Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΠΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΟΥΦΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ .

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εγγύηση ελληνικότητας και πατριωτική ανάσα από την ίδια την παράδοση της Φυλής μας. Από τις γραπτές παρακαταθήκες, την προφορική παράδοση των πατέρων μας, την ενσαρκωμένη εθνική αυτογνωσία. Στάσεις εθνικής υπερηφάνειας και ιστορικές σελίδες χρυσές που φωτίζουν το Χρέος έναντι της Πατρίδος ως την υπέρτατη αξία και οφειλόμενη θυσία πάνω και από την ανθρώπινη ζωή και τα αγαπημένα πρόσωπα.

Η Ελλάδα στα 1919 είχε ήδη μια επιτυχημένη συμμετοχή στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και πιο πριν στα 1912 - 1913 είχε περάσει νικηφόρα από τους επιτυχείς βαλκανικούς πολέμους όπου ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός είχε απελευθερώσει τον ιστορικό ελληνικό βορρά, διάβαινε Μακεδονία και Θράκη και ετοιμαζόταν να απελευθερώσει Μικρασία και Πόντο. Το Ελληνικό Έθνος είχε γνωρίσει εθνικές πληγές σαν τον ατυχή πόλεμο του 1897, την «συμμαχική» άρνηση για την τελική απόδοση της Βορείου Ηπείρου στην Μητέρα Ελλάδα μετά τις θυσίες του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και είχε εμπρός του εθνικούς διχασμούς, αλλά το πατριωτικό φρόνημα και το πηγαίο εθνικιστικό συναίσθημα υπερκερούσε κάθε πολιτική σκοπιμότητα.

Σήμερα που ελληνόφωνοι ταγοί θέλουν να εξαφανίσουν το πρότυπο του ελληνικού πατριωτισμού και ηρωισμού, πρέπει με μεγαλύτερη ακόμη ορμή και σθένος να αναφερθούμε στην άγνωστη στους πολλούς ιστορία του Τραντέλληνα Κρητικού Παπά - Λευτέρη Νουφράκη.

Τότε, στα 1919 ο ελληνικός στρατός συμμετείχε μεταξύ των νικητριών δυνάμεων του πρώτου παγκοσμίου πολέμου στην εκστρατεία που εκδηλώθηκε προς την Ουκρανία τη χρονιά εκείνη. Ήταν τότε που είχε μόλις επικρατήσει η άθλια και ανθρωποκτόνα μπολσεβίκικη επανάσταση στην Ρωσία και τις διπλανές σοβιετικές «δημοκρατίες». Όταν ο κομμουνισμός ήταν αληθινά επικίνδυνος και ανατρέψιμος πριν ανακαλύψουν την «χρησιμότητά» του αργότερα οι ίδιοι «σύμμαχοι».  Όταν και συνεργάστηκαν μαζί του και με τον Κεμάλ στην μικρασιατική καταστροφή.

Σε μια από τις δύο ελληνικές μεραρχίες που όδευσαν προς την Ουκρανία, την δεύτερη, υπηρετούσε ως στρατιωτικός ιερέας ο παπά - Λευτέρης. Και πάνω εκεί στο ελληνικό πολεμικό πλοίο ο Ελληνόψυχος Ιερέας με μια συντροφιά άξιων Ελλήνων αξιωματικών, που τιμούσαν όπως άρμοζε στην ιστορία μας αξίωμα και Πατρίδα, αντίκρισαν σε μια στάση της μεραρχίας την Κωνσταντινούπολη των ονείρων μας, την Πόλη των Πόλεων, την Βασιλεύουσα της Ελληνικής Αυτοκρατορίας, του δικού μας Βυζαντίου και του αγιοποιημένου στις συνειδήσεις μας μαρτυρικού Βασιλιά Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Και εκεί ακριβώς πολύτιμο στολίδι, φάρος Πίστης και Εικονοστάσι Ελλήνων Μαρτύρων και Ηρώων η αυτοκρατορική εκκλησία της Αγίας Σοφίας που οικοδόμησε ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός αναφωνώντας το νενίκηκα σε Σολομώντα.

Αυτή την προσωρινά τουρκοπατημένη ελληνική χώρα αποφάσισε να προσεγγίσει και αυτή την εκκλησιά που περιμένει την αναστάσιμη του Γένους Μας έλευση αποφάσισε να λειτουργήσει ο λεβέντης παπά - Λευτέρης με βοηθούς και συλλειτουργούς τον Ταξίαρχο Φραντζή, τον Ταγματάρχη Λιαρομάτη, τον Λοχαγό Σταματίου και τον υπολοχαγό Νικολάου. Και το έπραξε γεμάτος ελληνική αυτοπεποίθηση, θάρρος και αποφασιστικότητα κερδίζοντας την συνοδοιπορία των συντρόφων του στο σπουδαίο τόλμημα. Και πήραν οι πέντε Έλληνες αξιωματικοί την βάρκα του ρωμιού της Πόλης Κοσμά και κίνησαν για το Μέγα Προσκύνημα και την Θεία Κοινωνία. Και εισήλθαν με ιερή συγκίνηση στην εκκλησιά που έγινε η τελευταία λειτουργία και επίκληση στο Θεό πριν βαδίσει ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και το αυτοκρατορικό στράτευμα στο δρόμο της θυσίας με την άλωση της Πόλης από τους κτηνοβάρβαρους Τούρκους που οι σύγχρονοι γραικύλοι πολιτικάντηδες κάνουν σήμερα «φίλους».

Αμέσως ο παπά - Λευτέρης με τους αξιωματικούς μας ξεκίνησε το ιερό μυστήριο με την τέλεση όλης της ιεροπραξίας ύστερα από 466 ολόκληρα χρόνια. Στο μεταξύ η αυτοκρατορική εκκλησιά αρχίζει να γεμίζει από Τούρκους που αντικρίζουν με έκπληξη το αναπάντεχο γι’ αυτούς δρώμενο. Και ανάμεσά τους βρίσκονται και Έλληνες που με δυσκολία συγκρατούν τα δάκρυα συγκίνησης. Κι όταν τελείωσε η λειτουργία και αφού οι Τούρκοι από τον φόβο των συμμάχων άφησαν τους ηρωικούς Έλληνες αξιωματικούς να πάρουν το δρόμο της επιστροφής και ο παπά - Λευτέρης ανταπεξήλθε ένα δόλιο τουρκικό χτύπημα με την βοήθεια των συντρόφων του, το διπλωματικό επεισόδιο που αναμενόταν συνέβη. Όμως το όραμα για την λευτεριά της Μεγάλης Ελλάδος είχε συντηρηθεί. Και θα συντηρηθεί μέσα από την εθνική αυτογνωσία και τον πολιτικό βηματισμό των «ακραίων» Ελλήνων Εθνικιστών που φοβούνται οι ακραίοι πολιτικάντηδες μειοδότες τις ελληνικές νίκες που ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν. Και ας δούμε αυτό εδώ το βίντεο 


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ




4 σχόλια:

  1. Και άμα ποτέ δούμε την Ιστανμπούλ εντός του νεοελληνικου κράτους μας, εμένα να με χέσετε!!!!Πάρα πολλές οι προφητείες αλλα οι αριθμοι είναι όλοι εναντίων μας!!Μετα βίας έχουμε 11.000.000 πλυθησμό μαζί με τους μετανάστες, και η Ιστανμπούλ μόνον έχει κάπου 15.000.000 κατοίκους αλλά και 7 φορές παραπάνω πλυθησμό και στρατό συνολικά η Τουρκία από εμάς!Πως ρε πατριώτες του καναπέ που μέσα στο κεφάλι σας αντί για μυαλά έχετε άχυρα θα διώξουμε τόσο κόσμο από Ιστανμπούλ΄;εεεε;;Μόνον με τις προφητείες;;;χαχαχαχαχα!Γελοίοι είστε!Πάρτε το χαμπάρι!!Η Ιστανμπούλ είναι πλέον Τουρκική και Τουρκική θα παραμείνει!!Συνεχίστε να ονειρεύεστε αλλά μην λέτε και από εδώ και από εκεί, ότι θα πάρουμε την Πόλη, γιατί θα σας πάρουν με τις λεμονόκουπες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε της 28ης Νοεμβρίου 2010, οι φράσεις μας μάς χαρακτηρίζουν. Μην εκτίθεσαι, γιατί και το 490 π.Χ. τα ίδια έλεγαν ορισμένοι, και το 480 π.Χ. επίσης, και το 1821, και το 1912 και το 1914 και το 1940. Άφησε όσους το λέει η καρδιά τους και η ψυχή τους να παλεύουν και για σένα. Αν πάλι, δε θέλεις, με γεια σου με χαρά σου! Δημοκρατία έχουμε. Εξάλλου το γεγονός ότι υπάρχουν παλληκάρια και ήρωες δε σημαίνει ότι αποκλείονται οι ριψάσπιδες ή οι δειλοί, ούτε οι ανεγκέφαλοι που κρύβουν τη μειονεξία τους με τις ύβρεις και με τα χαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε σεις έχετε αναφερθεί και στις προφητείες του Παίσιου σε άλλη σας ανάρτηση!Ναι βρε πως θα πάρομεν την Πόλην;Ποιός θα μας βοηθήσεί;Μα φυσικά οι προφητείες του Παίσιου!χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!Όσο για σένα κύριέ Ιωάννης το ποιός είναι ανεγκέφαλος φαίνεται πολύ καθαρα ποιός είναι!Έχεις κάνει και αξιωματικός, στο στρατό φαντάζομαι και δεν ξέρεις τι δυσμενή αποτελέσματα θα έχει για εμάς μιά πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία;Μπορεί να έχουν επιστρατευτεί και οι προφητείες του Παίσιου, που όπως είπαμε θα μας βοηθήσουν!χαχαχαχαχα!Χωνέψτε το ρε ψευτοπατριώτες, η Ιστανμπούλ είναι πλέον Τουρκική και όποιος γυρεύει τα πολλά χάνει και τα λίγα!Άμα θέλετε συνεχίστε τον ύπνο σας κοιμώμενοι γελοίοι μπορεί να δείτε σε κάποιο όνειρο σας την Βυζαντινή αυτοκρατορία να έχει ανασυσταθεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε της 28ης Νοεμβρίου και της 3ης Δεκεβρίου, σίγουρα στο πρωτάθλημα των ύβρεων δεν μπορώ να σε φτάσω - δε θα το ήθελα άλλωστε. Ακριβώς, όμως, εκεί είναι που διαφέρουμε: εσύ με τις ύβρεις δείχνεις το ψεφαυγές της ψυχής σου κι εμείς με την ρομφαία των ιδεών, "δίχως μίσος, μόν' με πάθος για ιερή δικαιοσύνη" φανερώνουμε το όραμά μας γι' αυτή την παγκόσμια δικαιοσύνη! Συγχώρα μας, μόνο, που δε σε ορίσαμε δερβέναγα στα οράματά μας!
    Και κάτι άλλο: η Κωνσταντινούπολη είναι και γράφεται "Κωνσταντινούπολη", είτε το θέλεις είτε όχι. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, παρά μόνο στη συνείδηση που υποτίθεται ότι έχουν τα "γιουσουφάκια" σαν εσένα (αν το θεωρείς προσβλητικό, παίρνω πίσω την λέξη «γιουσουφάκια», αν και πιστεύω ότι θα το θεωρείς τιμή σου – γι’ αυτό χρησιμοποίησα αυτή την λέξη). Το αν, τώρα, μπορούμε να την πάρουμε, δε σου είπε κανείς ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πόλεμο. Αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς, πώς ένας λαγός θα μπορούσε να καταλάβει με ποιό τρόπο πολεμούν τα λιοντάρια! Γι' αυτό το λόγο παραιτούμαι κάθε άλλης προσπάθειας να σε πείσω!
    Αν, όμως, κατάλαβες το λάθος σου να επιτίθεσαι σε όποιον έχει διαφορετική άποψη από εσένα και να την υποστηρίζει με θάρρος, δηλαδή επωνύμως, αν μεταμελήθηκες για τις κνεφαίες ύβρεις που εκστόμισες, και επιθυμείς να αρθρώσεις λόγο με επιχειρήματα, θα σε καλωσορίσω σε μια πολιτισμένη και δημοκρατική συζήτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters