Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ», ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ...ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ;

Του Θεόδωρου Καρυώτη
 
Ξεχνάμε ότι οι ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου είναι συγχρόνως και ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, η Ε.Ε. πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία και να ζητήσει από την Ελλάδα και την Κύπρο να οριοθετήσουν τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες τους.
Την πρωτοβουλία μπορεί να αναλάβει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας και να ζητήσει από τις Βρυξέλλες, μια και η ΑΟΖ εμπίπτει στις δικαιοδοσίες της, να απαιτήσει από την Αθήνα και την Λευκωσία να οριοθετήσουν τις ΑΟΖ τους.

Ξαφνικά ο πρόεδρος της Γαλλίας έγινε ήρωας στην Ελλάδα διότι κατήγγειλε απερίφραστα της κινήσεις του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο, όταν το τουρκικό ναυτικό στοχοποίησε ένα πολεμικό πλοίο της Γαλλίας έξω από την Λιβύη. Μέχρι τότε  γαλλική συμπαράσταση δεν είχε εκδηλωθεί τόσο έντονα.
Θα ήταν σοβαρό σφάλμα για την Ε.Ε. να αφήσει την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου στα χέρια άλλων «παικτών», ιδίως της Τουρκίας, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης, ότι δεν είναι αποδεκτό ο θαλάσσιος χώρος ενός μέλους της ΕΕ να παραβιάζεται ή να απειλείται. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι όσοι  συμβάλλουν σε αυτό θα πρέπει να υποστούν κυρώσεις επισημαίνοντας  ότι το Παρίσι στηρίζει αυτήν την επιλογή.
  • Ο πρόεδρος Μακρόν γνωρίζει ότι η ασφάλεια της Ε.Ε. ισοδυναμεί με την ασφάλεια των θαλασσίων συνόρων της και η καλύτερη προστασία των συνόρων της Ευρώπης εξασφαλίζεται από την ΑΟΖ της Ευρώπης!
Ο ίδιος στις δηλώσεις του, πριν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, έστειλε μήνυμα με βασικό αποδέκτη την κατοχική δύναμη:
«Θα ήταν πολύ σοβαρό λάθος αν αφήναμε τα ζητήματα της ασφάλειας μας στα χέρια άλλων παικτών, αυτό δεν είναι μια επιλογή για την Ευρώπη και είναι κάτι το οποίο η Γαλλία δεν θα επιτρέψει να συμβεί. Για μια ακόμη φορά θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο, αλλά και την Ελλάδα, απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Είναι απαράδεκτο ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ να παραβιάζεται ή να απειλείται. Αυτοί που συμβάλλουν σε αυτό πρέπει να υποστούν κυρώσεις, και μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξη της Γαλλίας επ΄ αυτού».
  • Γαλλία: Η μεγαλύτερη ΑΟΖ του πλανήτη Γη
Λόγω των πολυάριθμων υπερπόντιων νησιών και εδαφών που είναι διάσπαρτα σε όλους τους ωκεανούς, η Γαλλία διαθέτει τη μεγαλύτερη ΑΟΖ στον κόσμο. Τα γαλλικά υπερπόντια νησιά και διαμερίσματα έχουν ΑΟΖ 3.791.998 τετραγωνικών μιλίων, που αντιπροσωπεύει το 96,7% της ΑΟΖ της Γαλλίας. Η συνολική έκταση της ΑΟΖ της Γαλλικής Δημοκρατίας είναι 4.514.000 τετραγωνικά μίλια, που αντιστοιχεί περίπου στο 8% των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών του κόσμου, ενώ η χερσαία έκταση της χώρας αντιπροσωπεύει μόνο το 0,45% της παγκόσμιας έκτασης.
Κύριε Μακρόν, η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα νησιά από την Γαλλία και πρέπει και εσείς, που επιθυμείτε την προστασία των νησιών μας, να απαιτήσετε από τις Βρυξέλλες να ζητήσουν άμεση οριοθέτηση των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου αυξάνοντας έτσι και  την ΑΟΖ της Ευρώπης.
Επίσης, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2013 ήταν μια σημαντική και κρίσιμη χρονιά για τα θέματα της ΑΟΖ, γιατί η Κομισιόν παρουσίασε μία νέα μελέτη με τίτλο “Βελτιώνοντας τη διακυβέρνηση του θαλάσσιου χώρου: Μια ευκαιρία για Γαλάζια Ανάπτυξη στη Μεσόγειο Θάλασσα”. Αυτή η μελέτη επισημαίνει ότι η δημιουργία ΑΟΖ στη Μεσόγειο Θάλασσα θα ωφελήσει την Γαλάζια Ανάπτυξη της ΕΕ με την ενίσχυση της οικονομικής μεγέθυνσης και απασχόλησης στην θαλάσσια οικονομία, που με τη σειρά της θα βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης. Έτσι η μελέτη αυτή προτρέπει στα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου να προβούν στην ανακήρυξη και οριοθέτηση των ΑΟΖ τους. Μεταξύ άλλων, αναφέρει συγκεκριμένα:
  • «Μέσα στις ΑΟΖ των 200 ν.μ. των κρατών-μελών της ΕΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό της Μεσογείου σε αλιεία και σε υδρογονάνθρακες θα είναι ευρωπαϊκή ιδιοκτησία. Χωρίς τις ΑΟΖ να έχουν συμφωνηθεί, να έχουν ανακηρυχθεί και οριοθετηθεί, η εκμετάλλευση των πόρων κάτω από την επιφάνεια του νερού είναι αδύνατη. Επομένως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει, με εμμονή να ακολουθήσουν μια στρατηγική με βάση αυτά τα δεδομένα. Ο στόχος δεν είναι τίποτα λιγότερο από την εξασφάλιση ενεργειακής αυτάρκειας στην διψασμένη για υδρογονάνθρακες γερασμένη μας ήπειρο».
Με βάση τα παραπάνω, είναι  υποχρέωση δυο κρατών-μελών της Ε.Ε., της Ελλάδας και της Κύπρου,  να οριοθετήσουν τις ΑΟΖ του βάσει UNCLOS.
Όπως δείχνει ο επόμενος χάρτης η οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου δείχνει ξεκάθαρα ότι η Αίγυπτος δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία.

ΧΑΡΤΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

Αυτός ο χάρτης δείχνει ότι η ΑΟΖ της Ελλάδας εφάπτεται στο περιβόητο οικόπεδο 4 της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά, ακόμα πιο σημαντικό, εφάπτεται στο τριεθνές σημείο, που ενώνει τις ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.
Έτσι διορθώνεται και το λάθος της κυβέρνησης Σημίτη, που δεν επιθυμούσε η οριοθέτηση των ΑΟΖ Κύπρου και Αιγύπτου να δείχνει την πλήρη επήρεια του συμπλέγματος του Καστελλόριζου. Η Αίγυπτος, τότε, ήταν πολύ χαρούμενη με την παρέμβαση της Ελλάδας διότι της εξασφάλιζε θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και τώρα. Ο στρατηγός Ελ Σίσι πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσουν σε μια παράνομη τμηματική οριοθέτηση της ΑΟΖ των δυο κρατών, διότι δεν θέλει να ενοχλήσει την Τουρκία. Η Αίγυπτος έχει αντίπαλο την Τουρκία στο μέτωπο της Λιβύης και δεν θέλει να ανοίξει και ένα δεύτερο μαζί της στην Ανατολική Μεσόγειο.
  • Μυστική Διπλωματία
Ξαφνικά προέκυψε και μυστική διπλωματία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε τον μπελά του από τις ειδήμονες της διεθνούς διπλωματίας, όταν έστειλε τη διπλωματική σύμβουλό του να συναντηθεί στο Βερολίνο με ένα έμπιστο συνεργάτη του Ερντογάν!
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Νίξον Χένρι Κίσινγκερ ήταν μετρ της μυστικής διπλωματίας και ξεκίνησε μυστικές ειρηνευτικές συνομιλίες με τον εκπρόσωπο του Βόρειου Βιετνάμ Le Duc Tho, σε μια βίλα έξω από το Παρίσι στις 21 Φεβρουαρίου 1970. Τον Ιανουάριο του 1972 ο Νίξον αποκάλυψε ότι ο Κίσινγκερ είχε διεξαγάγει μυστικές συνομιλίες με το Βόρειο Βιετνάμ.
Ο Χένρι Κίσινγκερ και ο Le Duc Tho έλαβαν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1973 για τη διαπραγμάτευση των ειρηνευτικών συμφωνιών του Παρισιού. Συνιστώ στους ειδήμονες, να διαβάσουν: Secret Diplomacy: The Practice of Back Channel Diplomacy by Liberal Democratic States
  • Επίλογος
Οι οπαδοί του «διαλόγου» ας διαβάσουν προσεκτικά την παρακάτω ανακοίνωση της πρεσβείας της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, στις 25 Ιουλίου 2020:
«Το Καστελλόριζο δεν μπορεί να δημιουργήσει μια περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας πέρα από τα χωρικά του ύδατα και να διακόψει την  παράκτια προβολή της Τουρκίας προς τη Μεσόγειο, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και την εγγύτητά του με την Τουρκία.
Είναι δύσκολο να τεκμηριωθούν οι ισχυρισμοί των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων που στοχεύουν στην συμφόρηση της Τουρκίας σε μια στενή περιοχή θαλάσσιων περιοχών δικαιοδοσίας, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το διεθνές δίκαιο ορίζει ότι τα νησιά αγνοούνται ή έχουν περιορισμένη επήρεια στην οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων,  εάν η παρουσία τους στρεβλώνει τη δίκαιη οριοθέτηση ή εάν επικρατούν άλλες ειδικές περιστάσεις.
Ομοίως, εάν το παράκτιο μήκος των νησιών απέναντι από τη σχετική περιοχή οριοθέτησης είναι πολύ ελάχιστο σε αντίθεση με άλλα ηπειρωτικά εδάφη, στα νησιά αυτά μπορούν να δοθούν μόνο χωρικά δικαιώματα στη θάλασσα.
Εάν τα νησιά απέχουν πολύ από την ηπειρωτική χώρα τους ή, από νομικής απόψεως, εάν βρίσκονται στη λάθος πλευρά της μέσης γραμμής μεταξύ των ηπειρωτικών συνόρων, αυτά μπορούν να αγνοηθούν στην οριοθέτηση της ΑΟΖ πέρα από τα χωρικά τους ύδατα.
Πολλοί σχετικοί παράγοντες και ειδικές περιστάσεις, όπως η αναλογικότητα, η μη καταπάτηση, η εγγύτητα και η νομολογία του ICJ πρέπει να ληφθούν υπόψη στην οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα νομολογίας και κρατικής πρακτικής ως προς αυτό, όπως οι περιπτώσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας, Ρουμανίας-Ουκρανίας, Λιβύης-Μάλτας, Νικαράγουας-Ονδούρας, Νικαράγουας-Κολομβίας και Τυνησίας-Ιταλίας.»
  • Οι Ελληνες είμαστε αποφασισμένοι, όσο ποτέ, να υπερασπίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υφίσταται πλέον η κεμαλική Τουρκία. Xρειαζόμαστε διαύλους επικοινωνίας αλλά για ποιο λόγο να καθίσουμε στο τραπέζι; Εμείς, μετά από πολλές δεκαετίες, έχουμε μια ξεκάθαρη θέση. Η μοναδική μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Το ίδιο ξεκάθαρη είναι και τοποθέτηση την νέο-οθωμανικής Τουρκίας. «Ελάτε να μοιράσουμε τα δικά σας.»
Θα ήθελα να τελειώσω, για μια ακόμα φορά, με τα λόγια του Κώστα Βενιζέλου που εξέφρασε τα αισθήματα των Κυπρίων αδελφών του όταν έγραψε:
«Είναι σαφές πως εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε τμηματική συμφωνία με την Αίγυπτο για ΑΟΖ, αυτό θα σημαίνει πως εγκαταλείπει την Κύπρο. Αυτό σημαίνει πως εγκαταλείπει τον χώρο που ενώνει τα δυο κράτη. Κι αυτό γιατί δεν θέλει να προκαλέσει την Τουρκία. Θα πρόκειται για μια κίνηση αυτοχειρίας για τον ελληνισμό, μια ενέργεια προσαρμογής στις αξιώσεις της κατοχικής δύναμης».
Προσοχή, μην το κάνετε αυτό, κύριε Μητσοτάκη.


HELLASJOURNAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters