Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΝΤΡΟΠΗ!

Γράφει ο admin.
Την Κυριακή το μεσημέρι ήμουν σε ένα από τα καφενεία της Κόνιτσας και έπινα τα τσιπουράκια μου με την παρέα μου. Αρκετός ο κόσμος, πολλές οι παρέες και αναπόφευκτα κάποια στιγμή ήρθε και η κουβέντα σε τί άλλο; Στα πολιτικά και τις επικείμενες εκλογές. https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgB6tm26s8tovFLK7jK5lR4JVQcRBfO6DsGpTgojhN98JsP81dGFw8gOzfRYCLObluwKjlpCA3_dE_MTxnGRaDxlRgEkH0WwapP_MhZcqzBzjqC2IyaKVBubleqIaqwEeWfNu7uwhAALzc/s320/2.jpg

Όπως καταλαβαίνετε... ο καθένας το "μακρύ του και το κοντό του". Ο καθένας με την γνώμη του και την άποψή του. Εξάλλου έχω ξαναγράψει πως οι γνώμες και οι απόψεις, είναι σαν τις ... μύτες ( η μύτη, πληθυντικός οι μύτες)!
Όλοι έχουμε από μία!
Μερικές φορές όμως, οι απόψεις ορισμένων "σε βγάζουν από τα ρούχα σου".
Έτσι και έγινε.

Μια δασκάλα λοιπόν, που δήλωνε πως στα φοιτητικά της χρόνια ήταν "Κνίτρια" (στη σπουδάζουσα της ΚΝΕ), αλλά τώρα προσκείμενη και υποστηρίζουσα το ΠΑΣΟΚ, μας έλεγε περί ιστορίας!
Έλεγε λοιπόν πως ο Κολοκοτρώνης κάποια στιγμή στον...


πόλεμο στην απελευθέρωση του γένους, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως ήταν εγκληματίας πολέμου! Πως έσφαζε τα παιδιά των ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ και τα κρέμαγε έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους.

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ........

Τι να της πείς τώρα αυτής της γυναίκας; Που η "πλάκα" είναι πως αυτά που λέει στην παρέα, θα τα λέει και στα παιδιά που υποτίθεται πως τα μαθαίνει γράμματα. Πως τους μαθαίνει την Ιστορία του Ελληνικού γένους!
Μαθαίνει στα παιδιά μας τις μ@@@@ιες που έλεγε σε εμάς. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ...........


Όχι ότι ήταν κατακτητές...
Όχι ότι έσφαξαν τους Έλληνες...
Όχι ότι μας είχαν σκλαβωμένους 400 χρόνια...
Όχι ότι έφεραν τις γυναίκες τους και τις οικογένειές τους εδώ και κάνανε παιδιά...

Διαστρέβλωση της Ιστορίας σε όλο το μεγαλείο της!
Και όχι από την Δραγώνα ή δεν ξέρω ποιόν άλλο πολιτικό και "κατέχοντα", αλλά από μια δασκάλα!

Τι να της πείς αυτής της γυναίκας που δήλωνε "ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" και όχι Έλληνας πολίτης.


Το μόνο που έχω να πω σε όσους λένε και ισχυρίζονται τέτοια πράγματα, είναι πως έχετε "ξεφύγει".
Επίσης έχω να πω σε αυτούς που είναι στο ΠΑΣΟΚ και ακόμη δεν έχουν διαγράψει την λέξη ΕΛΛΑΔΑ από το λεξιλόγιό τους, πως όταν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, απόψεις και ιδέες στο Κίνημα, τότε σωστά φωνάζουν όλοι οι υπόλοιποι................
Χάνετε κόσμο κύριοι!
Πάρτε το χαμπάρι!
Σταματήστε το "πολυσυλλεκτικό" και το "πολυπολιτισμικό" ΠΑΣΟΚ.
Μείνετε σταθεροί στις αξίες, τις ιδέες και τις αρχές που πρέπει!


Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας:
"ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ".
Και εσείς αν συνεχίσετε όλα αυτά ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ!


Kαι για την αποκατάσταση της αλήθειας, από τα απομνημονεύματά του:

"Όταν έμβηκα εις την Τριπολιτσά, με έδειξαν τον Πλάτανο εις το παζάρι όπου εκρέμαγαν τους Έλληνας. Αναστέναξα και είπα: «Άϊντε, πόσοι από το σόγι μου και από το έθνος μου εκρεμάσθηκαν εκεί», και διέταξα και το έκοψαν".

"O Ιμπραΐμης μου επαράγγειλε μια φορά διατί δεν στέκω να πολεμήσωμεν (κατά μέτωπον). Εγώ του αποκρίθηκα, ας πάρη πεντακόσιους, χίλιους, και παίρνω και εγώ άλλους τόσους, και τότε πολεμούμε, ή αν θέλη ας έλθη και να μονομαχήσωμεν οι δύο. Αυτός δεν με αποκρίθηκε εις κανένα. Και αν ήθελε το δεχθή το έκαμνα με όλην την καρδιάν, διότι έλεγα αν χανόμουν, ας πήγαινα, αν τον χαλούσα, εγλύτωνα το έθνος μου".

"Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση".


http://epirus-ellas.blogspot.com/2010/09/blog-post_1592.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters