Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ


Ακόμα ένα δείγμα της αναισθησίας και της αδράνειας του κράτους απέναντι στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, φέρνει στο φως ο «ΕΚ», μέσω του συνεργάτη του Γεώργιου Καραμαδούκη. Είναι γνωστή η παραμέληση των εθνικών παρακαταθηκών από τους επισήμους φορείς και αντίθετα η προβολή και στήριξη κάθε εθνομηδενιστικού προϊόντος, αλλά αυτή την φορά, επίσημα έγγραφα έρχονται δυστυχώς προς επίρρωση αυτής της θέσης.

Ο συνεργάτης του «ΕΚ» Γεώργιος Καραμαδούκης, απέστειλε στο Υπουργείου Πολιτισμού επιστολή που αφορούσε την τύχη των οικιών του Κωστή Παλαμά και του Παύλου Μελά που βρίσκονται στην Αθήνα. Οι οικίες των δύο προσωπικοτήτων βρίσκονται πραγματικά στο έλεος της φθοράς και του χρόνου, χωρίς να αξιοποιούνται ή να προστατεύονται και να αναδεικνύονται από τους αρμοδίους φορείς και τις κρατικές υπηρεσίες.
Το Υπουργείο, η διεύθυνση αναστήλωσης μνημείων, απάντησε στον κ. Καραμαδούκη και η απάντηση επιβεβαίωσε τα αρνητικά σενάρια που θέλουν την εθνική μας κληρονομιά να ρημάζει κυριολεκτικά κάτω από συμπεριφορές εγκατάλειψης και αδιαφορίας.
Ποιός φταεί; Μα η λιτότητα
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο ρίχνει τις ευθύνες για την εγκατάλειψη, στην… λιτότητα και στην ανεπάρκεια οικονομικών πόρων και χρηματοδοτήσεων. Μόνο για την οικία του Παύλου Μελά έχουν γίνει λιγοστές μελέτες και ανεπαρκείς χρηματοδοτήσεις. Κατά τα άλλα καμιά πρωτοβουλία δεν λαμβάνεται και κανένα σχέδιο δεν επιχειρείται ούτως ώστε να αναδειχθούν οι ιστορικές οικίες και να αποδοθούν στο ελληνικό λαό προς τίμηση των αειμνήστων πάλαι ποτέ ιδιοκτητών τους. Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Πολιτισμού ρίχνουν το μπαλάκι στους σημερινούς κατόχους των οικιών, και παρότι αυτές έχουν ανακηρυχθεί ως διατηρητέα μνημεία, δεν προχωρά στην αναστήλωσή τους, ελλείψει κονδυλίων. Το πρόσχημα είναι ξεκάθαρο, καθώςτο κράτος θα έπερεπε να παρεμβαίνει όπου οι ιδιοκτήτες των μνημείων καθυστερούν και να προάγει την αναστήλωσή τους.
Τελικά λεφτά υπήρχαν και θα υπάρχουν αλλά… για τους «άλλους»
Την ίδια στιγμή που το κράτος βρίσκει κονδύλια για κάθε είδους μοντερνιστικές φιέστες και προοδευτικά δείγματα υποκουλτούρας, την ίδια στιγμή που οι ορδές των παράνομων μεταναστών «φιλοξενούνται» με κάθε άνεση και προωθείται η συστηματικά η ανέγερση ισλαμικού τεμένους χωρίς να φείδονται χρημάτων και υλικών απαιτήσεων, τα σπίτια όπου κατοίκησαν οι μεγάλες αυτές μορφές που υπηρέτησαν και ανέδειξαν τον Ελληνισμό, αφήνονται παρατημένα να καταρρέουν.
Οι προφάσεις και οι δικαιολογίες περί γραφειοκρατικών κωλυμάτων και διοικητικών δυσκολιών, δεν είναι ικανές να πείσουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι βέβαιος πια για τα ιδεολογικά κίνητρα των κινήσεων εκείνων που τον κυβερνούν.
Στο παρελθόν, πατριωτικές κινήσεις ανέλαβαν πρωτοβουλίες για να αναδειχθεί αυτό το πρόβλημα και να κινητοποιηθεί το κράτος, χωρίς δυστυχώς κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα. Ίσως είναι πια καιρός οι αρμόδιοι να κινητοποιηθούν και αν όχι, οι πατριώτες να συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι χρέος όλων μας η διαφύλαξη της κληρονομιάς μας!...

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters