Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΗ 1913 ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Πριν ξεκινήσουν οι Βαλκανικοί πόλεμοι το 1912, είχαν προηγηθεί κάποιες συμφωνίες μεταξύ των κρατών της Βαλκανικής σχετικά με το μοίρασμα των εδαφών μετά την παύση των πολεμικών επιχειρήσεων. Πρώτες οι Σερβία - Βουλγαρία υπέγραψαν σύμφωνο επιθέσεως εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ακολούθησαν μετά συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας - Βουλγαρίας, Ελλάδας - Σερβίας μέσα στις οποίες συμφώνησαν ότι θα πάρει ο καθένας ότι έχει προλάβει να καταλάβει κατά την ημέρα κατάπαυσης του πυρός.
Έτσι την ημέρα κατάπαυσης η Ελλάδα βρέθηκε με νέα εδάφη όλα μα ΟΛΑ Ελληνικά.Μέσα λοιπόν σε αυτά ήταν η Βόρειος Ήπειρος και η άνω Μακεδονία μέχρι το Μοναστήρι με όλα τα εδάφη τους και τους κατοίκους τους Έλληνες, ενώ τα Σκόπια (πόλις) είχαν προλάβει να τα καταλάβουν οι Σέρβοι. Μέχρι εδώ όλα καλά για την Ελλάδα. Μετά άρχισαν τα δύσκολα, όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των συνόρων, επενέβησαν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής(όλοι "φίλοι" της Ελλάδας). Η πίεση ήταν τόσο μεγάλη προς την Ελλάδα που αναγκάστηκε να δεχτεί να εγκαταλείψει λες και ήταν ηττημένη τη Βόρεια Ήπειρο και το Μοναστήρι και να δεχτεί τα σημερινά σύνορα αφήνοντας αλύτρωτους τους Έλληνες αυτών των περιοχών!!
Σε αντάλλαγμα χρυσώνοντας το χάπι παραχώρησαν τα νησιά του Αιγαίου (τα οποία υπόψιν τα είχε ελευθερώσει έτσι κι αλλιώς ο Ελληνικός Στόλος που κυριαρχούσε σε όλο το Αιγαίο).
Τότε οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου επειδή οι τότε μεγάλες δυνάμεις(μια από αυτές η Ιταλία) ίδρυσαν με το έτσι θέλω την Αλβανία κόβοντας εδάφη από το Μαυροβούνιο,τη Σερβία και την Ελλάδα, σήκωσαν μόνοι τους τη Σημαία κήρυξαν αυτονομία και για τρία περίπου χρόνια είχαν το δικό τους κράτος, το οποίο δυστυχώς χάθηκε στη δίνη του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Όσο για τους 'Ελληνες του Μοναστηρίου βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη πάλι σε ξένη χώρα. Επειδή η Σερβία ήταν σύμμαχος και φίλη χώρα,αλλά και γιατί μετά τον εμφύλιο οι διωγμένοι κομμουνιστές από την Ελλάδα βρέθηκαν πολλοί από αυτούς στην περιοχή του σημερινού κρατιδίου(στους οποίους είχε αφαιρεθεί η Ελληνική υπηκοότητα,αλλά και η περιουσία τους) δεν γινόταν και δεν γίνεται καμμία κουβέντα ότι υπάρχουν!!!!!!!!!!!!!!
Και μιλάμε για Έλληνες που στην απογραφή που έκαναν το 1991 στην ΠΓΔΜ δήλωσαν και καταγράφηκαν κάπου 300.000 άνθρωποι.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.