Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Ψηφίστηκε νωρίς χθες το απόγευμα, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, το γνωστό σε όλους νομοσχέδιο που προχωρά στην “απελευθέρωση” (λες και είναι σκλαβωμένη τώρα) των φορτηγών. Όσοι όμως περίμεναν ότι κάπου εδώ θα έληγαν οι κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων μάλλον κάνουν λάθος. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονταν οι ίδιοι στην χθεσινή τους εκδήλωση έξω από το κοινοβούλιο και στα διάφορα σημεία της Αθήνας και των εθνικών οδών όπου είχαν κατασκηνώσει πλάι στα φορτηγά τους.  Και όσοι φεύγοντας από την Αθήνα επέστρεψαν στις πόλεις τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, δημιουργώντας ακόμη και μπλόκα σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών.
Οι φορτηγατζήδες και πάλι χθες έκλεισαν τους δρόμους κρατώντας στα χέρια τους δεκάδες ελληνικές σημαίες αλλά και με αρκετά ευρηματικά συνθήματα και αυτοσχέδιες κατασκευές κατά της “χούντας του ΠΑΣΟΚ” όπως χαρακτηριστικά έγραφαν κάποια πλακάτ. Και πάλι απέναντί τους στήθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες ενώ πάντα είναι παρούσες όταν κάποιος βρίσκεται έξω απο την Βουλή (ή την Μεγάλη Βρετανία) απουσιάζουν από τις γειτονιές της Αθήνας όπου η εγκληματικότητα θερίζει.
Παρόντες και πάρα πολλοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι όμως για να πούμε την αλήθεια δεν έχαιραν και ιδιαίτερης εκτίμησης ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, καθώς ιδιαίτερα αυτοί που εργάζονται για τα κρατικά αλλά και τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια φροντίζουν να παρουσιάζουν τους συγκεκριμένους διαμαρτυρόμενους, με τα πλέον μελανά χρώματα, προσπαθώντας σαφώς να δημιουργήσουν συνθήκες έντασης ανάμεσα σε αυτούς και την υπόλοιπη κοινωνία. Φυσικά προς τέρψιν των στελεχών της κυβέρνησης, τα οποία επιζητούν με κάθε τρόπο να “σπάσουν” τις αντιδράσεις των φορτηγατζήδων.
Γιατί όμως, σχεδόν όλα τα ΜΜΕ που σε κάθε περίπτωση τάσσονται με το μέρος απεργών, διαμαρτυρόμενων και λοιπά, ακόμη και όταν αυτοί καταστρέφουν, καίνε και σπάνε, στοχοποιούν με τέτοιο τρόπο τους φορτηγατζήδες; Μα γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεν αποτελούν κάποιου είδους “επαναστατικό υποκείμενο”. Δεν είναι εύκολα αγόμενοι και φερόμενοι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς κάποιων “πολιτικών ιθυνόντων” που άλλοτε μπορούν να τους κατεβάζουν στον δρόμο και άλλοτε να τους “αποσύρουν” αναλόγως τις πολιτικές συνθήκες.
Πατάνε με τα δύο τους πόδια στην πραγματικότητα, ασχέτως αν έχουν εκατό τις εκατό δίκιο σε όλα τους τα αιτήματα. Αυτό δεν ταιριάζει σε μια κοινωνία σαν αυτή που θέλουν να δημιουργήσουν. Και γι' αυτό βρίσκονται μπροστά σε “οπλισμένες κάννες”, έτοιμες να τους πυροβολήσουν ανά πάσα στιγμή.
Εχουν και την “ατυχία” να μην κρατούν μαυροκόκκινες σημαίες
Αλλά πέραν αυτού έχουν και την “ατυχία” να μην κρατούν μαυροκόκκινες σημαίες και να μην ψέλνουν κάποια “διεθνή” αλλά να κρατάνε ελληνικές σημαίες. Κάτι που ερεθίζει όλους τους αριστερογενείς δημοσιογράφους και τους συνοδοιπόρους τους. Έχουν την ατυχία να ανήκουν στην μεσαία τάξη. Και αυτό ερεθίζει πολλούς νεόπλουτους αριστερόφρονες.
Και όχι μόνο αυτούς αλλά και άλλους. Αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν την κοινωνία μας σε μια κοινωνία του ενός πέμπτου. Όπου η μεσαία τάξη – η πλέον παραγωγική τόσο σε πλούτο όσο και ιδέες – θα μετατραπεί σε υπαλλήλους και εργάτες, εξαρτώμενους δηλαδή από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Γιατί αυτή είναι και η ουσία της δήθεν “απελευθέρωσης”. Δεν θα σπεύσουν κάποιοι άλλοι Έλληνες να πάρουν φορτηγά για να γίνουν... ανταγωνιστικοί. Αντίθετα θα έχουμε πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες θα προσλαμβάνουν ως υπαλλήλους κάποιους Έλληνες και θα φέρνουν πολλούς περισσότερους αλλοδαπούς ως ... οδηγούς τους, που θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Γνωστή η ιστορία. Με κινδύνους μάλιστα, καθώς δεν θα υπάρχει έλεγχος ούτε στις ώρες εργασίας – κάτι πολύ σημαντικό για κάποιον που οδηγά ένα φορτηγό – είτε ακόμη και στην χώρα όπου εκδίδεται το δίπλωμα. Γιατί είναι γνωστό ότι “μαφίες” χωρών μας γειτονικών, ειδικεύονται στο να παραδίδουν στο σπίτι διπλώματα για επίδοξους επαγγελματίες οδηγούς.
Ουσιαστικά ένα ακόμη κομμάτι της ελληνικής μεσαίας τάξης παραδίδεται βορά στην παγκοσμιοποίηση, στην “ελεύθερη αγορά” που όμως λειτουργεί με όρους που βολεύουν μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.