Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΑΛΩ...


Το παρόν μεγαλοπρεπές άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ανεγέρθη επί της εθνικής κυβερνήσεως της 21ης Απριλίου 1967, κατόπιν πρωτοβουλίας του αειμνήστου Στρατηγού και υπουργού Βορείου Ελλάδος Νικολάου Γκαντώνα…

Του Βασιλείου Πορπόρη


Βρισκόμαστε στην Θεσσαλονίκη, στην όμορφη νύφη του Θερμαϊκού, με λίγα λόγια στην καρδιά της Μακεδονίας. Το ημερολόγιο γράφει 12 Ιανουαρίου του 2019 και οι δείκτες του ρολογιού σκιαγραφούν την δωδεκάτη μεσημβρινή. Έχοντας βιώσει κατά τους τελευταίους μήνες την πίεση και τον αναβρασμό των συλλαλητηρίων και των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία»,  ενημερώνομαι σήμερα εκ των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, ότι τελικά η βουλή των Σκοπίων υπερψήφισε την πολυσυζητημένη κατά τους τελευταίους μήνες συμφωνία των Πρεσπών, με 81 ψήφους υπέρ και κανέναν ψήφο κατά. Τα πρώτα συναισθήματα μετά την ανάγνωση της συγκεκριμένης είδησης είναι πολλά. Περισσότερο όμως κυριαρχούν τα εξής δύο: η απογοήτευση και η απελπισία. Απογοήτευση μεν, διότι όπως φαίνεται η προδοτική και αντιδημοκρατική αυτή συμφωνία που συνετάχθη εις βάρος του ελληνικού λαού και της πορείας του ελληνικού μας Έθνους, προχωρά ακάθεκτη προς την επίτευξη των τελικών στόχων της, με αρωγούς κάποιους λαοπλάνους και διεφθαρμένους εξουσιαστές, οι οποίοι το μόνο που ως φαίνεται πράττουν επί του παρόντος θέματος, είναι η εξυπηρέτηση ξένων και σκοτεινών δυνάμεων, εν μέσω μιας πλήρους αδιαφορίας για την διαιώνιση του ελληνικού πνεύματος και για την δικαίωση των χιλιάδων εμφανών και αφανών ηρώων, που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία και την αναγνωρισιμότητα της μίας και μόνο ελληνικής Μακεδονίας. Μετά την μεγάλη αυτή απογοήτευση, έρχεται δεύτερο, αλλά εντονότερο, το συναίσθημα της απελπισίας. Απελπισία διότι μετά την προαναφερθείσα υπερψήφιση εκ μέρους του Σκοπιανού Κοινοβουλίου, την συμφωνία αυτή θα κλειθούν να ψηφίσουν οι βο(υ)λευτές της ελληνικής βουλής. Και εδώ έρχεται μία σειρά πολλών ερωτημάτων… Γιατί η δημοκρατική κυβέρνησή μας δεν διενεργεί δημοψήφισμα, ώστε να ρωτήσει απευθείας τον ελληνικό λαό, εάν εγκρίνει ή όχι την μετονομασία των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία»; Γιατί δεν αντιδρούν τα λεγόμενα δεξιά, πατριωτικά και εθνικιστικά κόμματα που βρίσκονται εντός ή εκτός του κοινοβουλίου και όπως περίτρανα διαδηλώνουν, κόπτωνται δια την ενίσχυση του εθνικού φρονήματος και της προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων; Δίχως πολύ σκέψη τα ερωτήματα αυτά απαντώνται από μόνα τους, εντός της υποκειμενικής συνειδήσεως του κάθε λογικώς  και πατριωτικώς σκεπτόμενου ανθρώπου. Δημοψήφισμα οι κυβερνόντες αποφεύγουν να κάνουν, διότι είναι ήδη βέβαιοι για το αποτέλεσμα, αν και δεν δίστασαν και στο παρελθόν να κάνουν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ένα μεγάλο ΝΑΙ (βλέπε δημοψήφισμα του 2015!), ακυρώνοντας έτσι την λαϊκή βούληση και εξευτελίζοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Στο σημείο τούτο, θυμήθηκα ένα μεταπολιτευτικό σλόγκαν των εκάστοτε εν Ελλάδι δημοκρατικών κυβερνήσεων, το οποίο ανέφερε: «Το όχι της 28ης Οκτωβρίου 1940, δεν το είπε ο δικτάτορας Μεταξάς, αλλά ο ελληνικός λαός». Με έναν παρόμοιο τρόπο αγαπητοί αναγνώστες θα προσπαθήσουν στο μέλλον οι χαλκευτές της ιστορίας να φορτώσουν στον ελληνικό λαό την προδοσία της ελληνικότατης Μακεδονίας, αποποιούμενοι των ευθυνών τους.

Για να βάζουμε λοιπόν, τα πράγματα στην θέση τους, το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940, το είπε ο Στρατηγός- πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς, όπως το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ το είπε ο Λεωνίδας, όπως το ΤΙΝ ΠΟΛΙΝ ΣΟΙ ΔΟΥΝΕ το είπε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και όπως κάθε κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της πατρίδος μας, αναγράφεται υπό του ονόματος του αντίστοιχου ηγέτη που έπραξε την εκάστοτε πράξη. Έτσι λοιπόν, θα μείνουν στην ιστορία ως προδότες και αυτοί που σήμερα ξεπουλούν την Μακεδονία (είτε δια της υποφραφής των είτε δια της σιωπής των) και θα πέσει το αιώνιο ανάθεμα της νέας γενιάς, της σκλαβωμένης πλέον Μακεδονίας.

Για να μην τα ρίχνουμε όμως όλα στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι σαφώς και θα κριθούν από τον ιστορικό του μέλλοντος για την προδοσία τούτη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τους λεγόμενους «δεξιούς» οι οποίοι ανέκαθεν ήταν υπέρ της «Μακεδονίας των Σκοπίων» και σήμερα εξακολουθούν δια της αδράνειάς τους να συντελλούν στην εθνική μας καταστροφή. Συγκεκριμένα, θα παραθέσω ένα ΦΕΚ της 23ης Οκτωβρίου του 1959. Ειδικότερα πρόκειται για  την συμφωνία «περί αμοιβαίων δικαστικών σχέσεων» που υπέγραψε τότε η ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας (σ.σ του Τίτο).



Στο άρθρο 7 αυτής διαβάζουμε το εξής:







Επίσης, κατόπιν της γνωστής σε όλους μας κρίσης, η οποία είχε προκύψει επί του συγκεκριμένου θέματος εν μέσω της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο εν λόγω «ηγέτης» είχε περίτρανα δηλώσει:

«Δώστε στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία και σε 10 χρόνια θα ξεχαστεί(!)…»

Ας μην μας κουνά λοιπόν σήμερα το δάκτυλο ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έστω και δια της σιωπής και απραγείας του, δηλώνει την έμμεση συνέχεια των βημάτων και του έργου του «αειμνήστου» πατρός του.

Φθάνοντας προς το τέλος του παρόντος άρθρου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον κόπο και τον χρόνο που καταβάλατε στην ανάγνωσή του και να κλείσω με την φράση του Ίωνος Δραγούμη:

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…»
Μετά το σημερινό ξεπούλημα της Μακεδονίας μας λοιπόν, ελπίζω ότι πάλι με χρόνους με καιρούς, οι Έλληνες θα αφυπνισθούν και θα επιχειρήσουν την απελευθέρωση της σκλαβωμένης πλέον «Βόρειας Μακεδονίας» και της ενσωμάτωσής της στην υπόλοιπη Ελλάδα.



ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters