Το «τοπ 10» αποτελείται από 8 αμερικανικά πανεπιστήμια και τρία βρετανικά, του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης που μοιράζονται την έκτη θέση και το Imperial College του Λονδίνου (9η θέση). Στη δεύτερη θέση, μετά το Χάρβαρντ, βρίσκεται το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, ενώ ακολουθούν το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και εκείνο του Πρίνστον. Τη δεκάδα συμπληρώνουν, εκτός από τα βρετανικά, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ και το Γέιλ.
Το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη είναι το πρώτο μη αγγλοσαξονικό της λίστας και καταλαμβάνει τη 15η θέση. Οσο για τη «γηραιά Αλβιώνα», έχει τα περισσότερα πανεπιστήμια στη λίστα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με 29 ιδρύματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν τη μερίδα του λέοντος παγκοσμίως, με 72 πανεπιστήμια, ενώ η Ασία ενίσχυσε την παρουσία της, με κορυφαίο στην ήπειρο το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (21η θέση).
ΚίναΙσχυρή είναι η εκπροσώπηση της Κίνας, ενώ και δύο τουρκικά πανεπιστήμια βρίσκονται στα 200 καλύτερα του κόσμου, του Μπιλκέντ και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής.
Κανένα πανεπιστήμιο της Νοτίου Αμερικής δεν βρίσκεται στη λίστα αλλά και κανένα ιταλικό, παρόλο που η χώρα διαθέτει μερικά από τα αρχαιότερα στον κόσμο.
http://www.ethnos.gr/general2.asp?catid=11381&subid=20110&pubid=41244968
Όλο π@υστιες ειναι οι times, και πάντοτε προωθουσαν όσους τους συμφερει, τώρα θα το μάθουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν ειναι χαλια τα πανεπιστημια μας τοτε γιατί το harvard λυσσαει να παρει αποφοιτους του Μετσοβειου για μεταπτυχιακό;
Και η φυλλαδα το Εθνος, μη χασει, αμεσως να αναμεταδωσει ό,τι μπουρδα βρει