Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΚΚΕ: Προς τους 13 ευρωβουλευτές της «Ομάδας Συμφιλίωσης των Ευρωπαϊκών Ιστοριών»

Κύριοι ευρωβουλευτές

Επειδή θεωρούμε την «πρωτοβουλία» σας ως επιχείρηση πλαστογράφησης της ευρωπαϊκής ιστορίας και προσπάθεια να ξαναγραφτεί αυτή με τα πόδια επάνω,
επειδή θεωρούμε την «πρωτοβουλία» σας ενταγμένη στη γενική αντικομμουνιστική επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και άλλοι μηχανισμοί της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης,
επειδή είναι ο καπιταλισμός και οι εκπρόσωποί του εκείνοι που πρέπει να απολογούνται στους λαούς για τα πελώρια εγκλήματα που διαχρονικά έχουν διαπράξει και συνεχίζουν να διαπράττουν όλες οι κυβερνήσεις σας,
επειδή τολμάτε να...
.

προσβάλλετε τη θυσία και τη μνήμη 20.000.000 νεκρών της Σοβιετικής Ένωσης, που ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη συντριβή του ναζισμού, καθώς και τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων κομμουνιστών και αγωνιστών άλλων χωρών,
επειδή σπέρνετε τον σκοταδισμό και ποινικοποιείτε τη μαρξιστική – λενινιστική θεωρία, ιδεολογία και πολιτική,
καταγγέλλουμε την ενέργειά σας.

1. Ο φασισμός και ο ναζισμός είναι παιδιά του καπιταλισμού. Στηρίχθηκαν από ολόκληρο το αστικό πολιτικό φάσμα, προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία. Πρώτα απ’ όλα στηρίχθηκαν από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Γερμανίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας και των άλλων καπιταλιστικών κρατών, που και σήμερα τα συμφέροντά τους υπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερα για τον πολιτικό ρόλο των αστικών δυνάμεων αναφέρουμε ενδεικτικά:

* Την ανοιχτή, ένοπλη, οικονομική, πολιτική και άλλη, στήριξη του Φράνκο στην Ισπανία από τις Μ. Βρετανία, Γαλλία και την έμμεση από τις ΗΠΑ.
* Τη συμφωνία του Μονάχου (1938), με την οποία οι πρωθυπουργοί της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας, Τσάμπερλεν και Νταλαντιέ αντιστοίχως, παρέδωσαν στον Χίτλερ το Σουδητικό τμήμα της Τσεχοσλοβακίας.
* Τον πόλεμο που «κήρυξαν», δίχως όμως και να τον διεξάγουν, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία κατά της Γερμανίας το 1939, μετά την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία, παρά τη σχετική συμφωνία που είχαν υπογράψει με την τελευταία.
* Την ανοιχτή συνεργασία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Σουηδίας με τον Χίτλερ μέχρι το 1943.
* Τη συνεργασία του Βατικανού με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, καθώς και τη φυγάδευση από τον Πάπα εκατοντάδων ναζί εγκληματιών πολέμου.

2. Μια που δείχνετε «ενδιαφέρον» για την ευρωπαϊκή ιστορία, σας υπενθυμίζουμε, ας είναι βέβαιο ότι θα τα «ξεχάσετε», σειρά εγκλημάτων κατά των ευρωπαϊκών λαών, που διέπραξαν τα κράτη σας:

* Τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτέλεσμα της διαπάλης ληστών για το ξαναμοίρασμα των αγορών.
* Τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε την ίδια αιτία και οδήγησε στο θάνατο 50.000.000 ανθρώπων, 35 εκατομμυρίων παραπάνω από τον πρώτο.
* Τον βομβαρδισμό από εγγλέζικα αεροπλάνα, που προκάλεσε την ισοπέδωση της Δρέσδης το 1945 και τον οποίο καμία ανάγκη του πολέμου δεν επέβαλε.
* Το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως είναι ο βομβαρδισμός με ατομικές βόμβες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, που επίσης δεν επέβαλε καμία πολεμική ανάγκη.
* Την εισβολή στρατών των κρατών σας στη Ρωσία, για να καταπνίξετε τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση.
* Τον σφαγιασμό της Κομμούνας του Παρισιού από τη γαλλική κυβέρνηση, που δεν δίστασε να δολοφονεί ακόμα και άοπλες γυναίκες και μικρά παιδιά.
* Τη σφαγή χιλιάδων εργατών κατά τη γερμανική επανάσταση του 1918.
* Τις εκτελέσεις χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων μελών του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου στην Ελλάδα, από τους συνεργάτες των γερμανών και από τους απόντες του αγώνα κατά την Κατοχή και μετά από αυτήν, εναντίον των μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
* Την πρόσληψη από το ΝΑΤΟ εκατοντάδων ναζί εγκληματιών πολέμου, που χρησιμοποιήθηκαν σε καίριες θέσεις.
* Τη σφαγή του λαού της Γιουγκοσλαβίας και τον διαμελισμό της από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.

3. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα όργανά της είσαστε εκείνοι που έχετε ενθαρρύνει και επιβραβεύσει το γκρέμισμα αγαλμάτων και μνημείων αγωνιστών κατά του φασισμού και την ανέγερση μνημείων που τιμούν το φασισμό. Είσαστε οι ίδιοι που διώκετε κομμουνιστές και οργανώσεις τους.

Κύριοι ευρωβουλευτές

Ο αντικομμουνισμός και το ξαναγράψιμο της ιστορίας, σάς είναι χρήσιμα στη γενική επίθεση που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις της έχετε εξαπολύσει κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για να υπηρετήσετε την κερδοφορία των μονοπωλίων. Θέλετε τους λαούς υποταγμένους και αποπροσανατολισμένους, για να τσακίσετε κάθε αντίσταση και κυρίως για να θωρακίσετε την εξουσία σας από μελλοντικές λαϊκές αντιδράσεις. Δεν θα το πετύχετε.

Όσον αφορά την ιστορία, δεν υπάρχει μία, υπάρχουν δύο. Είναι αυτή που γράφουν οι λαοί και η άλλη που γράφουν οι εκμεταλλευτές τους. Αυτές δεν θα μπορέσετε να τις συμφιλιώσετε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές σας.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters