Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΝΕΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΤΕΤΡΑΤΟΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ...ΚΟΙΝΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ! Οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος και Αγγελος Κολοκοτρώνης ρωτούν την Υπουργό Εθνικής Παιδίας κ Αννα Διαμαντοπούλου.

Με ανακοίνωσή της και καταγγελία, η Παμμακεδονική Ένωση, που απηύθυνε και στην κα υπουργό Παιδείας, στηλιτεύεται την προετοιμαζόμενη (;) εισαγωγή για διδασκαλία, μέσα στα ελληνικά σχολεία, μίας κυριολεκτικώς εξωφρενικής τετράτομης εκδόσεως, που φέρει τον άχαρο τίτλο «Κοινή Βαλκανική Ιστορία», που ήδη έχει μεταφρασθεί σε 8 γλώσσες, μεταξύ αυτών και στα ελληνικά! Εκδότης του «έργου» αυτού, είναι το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλιώσεως (;) της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.
Η επιεικώς περίεργη αυτή έκδοση, δεν συγκεντρώνει το όποιο υλικό της, από επίσημες ιστορικές πηγές, ή κρατικά αρχεία, ή παραδεδεγμένα πανεπιστημιακά συγγράμματα, αλλά μόνον από… φωτογραφίες, σκίτσα (!), πίνακες και δημοσιεύματα εφημερίδων!
Πρόκειται, δηλαδή, όπως αναφέρεται και στην καταγγελία, για μία ξεκάθαρη προσπάθεια μεταδόσεως, στις νεώτερες γενεές και στα ελληνικά σχολεία, μίας πλήρως απο-εθνικοποιημένης ιστορίας και προσεγγίσεως, πολύ μακράν από την δήθεν «εθνικιστική ιστορία», που υποκριτικώς αναφέρουν κάποιοι, για ευνόητους λόγους, ότι διδάσκεται σήμερα.
Μέσα εκεί γίνεται εργώδης προσπάθεια, να προβληθούν, μικρότερες ή μεγαλύτερες και πάντα εξωσυνοριακές κοινωνικές ομάδες και πληθυσμοί, ώστε να καταστεί δυνατή η «υπέρβαση» των τάχα στενών ορίων του έθνους μας!
Οι αποκλειστικώς ξένοι συγγραφείς του τετράτομου αυτού «έργου», σε δηλώσεις τους, επιμένουν ότι οι Ελληνόπαιδες πρέπει να μάθουν την ιστορία των γειτόνων τους (!), ενώ φαίνεται ότι «λησμονούν» εντελώς τυχαία, να συστήσουν το ίδιο και στις άλλες βαλκανικές νεολαίες, όπως λ.χ. η σκοπιανή ή η βουλγαρική, πως και εκείνοι πρέπει να γνωρίσουν την ελληνική ιστορία.
Είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικό ότι και στην Τουρκία, αλλά και στη Βουλγαρία, δεν προωθείται το τετράτομο αυτό έργο στα εκπαιδευτικά τους συστήματα, αν και το όλο πνεύμα του «έργου» τάσσεται σαφώς υπέρ των δύο αυτών προαναφερθέντων χωρών!
Το στοιχείο εκείνο που πραγματικά «βγάζει μάτι», είναι το γεγονός, πως οι συγγραφείς κατέβαλαν ιδιαιτέρως «φιλότιμη» προσπάθεια, να θάψουν στην κυριολεξία και την Ελληνική Ιστορία, αφού τον α’ τόμο τον έγραψαν ένας Τούρκος και ένας Ρουμάνος, τον β’ τόμο μία Ρουμάνα, τον γ’ τόμο ένας Βούλγαρος και τον δ’ τόμο μία Κροάτισσα!!!
Επειδή είναι μέγα το πλήθος των εξόφθαλμων μεροληπτικών στοιχείων στις σελίδες του «έργου» αυτού, θα γίνει, τέλος, η απολύτως επιβεβλημένη αναφορά, στα ευχαριστήρια ενός στελέχους και πρωτεργάτου του «έργου», προς το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, «για τη γενναιόδωρη οικονομική στήριξή του», στην όλη ετοιμασία των τόμων αυτών!
Το θέμα έφεραν στη βουλή οι Κυριάκος Βελόπουλος και Αγγελος Κολοκοτρώνης που ρωτούν την Υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου:
1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου, για το αληθινά «απερίγραπτο» αυτό τετράτομο «έργο», δήθεν Ιστορίας των Βαλκανίων; Υπάρχει πιθανότης να προωθηθεί προς διδασκαλία στα ελληνικά σχολεία και γιατί;
2. Ποιες απαντήσεις θα δοθούν στις Παμμακεδονικές Ενώσεις των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ευρώπης και της Αφρικής, που καταγγέλλουν το παντελώς απαράδεκτο αυτό «έργο»;

 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

2 σχόλια:

  1. Καλα,αυτη δεν θα παει κατηγορουμενη για εσχατη προδοσια ; ; ;

    Μελπομενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΥΠΝΗΣΘΗΤΕ!!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΟΙΛΟΙ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΔΑΞΟΥΝ.. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ..ΑΛΗΘΗΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ..ΑΙ ΗΠΑ , Ο "ΕΛΛΗΝ" ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΣΗ!! ΤΕΛΟΣ, ΟΥΔΕΝ ΕΛΕΟΣ..ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ 25.000 ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! (ΜΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ , Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ..ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ "ΒΕΛΛΟΠΟΥΛΩΝ", ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ "ΒΕΛΛΟΠΟΥΛΟ" ΝΑ ΚΑΝΗ ΦΥΣΙΚΩΣ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ..... ΑΣ ΤΟΛΜΙΣΗ ΝΑ ΚΑΝΗ ΑΙΤΗΜΑ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ "ΒΕΛΛΟΠΟΥΛΟ" , ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ.. ΑΤΟΛΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΟΝΤΑ (ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΟΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΠΥΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΒΕΛΛΟΠΟΥΛΟ, ΚΛΠ.) ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΑΣ ΗΠΑ..ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕΣΨ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥΣ.. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΥΠΝΗΣΘΗΤΕ!!! ΟΧΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΣΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ..ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ "ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΙ" ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΒΕΛΛΟΠΟΥΛΕ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ, 1ον ΓΙΝΕ ΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝ, ΑΞΙΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΑΞΙΟΜΑΤΟΣ ΣΟΥ..ΑΝΔ ΕΙΣΑΙ ΔΟΥΛΟΣ..ΜΕΙΝΕ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ..ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑ-ΤΖΑΦΕΡΗ (ΤΖΑΦΕΡΗΣ=ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ)ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΕΙΣ ΔΠΛΟΥΝ (ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ) ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΕΙΝΑΣΤΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΛΑΜΨΗ ΕΝΤΟΣ ΣΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΘΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΔΡΕΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ..ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΣΧΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ 9ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ..ΓΕΜΟΥΣΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΣ!) ΑΛΛΑ ΜΕ ΨΥΧΗ, ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!! ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ.. ΔΙΑΤΙ ΜΑΙΝΩΝΤΑΙ ΑΙ ΗΠΑ..(NORTH STREAM..SOUTH STREAM..) ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΡΩΣΣΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ..!! ΕΛΛΑΣ!! ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΕΠΙΤΕΛΗ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ.. ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ (ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΗΝΟΥΣ..ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.