Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ .

Η παρατεταμένη και πολυδιάστατη κρίση θεσμών και αξιών στην Πατρίδα μας είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχουμε ως λαός προκειμένου να συνεννοηθούμε επάνω σε βασικές γραμμές δράσης. Η μεγαλύτερη κρίση που βιώνουμε είναι αυτή της ακυρώσεως των Ιδεολογιών και της απομακρύνσεως από την στοργική αγκαλιά της Ελλάδος. Μας λένε για παράδειγμα ότι έχει επέλθει ο θάνατος των ιδεολογιών. Άλλοι λένε ότι αυτές απλώς έχουν συγκλίνει. Πόσο όμως έχουμε αναρωτηθεί αν υπήρξανε ποτέ επάνω σε υγιείς βάσεις ή μόνο για να διασπάσουν την αρτιμέλεια και την σύμπνοια των Ελλήνων;

Οι σκέψεις αυτές, απλές ελληνικές σκέψεις, μου προκληθήκανε από την τελευταία απόδοση Τιμής στους ένδοξους Χωροφύλακες του Συντάγματος Μακρυγιάννη όταν και σταμάτησαν με κάστρα τα σώματα και φόρο ανεκτίμητο το Ελληνικό Αίμα τούς ξενοκίνητους κομμουνιστές που επιδίωξαν το διαμελισμό της Ελλάδος και την διανομή αυτής ανάμεσα στους άνομους εαυτούς τους και την Παγκόσμια Εξουσία. Οι τότε νικητές στο Πεδίο της Τιμής και την πολεμική αντάρα έχουν καταντήσει καιρούς τώρα το παίγνιο των νικημένων και η έννοια του Πατριωτισμού έχει ενοχοποιηθεί από εκφραστές της πολιτικής αναισχυντίας που έχουν βάλει την Πατρίδα στο τραπέζι του ακρωτηριασμού εν καιρώ ειρήνης. Από την σύγχρονη Αριστερά του ΠΑΣΟΚ όπως σωστά το αποκάλεσε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Ντομινίκ Στρος Κοέν.

Ο Ελληνικός Εθνικισμός έχει τη μορφή της Εθνικής Ενότητος του λαού μας. Ο Ελληνικός Εθνικισμός συμπυκνώνει το Εθνικό Συμφέρον και το Ελληνικό Αίμα. Είναι η αρχέγονη φωνή των Ελλήνων που βρίσκει την σύγχρονή της έκφραση προσωποποιημένη στο Έθνος που εκφράζεται ακούραστα ως Αίμα και Φυλή. Ο Ελληνισμός που στέκεται όρθιος εμπρός στις διεθνιστικές προκλήσεις της Παγκοσμιοποίησης και στηρίζεται στις στέρεες παρακαταθήκες των προγόνων μας. Στο Όμαιμο, το Ομόφυλο, το Ομόγλωσσο, το Ομότροπο και το Ομόθρησκο του Ηροδότου. Σε μια Πολιτεία δηλαδή που εκφράζεται από μια Εθνική καταγωγή, μια φυλετική ανθρωπογεωγραφία, μια ενιαία γλώσσα, μια βιοθεωρία, μια θρησκευτική έκφραση. Ο ελληνικός κόσμος κατεχόταν μεν από ανθρωπιστική αλλά όχι από μαζοχιστική αντίληψη και ήταν ασφαλώς κοινότητα που προάσπιζε την εθνική της καθαρότητα και τον φυλετισμό της. Και ο Ελληνικός Εθνικισμός είναι η ιδεολογική έκφραση αυτής της καθάριας μορφής του Ελληνισμού.

Ο Ελληνικός Εθνικισμός είναι ακόμη η ιδεολογία αυτή που δομεί τον τύπο του Έλληνα που είναι Δημιουργός τεχνών και επιστημών, αλλά και υγιής προσωπικότητα και αγέρωχος Πολεμιστής, προασπίζοντας Ιερά, Πατρίδα και Οικογένεια. Διακρίνεται στο Πνεύμα και τον Ηρωισμό. Διαπρέπει με τον νου και την σωματική ρώμη και αγωνίζεται στο να βελτιώνει την ατομική του απόδοση στο κοινωνικό σύνολο με διάθεση άμιλλας προκειμένου να μεγαλώσει την Πατρίδα που παρέλαβε και να την παραδώσει στα δικά του γεννήματα μεγαλύτερη και καλύτερη.

Ο Ελληνικός Εθνικισμός πιστεύει σε μια Πατρίδα Ελεύθερων Ελλήνων που προκρίνουν το ήθος, την αρετή, την αξιοπρέπεια, την αξιοκρατία, τον πατριωτισμό. Είναι η ιδεολογική έκφραση του Πατριωτισμού όπου ο ιδεαλισμός των αξιών της Φυλής μας, του Λευκού Έλληνα Ανθρώπου, δεν γονατίζει στα ανταλλάγματα του Νεοταξισμού και δεν μορφώνει το πρότυπο του πολιτικάντη - Εφιάλτη. Είναι η Ιδέα του Ισχυρού Έθνους και της Κοινωνικής Ευημερίας, ένας αληθινός Εθνικός Κοινωνισμός. Είναι η Ιδέα που δεν σκορπίζει τον Ελληνισμό στους βάρβαρους εισβολείς και μετέρχεται το Πόλεμος Πατήρ των Πάντων του Ηράκλειτου ως έπαλξη αμύνης και αφετηρία κατάκτησης νέας δόξας. Και διατηρεί θέσεις εργασίας και εθνικό πλούτο μονάχα για τα παιδιά της Πατρίδος.

Και στα πλαίσια της Εθνικιστικής Ελληνικής Πολιτείας η διδαχή είναι Παιδεία κι όχι στείρα εκπαίδευση αλλότριων συνειδήσεων και ο εκπαιδευτικός είναι Παιδαγωγός ελληνικών χαρακτήρων που βαφτίζονται στα νάματα της Φυλής τους. Με νέους Έλληνες που μαθαίνουν να μην νοθεύουν το Έθνος τους, να μην λατρεύουν ξένους θεούς, να μην καίνε την κοινωνία τους. Με τους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν την μάχη του στρατώνα του Μακρυγιάννη στα σχολειά μας. Ασφαλώς ο Πατριωτισμός υπάρχει και σ’ ανθρώπους που πιθανώς δεν νιώθουν Εθνικιστές. Ανθρώπους που συμμερίζονται την άρνηση του μνημονίου και της Κάρτας του Πολίτη και δεν εκχωρούν την Μακεδονία και κάθε ελληνική γη κατά ουδένα τρόπο. Άπαντες ωστόσο με πνεύμα εθνικής ενότητος οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα για να μείνει καθαρός ο μεγάλος Οίκος του Έθνους. Για δε τους Παιδαγωγούς είχε πει κάποιες καθαρές κουβέντες ο Γ. Παπαδόπουλος http://www.youtube.com/watch?v=epLtpi1uhAc&feature=player_embedded

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.