικός Σύλλογος Νέων των Αθηνών

-Επιτροπή Αγώνα Ιωαννίνων

– Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικων Θεμάτων (του πρώην ΠτΔ Μιχαήλ Στασινόπουλου)

– Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών

-Λαϊκή Συνέλευση Νοτίων Προαστίων

-Λέσχη Φίλων Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστι»

– Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη (εκλεγμένη παράταξη στόν Δήμο Θεσσαλονίκης)

– Νέα Πολιτική

-Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ)

– Oμάδα Πολιτών Ηρακλείου Κρήτης

– Πατριωτικός Σύνδεσμος

-Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος ”Μακεδονικός Ρόδακας’

-Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λακώνων “Λυκούργος”

-Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ

-Πολιτιστικός Σύλλογος Προναία Αθηνα

-Πολιτιστικό Σωματείο Δεσμοί Ελλήνων

– Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία (εκλεγμένη παράταξη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

– Πρωτοβουλία Αφύπνισης Κέρκυρας

– Πρωτοβουλία Εθνικής Μνήμης Ζακύνθου

– Σπάρτακος (εκλεγμένη παράταξη του Δήμου Κομοτηνής)

-Τμήμα AHEPA HJ-03 Θεσσαλονίκης “Αλέξανδρος ο Μέγας”

– Χριστιανική Δημοκρατία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters