Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Δόθηκαν 19 οχήματα του στρατού στο καρναβάλι της Ξάνθης!!!


Απίστευτο …. κόβουν από τις παρελάσεις τα μηχανοκίνητα του στρατού,

αλλά στις «παρελάσεις καρναβαλιού της» της Ξάνθης έδωσαν 19 οχήματα!!!!!!!Οι νομοί της Θράκης είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την στρατιωτική παρουσία και αλληλοβοήθεια.
Από θέματα φυσικών καταστροφών όπως πλημμύρες και αποχιονίσεις μέχρι και απλά καθημερινά θέματα όπως αυτό.

Η διάθεση των οχημάτων για το καρναβάλι της Ξάνθης προφανώς γίνεται χρόνια τώρα στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου με τις Στρατιωτικές Αρχές. Και δεν είναι το μόνο θέμα στο οποίο συνεργάζονται.

Π.χ. στη Μονάδα που είμαι (δεν αποκαλύπτω ποια για να μην προκύψει κανένα σκάνδαλο πάλι) δανείζουμε κάθε χρόνο 9 καζάνια στο Δήμο προκειμένου να φτιάξει φασολάδα για την τοπική φιέστα. Και το κάνουμε χωρίς γνώση των προϊσταμένων για να μην μπλεκόμαστε με γραφειοκρατίες.

Μην μιλήσω για τις διαθέσεις μηχανημάτων μηχανικού (οι οποίες είναι και οι πιο πολυέξοδες) σε Δήμους, Μοναστήρια και Νομαρχίες, πολλές με έγκριση, πολλές "μαύρες".

Από την άλλη, οι Δήμοι, δίνουν μερικούς τόνους από αλάτι όταν χρειαζόμαστε για τον πάγο, κουρεύουν το ...γκαζόν στα στρατόπεδα κ.τ.λ.
Μέχρι και αγορά ανταλλακτικών από τη Νομαρχία για την επισκευή ανατρεπόμενου οχήματος του Στρατού, που μετά θα εξυπηρετούσε δουλειές της Νομαρχίας, μου έχει τύχει!

Όσο για το ότι κόψαν τα μηχανοκίνητα στις παρελάσεις, δεν νομίζω ότι έχει σχέση με την οικονομία. Το νομίζετε εσείς;
Συμβαίνει στις Κυβερνήσεις της Δημοκρατίας να μην έχουν το θάρρος να κόψουν κάτι 100% γιατί ο κόσμος θα γκρινιάξει άσχημα. Κι έτσι το κόβουν λίγο-λίγο.

Σε λίγα χρόνια στην Αθήνα μόνο gay parade θα γίνεται.

Επειδή πάντως δεν έχω πει ποτέ την άποψή μου για τις παρελάσεις, θα την αναπτύξω εδώ.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
Οι παρελάσεις κοστίζουν σε εργατοώρες, κοστίζουν και σε χρήμα.
Αντί να δίνεται σημασία στη μάχιμη εκπαίδευση του Στρατού, χάνονται πάρα πολλές ώρες για να μαθαίνονται τα "προσοχή", "ημιανάπαυση" και το βήμα. Χάνουμε την ουσία.
Το ίδιο και οι μαθητές που χάνουν μαθήματα.
Όλο το support της παρέλασης: να στηθεί η εξέδρα, να ξεστηθεί, να ασφαλιστούν τα δρομολόγια, να μπουν ταινίες ασφαλείας κοστίζει σε χρόνο επίσης.
Τα οχήματα θα πρέπει να "γυαλίσουν" για την παρέλαση, θα πρέπει να γίνουν πανάκριβες κινήσεις αρματοφορέων για τη μεταφορά αρμάτων από Έβρο στην Αθήνα.
Η λίστα μεγαλώνει πολύ, αλλά η πρώτη σειρά της τα λέει όλα: εργατοώρες και χρήμα.

Κάποτε ήμουν αρνητικός με τις παρελάσεις. Έλεγα να καταργηθούν. Όμως:

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ
Η ζωή μας την 25 Μαρτίου και 28 Οκτωβρίου πρέπει να είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες μέρες. Κάτι πρέπει να έχει η μέρα που να την κάνει να ξεχωρίζει.
Κι αυτό είναι το ότι θα φέρει ο μπαμπάς το γιο να δει τους τσολιάδες και τα άρματα.
Θα έρθει η κοπέλα να δει το αγόρι της να παρελάζει ή να θαυμάσει τους τσολιάδες και τους Ευέλπιδες και να τραβήξει φωτογραφίες.
Θα έρθει το σόι να δει τον/ην πιτσιρίκο/α να παρελάζει και να χειροκροτήσει.
Θα έρθει ο κόσμος να δει τους ΟΥΚαδες να φωνάξουν συνθήματα, τα οποία οποιαδήποτε άλλη μέρα θα χαρακτηρίζονταν ρατσιστικά.

Και έπειτα θα πάει για καφέ και τσίπουρα.

Γιατί έτσι πρέπει να είναι οι εθνικές εορτές. Διαφορετικές μέρες.


Εστάλη απο τον Γκέσο Παύλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.