Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΕΛΛΗΝΑ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.

Απο την Φαίη

Αγαπητέ Έλληνα, διάβασε το κείμενο που ακολουθεί για να καταλάβεις το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται εις βάρος σου. Με ένα απλό παράδειγμα θα σου δείξω γιατί δεν θέλουν παρών εσένα τον ιδιοκτήτη στο ‘δικαστήριο’ που στήνουν για την δική σου περιουσία.
Θα ξεκινήσουμε από το 1995, όταν η Ελλάδα και τα Σκόπια συνομολόγησαν μια Ενδιάμεση Συμφωνία, η οποία επέβαλε έναν δεσμευτικό «κώδικα συμπεριφοράς». Σε αυτήν την πολύ δεσμευτική και κατευθυνόμενη -αν μπορώ να την περιγράψω- συμφωνία, αναφέρεται στο Άρθρο 7 ότι οι δύο πλευρές δεσμεύονται να μην χρησιμοποιούν αλυτρωτικά σύμβολα και όταν αυτό συμβεί από την μία πλευρά η άλλη πλευρά μπορεί να της κάνει καταγγελία. Ακολούθως, η πλευρά που επέδειξε τον αλυτρωτισμό θα πρέπει τότε να επιδιορθώσει το πρόβλημα ή να εξηγήσει τους λόγους γιατί δεν θεωρεί σημαντικό αυτό να γίνει.
Στις 5 Δεκεμβρίου του 2011 το Δικαστήριο της Χάγης έβγαλε καταδικαστική απόφαση εναντίον της Ελλάδος επειδή το 2008 εμπόδισε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Σε εκείνο το δικαστήριο η Ελληνική πλευρά επικαλέσθηκε παραβίαση της συμφωνίας αλλά το δικαστήριο βρήκε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ καταγεγραμμένη, το 2004.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Η Ενδιάμεση Συμφωνία υπεγράφη στις 13 Σεπτεμβρίου του 1995 και το Δικαστήριο στη Χάγη έγινε στις 5 Δεκεμβρίου του 2011.
ΔΕΚΑΕΞΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
Εδώ μπορείτε να εντοπίσετε όλους τους υπουργούς εξωτερικών εκείνης της περιόδου [η μόνη καταγγελία εικάζω έγινε επί Μολυβιάτη].
Αγαπητέ Έλληνα, γκουγκλάρισε την λέξη «χρησικτησία» και δες τον κομβικό ρόλο που παίζει η παρουσία του ιδιοκτήτη για να μην του φάει ο ξένος καταπατητής το χωράφι. Ενώ εσένα σου έλεγαν ότι είναι «ειδικοί» στο να χειριστούν το δικό σου το χωράφι, εκείνοι πίσω από την πλάτη σου σε ‘εξαφάνιζαν’ κατοχυρώνοντας νομικά δικαιώματα χρησικτησίας στον κατσικοκλέφτη τον Σκοπιανό. (βλ. Δικαστήριο Χάγης)

Διότι εσύ Έλληνα ενώ έβλεπες τον κατσικοκλέφτη να μπαίνει στο δικό σου το χωράφι και να σου κλέβει τις γίδες, πήγες μόνο μία φορά στο αστυνομικό τμήμα και αυτό είναι όλο. Δεν λέω να έφραζες το χωράφι σου -αυτό θα ήταν πολυτέλεια να το ζητήσω!!- αλλά να πήγαινες τουλάχιστον συνεχώς στο αστυνομικό τμήμα για να κάνεις γνωστή την παρουσία σου.
Φτάσαμε λοιπόν τώρα στο σημείο όπου οι γείτονες του χωραφιού δεν αναγνωρίζουν ποιος είσαι εσύ γιατί όλο τον άλλον έβλεπαν μέσα στο χωράφι σου.
Και ο κατσικοκλέφτης Σκοπιανός έβαλε τώρα κουστούμι και σου συμπεριφέρεται σα να είσαι ζητιάνος. Σου ζητά να ξεχάσεις ποιος είσαι, να μην λέγεσαι ιδιοκτήτης «για να τα βρείτε».



Και έχουν πέσει πάνω σου όλοι μα ΟΛΟΙ και σου λένε να μην μιλήσεις.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΣ, «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΡΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ.
Αγαπητέ Έλληνα η δική σου η φωνή είναι αυτή που φοβούνται διότι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι εσύ είσαι ο ιδιοκτήτης. Θα επιχειρήσουν να ‘πνίξουν’΄την φωνή σου μέσα στους ναούς με τελετουργίες. Ενδεχομένως και με ένα στημένο ερώτημα σε δημοψήφισμα. Είναι μανούλες στο να μετατρέπουν τα ΟΧΙ σε ΝΑΙ και τα ΝΑΙ σε ΟΧΙ.
Ό,τι και να ακολουθήσει, Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ σε αυτό το δικαστήριο,
Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΑΖΙΚΗ ΦΩΝΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΑΒΕΡΩΦ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters