Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

H πραγματική αλήθεια για το ΔΝΤ

Όταν μια αποστολή του ΔΝΤ πηγαίνει σε μια χώρα απαιτεί την καταστροφή των κοινωνικών και οικονομικών θεσμών, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση δανείων ,παρόμοια κάτασταση με την ψυχολογική κατάπτωση που δημιουργήθηκε από τους βομβαρδισμόυς του Νάτο στην Γιουγκοσλαβία.


Το ΔΝΤ θα διατάξει το κλείσιμο των νοσοκομείων, των σχολείων και εργοστασίων. (σ.σ. Στην Λετονία η συμφωνία με το ΔΝΤ περιελάμβανε κλείσιμο σχολείων, απολύσεις δασκάλων και κλείσιμο νοσοκομείων ώστε να μειωθούν οι δαπάνες,κάτι παρόμοιο προτάθηκε και στην Ελλάδα).Αυτό είναι, φυσικά οικονομικά αποδοτικότερο από την βομβιστική επίθεση στα νοσοκομεία, στα σχολεία και στα εργοστάσια, όπως έκαναν στη Γιουγκοσλαβία, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ παρόμοιο: η καταστροφή της χώρας.




Και υπάρχει καλός συντονισμός μεταξύ του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ. Τον είδατε στο Κοσσυφοπέδιο. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα είχε δημιουργήσει ένα μεταπολεμικό οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνε μεταρρυθμίσεις της ελεύθερης αγοράς πολύ πριν από την έναρξη των βομβαρδισμών.Υπάρχει άψογη συνεργασία. Εάν μια χώρα αρνείται την παρέμβαση του ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ εισβάλει, ή το ΝΑΤΟ και οι διάφορες μυστικές υπηρεσίες, και δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τα προγράμματα του ΔΝΤ που θα επιβληθούν.

Οι χώρες που αποδέχτηκαν το ΔΝΤ, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, μπορεί να μην βομβαρδίστηκαν , αλλά καταστράφηκαν με την πένα . Στη Βουλγαρία, το ΔΝΤ έβαλε σε εφαρμογή τις πιο δραστικές μεταρρυθμίσεις ,οι οποίες αποδεκάτισαν τις κοινωνικές συνθήκες - συντάξεις μειωθήκαν, τα εργοστάσια έκλεισαν, απορρίφτηκαν τα φθηνά προιόντα, κατάργήθηκε η δωρεάν ιατρική περίθαλψη και οι δωρεάν υπηρεσίες μεταφορών και ούτω καθεξής.

Μια χώρα έχει μια κυβέρνηση. Έχει όργανα. Έχει προϋπολογισμό. Έχει οικονομικά σύνορα. Έχει τα τελωνεία. Μια περιοχή έχει μόνο ονομαστική κυβέρνηση, που ελέγχεται από το ΔΝΤ. Δεν έχει τα σχολεία,ούτε και νοσοκομεία, γιατι αυτά έχουν κλείσει σύμφωνα με τις παραγγελίες της Παγκόσμιας Τράπεζας. Δεν έχει σύνορα, επειδή ο ΠΟΕ έχει διατάξει το ελεύθερο εμπόριο. Δεν έχει βιομηχανία ή γεωργία, διότι αυτά έχουν αποσταθεροποιηθεί, ως αποτέλεσμα των επιτοκίων 60% ετησίως.Και αυτό είναι επίσης το πρόγραμμα του ΔΝΤ.


Εικόνα

Βάζουν ένα ανώτατο όριο επί πιστώσει. Έτσι, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάρουν τραπεζικά δάνεια. Αυτό οδηγεί τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα κατι που σκοτώνει την οικονομία. Τότε είναι που θα ανοίξει το ελεύθερο εμπόριο. Έτσι, οι τοπικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δανείστούν με 60% από τις τοπικές τράπεζες και στη συνέχεια θα πρέπει να ανταγωνίζονται με προϊόντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ευρώπη, όπου τα επιτόκια είναι 6 ή 7%. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποσκοπούν κυρίως στην καταστροφή των τοπικού κεφαλαίου.

Μια σημαντική πτυχή αυτού είναι ότι το ΔΝΤ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του παράνομου εμπορίου και για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι πολύ σαφές, διότι όταν οι νόμιμες οικονομίες καταρρεύσουν υπό το βάρος των μεταρρυθμίσεων του ΔΝΤ τι μένει; Φυσικά η γκρίζα οικονομία, που είναι και παράνομη.


Όπως παρατηρεί ο Δρ. Τζων Κόουλμαν:

"Σήμερα ο έλεγχος των χωρών και των κυβερνήσεών τους γίνεται γενικά μέσω
της Παγκόσμιας Τράπεζας (ΠΤ) και του Διεθνούς Νομισματοκοπικού Ταμείου
(ΔΝΤ), τα οποία δεν είναι παρά οργανισμοί ξεπλύματος χρημάτων που προέρχονται από το εμπόριο ναρκωτικών. Η Παγκόσμια Τράπεζα υπονομεύει κάθε χώρα που το ΔΝΤ θέλει να βουλιάξει οικονομικά, οργανώνοντας τρόπους και μεθόδους για την εύκολη διαφυγή κεφαλαίων. Η Παγκόσμια Τράπεζα λειτουργεί με γκανγκστερικές μεθόδους.
filoumenos



Αν μια χώρα δεν υποταχθεί στην απογύμνωση των περιουσιακών της στοιχείων από το ΔΝΤ, τότε την απειλεί ότι θα τηνκαταστρέψει με τα τεράστια μετρητά των ναρκοδολαρίων που έχει στην κατο-
χή της. Καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί έχει αποσυρθεί ο χρυσός από τη κυκλοφορία και έχει αντικατασταθεί από το χάρτινο "δολάριο" σαν το συναλλαγματικό απόθεμα μιας χώρας. Δεν είναι τόσο εύκολο να εκβιάσεις μια χώρα κρατώντας αποθέματα χρυσού, όπως είναι όταν τα συναλλαγματικά της αποθέματα είναι σε χαρτονομίσματα δολαρίων. Γενικά το ΔΝΤ μπορεί να προκαλέσει μια
ζήτηση συναλλάγματος σε οποιαδήποτε χώρα χρησιμοποιώντας ναρκοδολάρια,
τα οποία θα επιταχύνουν τη διαφυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες"


Μετάφραση απο άρθρο του Michel Chossudovsky και του John Coleman

ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters