Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ!... ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΟ «PRESIDENT» Η ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ 4ΤΟΜΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: - ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Πάνω από 200 άτομα έσπευσαν το βράδυ της Τετάρτης στο ξενοδοχείο «President» των Αμπελοκήπων για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της μνημειώδους 4τομης βιογραφίας του Γεωργίου Παπαδοπούλου διά χειρός Μάνου Χατζηδάκη που μόλις εξέδωσαν οι εκδόσεις «Πελασγός» του Γιάννη Γιαννάκενα. Πρόκειται για ένα ανεκτιμήτου αξίας έργο 2.500 σελίδων που περιέχει εκατοντάδες ανέκδοτα ντοκουμέντα από την ζωή του Αρχηγού της 21ης Απριλίου, που βλέπουν για πρώτη φορά το φώς της δημοσιότητος και θα αφήσουν άναυδους τους ιστορικούς, αλλά και τους απλούς αναγνώστες που θα σπεύσουν να το προμηθευτούν στην προνομιακή τιμή των 95 ευρώ και οι 4 τόμοι, από 150 ευρώ που είναι η κανονική τους τιμή στα βιβλιοπωλεία.

ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΝΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!..
«Ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο», είπε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας του έργου Μάνος Χατζηδάκης στην 12λεπτη πολύ εμπεριστατωμένη ομιλία του, κατά την οποία επεφύλασσε μία έκπληξη: Μετά από αγωνιώδη προσπάθεια πολλών ετών, κατάφερε να προμηθευτεί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού τον Στρατιωτικό Φάκελο του Γεωργίου Παπαδοπούλου, για τον οποίο είχε δοθεί σαφής εντολή (από το... «Συνταγματικό Τόξο») να πολτοποιηθεί, για να μήν τον εκμεταλλευτεί ο Πατριωτικός Χώρος!.. Τελικά, ο Μάνος Χατζηδάκης κατάφερε να προμηθευτεί υπό μυθιστορηματικές συνθήκες ένα αντίγραφο του Στρατιωτικού Φακέλου του Αρχηγού της 21ης Απριλίου και τον παραθέτει ολόκληρο στον 1ο Τόμο της 4τομης Βιογραφίας. Μάλιστα, διαβεβαίωσε πως όσοι μελετήσουν αυτόν τον Φάκελο (που ήθελαν να πολτοποιήσουν οι πολιτικάντηδες), θα αγαπήσουν και θα εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο τον Γεώργιο Παπαδόπουλο!..

Συντονιστής της βραδυάς ήταν ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μάνο Χατζηδάκη γιατί εμπιστεύτηκε τον «Πελασγό» γιά την έκδοση αυτού του μνημειώδους έργου, το οποίο πλέον θεωρεί την «ναυαρχίδα» του εκδοτικού του οίκου... Μάλιστα, κάλεσε τους αναγνώστες που θα διαβάσουν το έργο, να εκφράσουν γραπτώς τις απορίες τους και τις ερωτήσεις τους και να είναι βέβαιοι πως θα λάβουν απαντήσεις είτε από τον ίδιο τον κ. Χατζηδάκη, είτε από τον εκδοτικό οίκο.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Ο ΕΥ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ!..
Ο πρώτος παρουσιαστής της 4τομης βιογραφίας ήταν ο επί χρόνια υπουργός της 21ης Απριλίου και πρώην ευρωβουλευτής της ΕΠΕΝ, Αριστείδης Δημόπουλος, ο οποίος εξήρε την ιστοριοδιφική δεινότητα του ακάματου συγγραφέα, ο οποίος καταφέρνει και ανακαλύπτει ντοκουμέντα, την ύπαρξη των οποίων δεν είχαν κάν φανταστεί οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της εποχής εκείνης. Ο κ. Δημόπουλος αποκάλυψε λεπτομέρειες απο τα υπουργικά συμβούλια της 21ης Απριλίου και με πόσο μεγάλη μαεστρία και ευγένεια τα διηύθυνε ο Γ. Παπαδόπουλος, ακούγοντας υπομονετικά όλους τους συνεργάτες του.  


Ο πρώην ευρωβουλευτής της ΕΠΕΝ αποκάλυψε και κάτι εντελώς άγνωστο, οι λεπτομέρειες του οποίου υπάρχουν στον 3ο τόμο της Βιογραφίας: Όταν το 1996-99 αρρώστησε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος από την σπάνια ασθένεια που τον οδήγησε τελικά στον τάφο (27 Ιουνίου 1999), ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος απαιτούσε να κάνει ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ και αποκηρύξεως της 21ης Απριλίου, για να του χορηγήσει το «Λαϊκό Νοσοκομείο» ένα αποκλειστικό δωμάτιο και ένα μηχάνημα για να ανακουφίζεται από τους πόνους, δηλαδή δύο απλά πράγματα που η σημερινή χρεοκοπημένη Ελληνική Πολιτεία χορηγεί στον πρώτο τυχόντα λαθρομετανάστη!..
ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ!..
Ο δεύτερος παρουσιαστής, αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Μπολώσης, διάνθισε την απολαυστική ομιλία του με προβολή σλάϊντς και βίντεο, επισημαίνοντας τα ψεύδη των ανύπαρκτων «αντιστασιακών» που επί 6 χρόνια αντάλλασσαν αγκαλιές και φιλιά με τους Απριλιανούς και μετά το 1974 δήλωναν ότι βασανίστηκαν και ταλαιπωρήθηκαν!.. Ο στρατηγός Μπολώσης δεν δίστασε να περιλάβει ακόμη και την θρυλική Σοφία Βέμπο, που στις εκδηλώσεις της Χούντας αφιέρωνε το «Παιδιά, της Ελλάδος Παιδιά» στους Απριλιανούς που έσωσαν την Ελλάδα και μετά το 1974 άλλαξε τα λόγια του τραγουδιού σε «Παιδιά, του Πολυτεχνείου Παιδιά»!..

Τρίτος παρουσιαστής ήταν ο πρώην συνεργάτης του Μάκη Βορίδη και πολιτευτής του ΛΑΟΣ, Χρήστος Χαρίτος, ο οποίος έκανε την μεγαλύτερη ομιλία απ' όλους (πάνω από 35 λεπτά!) μή μπορώντας να κρύψει την λατρεία του προς τον Γεώργιο Παπαδόπουλο. Ο κ. Χαρίτος συγκίνησε το ακροατήριο, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τον αδαμάντινο χαρακτήρα του Αρχηγού της 21ης Απριλίου, πόσο ευαίσθητος και καλόκαρδος ήταν, πόσο νοιαζόταν για τους συνανθρώπους του και πόσο πολύ απείχε από την εικόνα του κλασικού Δικτάτορα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας...


ΠΑΡΩΝ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ, ΑΠΩΝ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τους παρουσιαστές της Βιογραφίας, μίλησε για 15 λεπτά ο γνωστός δικηγόρος της Ρόδου, Ιωάννης Χαρίτος, που ήταν σημαίνον μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Παπαδόπουλου και είχε γνωρίσει από κοντά τον Μεγάλο Άνδρα. Μεταξύ των επωνύμων που έσπευσαν χθές το βράδυ στο «President» για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της 4τομης Βιογραφίας του Αρχηγού της 21ης Απριλίου ήταν οι πρώην υπουργοί Παύλος Μανωλόπουλος και Χρήστος Μίχαλος, ο «Πατριάρχης» του Ελληνικού Εθνικισμού Κώστας Πλεύρης με τον υπεύθυνο των εκδόσεων «Ήλεκτρον» Τάσο Συμιγδαλά, ο κ. Μάνος Μανωλάκος και άλλα λιγότερα γνωστά στελέχη της Επαναστάσεως. Εντύπωση προκάλεσε η παντελής απουσία εκπροσώπου του ΛΑΟΣ (καίτοι η εκπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στο «ΑΡΤ» διαφήμιζε καθημερινώς με ειδικό σποτάκι την εκδήλωση) και όλων των πατριωτικών εφημερίδων πλήν «Στόχου» που ήταν φυσικά εκεί με δύο συνεργάτες του: Την κ. Θωμαΐδα Παριανού και τον Θ. Χατζηγώγο.


STOXOS.GR
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters