Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΤΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Παναγιώτη Λιάκου
 
Οι θέσεις του ΚΚΕ για την αυτονόμηση της Μακεδονίας, τη λειτουργία του κράτους του Αιγαίου και την αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας ανακοινώθηκαν στην 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ που έγινε τον Ιανουάριο του ’49. Εκεί πάρθηκε η απόφαση, με στόχο να ενισχυθούν οι Σλαβομακεδόνες αντάρτες. Λέει ο Ζαχαριάδης στη διαθήκη του, “το κάναμε από ανάγκη γιατί είχαμε ανάγκη από εφεδρείες των Σλαβομακεδόνων να πολεμήσουν με τον Δημοκρατικό Στρατό”. Στο όνομα αυτής της ανάγκης ο Ζαχαριάδης προσωπικά έβγαλε την απόφαση της 5ης Ολομέλειας, η οποία αποσπούσε τη Μακεδονία και τη Θράκη και η οποία τι είχε, όμως, ως συνέπεια; Το εξής τραγικό και ανεπανάληπτο ιστορικό αποτέλεσμα. Ελεγε ο στρατοδίκης: “Τι λες, κατηγορούμενε, για την απόφαση της 5ης Ολομέλειας;” Ο άλλος, ο κομμουνιστής κατηγορούμενος ήταν στην παρανομία, ήταν στη φυλακή, ήταν στην εξορία. Δεν ήξερε τι ήταν η 5η Ολομέλεια. Πού να τη μάθει; Κείμενα δεν κυκλοφορούσαν. Γραπτά δεν κυκλοφορούσαν και, για να είναι εντάξει με τη γραμμή του κόμματος - είχαμε αυτό το ψώνιο όλοι μας: Το κόμμα! Το κόμμα τελικά τι ήταν; Ηταν ο Ζαχαριάδης».

Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου, αδημοσίευτο απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχωρήθηκε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» (φύλλο 18/2/2018, σελ. 16 & 25).

Ποια είναι αυτή η περιβόητη 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ, στην οποία αναφέρεται ο παλαίμαχος κομμουνιστής και συνεξόριστος του Χαρίλαου Φλωράκη Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου; Για ποιον λόγο η υπεράσπισή της οδηγούσε ανίδεους αλλά πείσμονες ανθρώπους στα εκτελεστικά αποσπάσματα; Η απόφαση της 5ης Ολομέλειας του ΚΚΕ ελήφθη τον Ιανουάριο του 1949 στον Γράμμο. Εκεί το ΚΚΕ υποσχόταν εδαφικές και εθνικές αβαρίες της Ελλάδας για χάρη των Σλάβων που τους βοηθούσαν στον πόλεμο που είχαν ξεκινήσει (και ήδη έχαναν) εναντίον της πατρίδας μας. Μεταξύ άλλων, αυτή η προδοτική απόφαση ανέφερε τα εξής: «Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα 'δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει. Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των».

Τα προαναφερθέντα αλλά και όλο το παρασκήνιο τα γνώριζε ο σκληρός πυρήνας της ηγεσίας του ΚΚΕ. Ομως τα περισσότερα μέλη, ακόμη και υψηλόβαθμοι στην ιεραρχία της «θρησκείας χωρίς Θεό» δεν τα γνώριζαν. Τα αποτελέσματα η πατρίδα μας τα βίωσε τα ταραγμένα χρόνια της κομμουνιστικής ανταρσίας αλλά και μετά τη νίκη του εθνικού Στρατού.

Ο κ. Παπαγαρυφάλλου σε αυτήν τη συνέντευξη αναφέρθηκε και σε ένα τρανταχτό παράδειγμα του πόσο κόστισε η άγνοια της προδοτικής φύσης του ΚΚΕ στα μέλη του: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα άγνοιας για την 5η Ολομέλεια ήταν ο φίλος μου, ο Κουτρούκης.
Ηταν στον ΕΛΑΣ, πολέμησε στον Δημοκρατικό Στρατό, ήρθε στην Αθήνα, πιάστηκε για κατασκοπία, κλείστηκε στις φυλακές. Πέρασε μια ζωή που ήταν φυλακή και πόλεμος και εξορία. Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος μου χάρισε ένα βιβλίο του, που έγραψε πριν πεθάνει, γύρω στο ’90 με ’92.
Εκεί γράφει ότι “ενώ ήμουν στο κέντρο των αποφάσεων, ταγματάρχης του Δημοκρατικού Στρατού, ο δικηγόρος Κουτρούκης, είδα τον καπετάν Διαμαντή στεναχωρημένο. Ηταν ανώτερος καπετάνιος ο Διαμαντής. Και του λέω “τι συμβαίνει;”. Μου απάντησε: “Η 5η Ολομέλεια συμβαίνει. Θέλουν να δώσουν τη Μακεδονία”. Και να φανταστείτε ότι ο Κουτρούκης ήταν στέλεχος και αγνοούσε τις ειλημμένες αποφάσεις του ΚΚΕ! Πολλά στελέχη του Δημοκρατικού Στρατού στεναχωρήθηκαν από αυτή την απόφαση, τη... μονοπρόσωπη του Ζαχαριάδη. Και γι’ αυτό μετά από δυο τρεις μήνες με ειδική σύσκεψη των καπεταναίων του Δημοκρατικού Στρατού ανακλήθηκε αυτή η απόφαση και σώθηκε πολύς κόσμος. Γιατί τα Στρατοδικεία καθάριζαν πολύ κόσμο. Οι αποφάσεις τους ήταν θάνατος, θάνατος, θάνατος! Η κατηγορία ήταν “απόσπαση μέρους της επικρατείας”, όπως έλεγε ο πρόεδρος. Ο άλλος έλεγε “υποστηρίζω την απόφαση της 5ης Ολομέλεια του κόμματος”. Δεν την ήξερε ο άνθρωπος και την υποστήριζε για λόγους κομματικής πειθαρχίας, όπως τώρα η κομματική πειθαρχία των βουλευτών».

Τόσο κόστισε η άγνοια σε ανθρώπους που πολέμησαν για το τίποτα, νομίζοντας ότι ο αγώνας ήταν για τα πάντα. Αλλο τόσο κόστισε και στην Ελλάδα.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters