Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ : ΔΕΝ ΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ


Από το λυκαυγές της ανθρωπότητας η πατρίδα υπήρξε το λίκνο και η βάση πολιτισμικής δημιουργίας κάθε έθνους και ταυτόχρονα το φυσικό κάστρο και η ασφαλέστερη καταφυγή των λαών από κάθε μορφή κινδύνου.
Το κριτήριο του Αίματος μαζί μ’ εκείνο του Εδάφους αποτέλεσαν έναν αδιάσπαστο συσχετισμό παραγόντων που μορφοποιήθηκε στο σχηματισμό του κράτους που εφεξής αποτέλεσε το μεγάλο και κοινό σπίτι των όμαιμων και ομόφυλων πολιτών που αποκαλούμε πατρίδα.

Η Πατρίδα λοιπόν είναι η Εθνική Γη που σμιλεύει αίμα, χώμα και ιστορία, ορθώνοντας τείχη απροσπέλαστα για τη Φυλή με ζωντανές πολεμίστρες τα κορμιά λαού αποφασισμένου να αφήσει γερά έργα στο παρόν και ασφαλείς παρακαταθήκες για το μέλλον.
Είναι το καταφύγιο της Φυλετικής Ψυχής κάθε εθνικής κοινότητας.
Το χώμα το δικό μας που έχει σημαία στα σπλάχνα και για οικογένεια πολίτες που βροντοφωνάζουν πως αυτή η γη είναι δική τους.
Σ’ αυτή φωλιάζουν όνειρα και σκιρτήματα ενός Γένους τρανών Ελλήνων που γυρεύουν τη συνέχεια του λαμπρού παρελθόντος από ένα ακόμη λαμπρότερο μέλλον τρανών Ελλήνων απογόνων.

Δεν ζει χωρίς πατρίδα η ψυχή του ανθρώπου είπε ο μεγάλος εθνικιστής ποιητής μας Κωστής Παλαμάς.
Ο ποιητής ολόκληρου του Ελληνικού Γένους που εξέφρασε τους πόθους του λαού μας για αξιοπρέπεια και λευτεριά μα και για μεγαλοσύνη της πατρίδος μας μέσα από τις πιο σκοτεινές στιγμές σκλαβιάς.
Και είχε απόλυτο δίκιο.
Εξέφρασε απόλυτα την Ελληνική Παράδοση στην υπόθεση της Πατρίδος.
Ελληνική Παράδοση αποτελεί το πάντρεμα της φυλετικής συνείδησης, της εθνικής καταγωγής και της πολιτισμικής δημιουργίας στη κοινή βιωτή κάτω από την ίδια στερεή στέγη και αγκάλη της Πατρίδος.

Ο Παλαμάς μάλιστα ταύτισε ουσιαστικά και πραγματικά την έννοια του έθνους με την έννοια της πατρίδος λέγοντας πως ο εθνικισμός είναι έμφυτος, εξηγώντας πως ο ίδιος είναι εθνικιστής.
Έδωσε καθαρή ελληνική απάντηση στο ορμέφυτο από τα κατάβαθα γαλανόλευκης ψυχής για την πηγαία αγάπη του προς το Έθνος και την Πατρίδα ως την ενιαία και αδιαίρετη φύση του Ελληνισμού.
Διότι η Πατρίδα είναι το πατρικό σπίτι κάθε Έλληνα που οφείλει να φροντίζει τα παιδιά του Ελληνικού Έθνους ολούθε στην οικουμένη μέσα από την ευρύτητα της ελληνικής φυλής.
Ελληνική Φυλή που διαπρέπει όπου γης αλλά πάντα γυρίζει ο νους και η δράση της στο πατρικό το σπίτι.

Ελληνίδα η Πατρίδα που μας έδωσαν λοιπόν σπουδαίοι Έλληνες Πατέρες και Έλληνας ο Νόστος που γυρνάει πίσω το λογισμό του Έλληνα και την φυσική παρουσία του εκτός των συνόρων λαού μας.
Η πατρίδα είναι επιπλέον η στοργική μητρική αγκάλη και για τους Έλληνες που μοίρα κακή και ταγοί ανάξιοι τους άφησαν στην στυγνή και βάρβαρη κατοχή ασπόνδυλων μισελλήνων.
Γιατί στην περίπτωση αυτή έχουμε δύο ορφανές υπάρξεις που πασχίζουν να συνδεθούν με τον ομφάλιο λώρο της Μητέρας Ελλάδος.
Αλύτρωτοι Έλληνες και Αλύτρωτες Πατρίδες που γυρεύουν την αποκατάσταση της αλήθειας και της νομοτελειακής πραγματικότητας που λέει πως η αποστολή της Πατρίδος είναι να φέρει στο πλευρό της όλους τους Έλληνες.

Για τον Έλληνα η Πατρίδα είναι αναμφίβολα η Ιερότερη Αξία και ο πολυτιμότερος θησαυρός επί της γης.
Το απόλυτο Ιδανικό, αφού για χάρη της Πατρίδος ο λαός μας εγκαταλείπει σπίτι και οικογένεια μα και τα εγκόσμια ακόμη σαν χρειαστεί προκειμένου αυτή να μείνει αμόλυντη από βαρβάρου πόδι.

Η Ελληνική Πατρίδα βρίσκεται σε προτεραιότητα από τους αρχαίους ένδοξους χρόνους για τον Έλληνα και από γονείς και από παιδιά και από την Θεία Πρόνοια. 
Όχι φυσικά λόγω ασεβείας αφού πάντοτε πριν από κάθε πράξη της καθημερινότητας και κάθε μάχη ζητούσαμε την Θεία Συνδρομή.
Αλλά για να τονιστεί η ιερή υποχρέωση κάθε γνήσιου και έντιμου Έλληνα να κρατηθεί όρθια η Πατρίδα, αδέσμευτη και ισχυρή ελέω Θεού.
Υπέρ βωμών και εστιών και υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Τι έτι χρεία μαρτύρων περί της αληθείας του υψίστου ζητήματος της Πατρίδος.
Οι Μάρτυρες και οι Ήρωες της Φυλής μας βοούν την ιεροπρέπεια του κοινού μας Οίκου όταν κάποιοι άλλοι εκλεκτοί τάχα στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον στοιχίζονται στις γραμμές ανόμων υπανθρώπων κυνηγώντας τον δικό τους κόσμο του χρυσού και της εξουσίας κλέβοντας ψυχές και πατρίδες.
Όταν οι Έλληνες δίνουν το αίμα της καρδιάς τους για να κληροδοτήσουν αδούλωτη ελληνική πατρίδα σε ψυχές ατόφια και υπερήφανα ελληνικές.
Μια Ζωντανή Ελλάδα για Ζωντανούς και Υπερήφανους Νέους Έλληνες.
Αυτή είναι η Πατρίδα που θα αναστηλώσει ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός


https://www.epilekta.com/2019/10/blog-post_99.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters