Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ή με τους «γερμανοτσολιάδες» ή με την Ελεύθερη Ελλάδα. Διαλέξτε... !


Γράφει ο Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Αν είχαν οι πατεράδες μας την «σωφροσύνη» σας, θα ‘μασταν όλοι ξανθοί και γαλανομάτηδες και στα σχολεία θα μαθαίναμε το Χόρστ Βέσσελ Λιντ
Μια κι όξω λοιπόν κι όλοι απέναντι: ο σαστισμένος κι εκ του αποτελέσματος «Τσολάκογλου» και η γραφειοκρατία του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ, η χοντρή Κομανέτσι της καθεστωτικής δοκού, του τάχατες πατριωτισμού και των ρηάλιτυ κι η κόρη του πατέρα της, που τριγυρίζει κουτσαίνοντας με τα σπασμένα γυάλινα γοβάκια της (45 νούμερο) παραμιλώντας στα γερμανικά, ενώ οι καλοζωισμένοι σμπίροι της καθ’ υπαγόρευσιν ονειρεύονται κυβέρνηση μ’ αυτήν και …τεχνοκράτες.
Όλοι μαζί, οι κοτζαμπάσηδες της νέας «Κατοχής», οι «μαυραγορίτες», οι διερμηνείς, οι σώφρονες και τα «κορίτσια».
Τα τελευταία μέρα θα τα κουρέψουμε με την ψιλή και θα τα κάνουμε μια βόλτα ανάποδα στο γάιδαρο.
Μερικών ο παππούς είχε βγει στο μπαλκόνι κι εξηγούσε γιατί πρέπει να συνεργασθώμεν μετά του Άξονος, να υποταχθώμεν εις τας δυνάμεις του Ράϊχ και να πιούμε με καρτερία το πικρόν ποτήριον ώστε να ελαχιστοποιηθούν αι απώλειαι. Γονίδια είναι αυτά. Στο τέλος πάντα μιλάνε τα άτιμα.
Όλοι οι δοσίλογοι και «δοσίλογοι» απανταχού της γης δήλωναν σώφρονες, ότι θυσιάζονται για το κοινό καλό και κατήγγειλαν ως άφρονες, αλήτες, αναρχικούς, εγκληματίες, όσους ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ. Τα ίδια είπαν για τους ελασίτες, τους εδεσίτες, για όσους σκυλοπνίγονταν για να πάνε στη Μέση Ανατολή και να καταταγούν στον Ιερό Λόχο ή την Ταξιαρχία του Ρίμινι.
Τις ίδιες βρισιές επιφύλαξαν στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ και του ΙΡΑ, στον Αλέκο Παναγούλη και στον Τάσσο Παπαδόπουλο.
Ο Κουίσλιγκ, ο Πεταίν, ο Λαβάλ, ο Ντεγκρέλ, ο Βλασσώφ, ο Τσολάκογλου, ο Ράλλης, ο Λογοθετόπουλος, οι υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν, του κυπριακού απαρτχάϊντ, όλοι για σωφροσύνη μίλαγαν, για συμβιβασμό, θυσίες, καρτερία και δήλωναν ότι «θυσιάζονται» για το κοινό καλό. Και πίσω απ’ αυτούς υπήρχαν οι κουκουλοφόροι κι οι ταγματασφαλίτες, ο Πούλος κι οι φονιάδες πλιατσικολόγοι του, η λεηλασία της χώρας κι ο εξανδραποδισμός του Λαού. Η προδοσία. Κι η προδοσία μετράει εκ του αποτελέσματος. Το ‘χουμε ξαναγράψει: καμιά φορά μπορεί και να ‘χουμε προδοσία χωρίς προδότες. Γιατί μερικοί και μερικές είναι εκ πεποιθήσεως άτολμοι, δειλοί και σκύφτες.
Απ’ τη μια εσείς λοιπόν κι απ’ την άλλη ο Αντώνης κι εμείς, ο Λαός.
Το μουρμουρίζανε διάφοροι: «έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι», «τον πιέζουν κι απ΄ έξω, θα υποκύψει» κλπ.
Λοιπόν αγαπητοί «γερμανοτσολιάδες», ψιλοδραγουμάνοι και φίλτατα γιουσουφάκια, μετά το ΟΧΙ του κοιταχτείτε καλά στον καθρέφτη. Δείτε τις πρόστυχες φάτσες σας και το βρώμικο μάτι σας και χωνέψτε κάτι: Ο Αντώνης κι ο Λαός δεν είναι σαν τα μούτρα σας.
Αν οι προπαππούδες μας ήταν σαν του λόγου σας, ακόμη θα πέρναγαν οι γενίτσαροι να στρατολογήσουν για τα Τάγματα και στον Μωριά θα ‘ταν Μόρα βαλεσί ο τρισέγγονος του Βελή.
Αν οι παππούδες μας ήταν σαν του λόγου σας, η Λάρισα θα ‘ταν ακόμη εξωτερικό.
Αν είχαν οι πατεράδες μας την «σωφροσύνη» σας, θα ‘μασταν όλοι ξανθοί και γαλανομάτηδες και στα σχολεία θα μαθαίναμε το Χόρστ Βέσσελ Λιντ.
Τώρα κι αυτοί που δεν ήξεραν, αρχίζουν να υποψιάζονται γιατί το καθεστώς πολέμησε τόσο λυσσαλέα τον Αντώνη. Δεν κατάλαβαν όμως οι αλαζόνες ντερμπεντέρηδες ότι οι ιδέες του είναι ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΕΣ.
Έβλεπα χθες σε μια γκρίζα εκπομπή ένα ξεπεσμένο ραμολί, έναν πάλαι ποτέ «αριστερό» να παραληρεί βρίζοντας τον Αντώνη. Σκέφτηκα, «Ευτυχώς. Φαντάσου να τον επαινούσε! Πως θα το δικαιολογούσαμε;».
Ποιοι θα μας οδηγήσουν στην σωτηρία; Ποιοι θα διαχειριστούν τα πληρωμένα με αίμα δάνεια – «βοήθεια»; Το ίδιο καθεστώς της Κλεπτοκρατίας που επί 30 χρόνια μας οδηγεί ολόϊσια στον γκρεμό. Και θέλανε συνενοχή σ’ αυτό;
Οι φιλιππινέζες του καθεστώτος θα ξετινάξουν τους εργολάβους – καναλάρχες – εκδότες – προμηθευτές και τους πολιτικούς μεσάζοντες και συνεταίρους τους; Θα βρουν τις off shore τους, τι χτίσανε κι αγοράσανε αυτοί και τα τέκνα τους; Υπάρχει Νόμος περί Ευθύνης Σαλεπιτζήδων ή Βυρσοδεψών; Γιατί να υπάρχει τότε Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών; Ποιος θα τον καταργήσει; Όχι πάντως αυτοί που τρέμουν την κατάργηση του.
Την μεγαλύτερη οργή δεν θα την γεννήσει η αφραγκία αλλά η ατιμωρησία.
Σε λίγο όλοι αυτοί οι «σώφρονες», όλ’ αυτά τα καθεστωτικά εξαπτέρυγα της Κοινοβουλευτικοφανούς Κλεπτοκρατίας δεν θα τολμούν να βγουν στο δρόμο.
Όλα τώρα αρχίζουν.
Κι από δω και πέρα ακούστε προσεκτικά τον Ηγέτη κι εσείς οι ως τώρα δύσπιστοι. Θ’ ακούσετε ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος κι άλλος Λόγος. Ακούστε λύσεις και προτάσεις που ‘χουν λογική, αξιοπρέπεια και προοπτική. Ακούστε πολιτικό λόγο και δείτε πρόταση πολιτικής πράξης που θα βασίζεται στο ελληνικό δαιμόνιο και την φιλοτιμία, που μόνον Έλληνες μπορούν να ‘χουν.
Γι’ άλλη μια φορά είπε ΟΧΙ, κόντρα στους ίδιους ανθρώπους, στα ίδια σόγια και στους ίδιους μηχανισμούς. Το ‘κανε κάποτε για την Μακεδονία και γι’ άλλα που πρέπει να σας τα πει μια μέρα, Έλληνες, πρόσωπο με πρόσωπο. Τότε θα ντραπείτε όσοι ήσασταν απόντες ή απέναντι του.
Αυτή τη φορά αντιστέκεται στον εξανδραποδισμό μας, αγωνίζεται για την συλλογική μας αξιοπρέπεια, για την επιβίωση της Πατρίδας μας, για την διαφύλαξη των αποτελεσμάτων της Ελληνικής Επανάστασης και των εθνικών αγώνων που έχτισαν την ανεξάρτητη ελεύθερη Ελλάδα. Για σας, τους απλούς ανθρώπους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, της Αριστεράς, για όλους τους Έλληνες. Αντί να πει βολικά ναι, πήγε απέναντι. Απέναντι και κόντρα στην Κλεπτοκρατία και την Παρακμή. Γι’ άλλη μια φορά. Θα τον αφήσετε μόνο;
Δεν υπάρχει πια τόπος και χρόνος για ιδιώτευση. Ή από δω ή από κει. Ή με τους «γερμανοτσολιάδες» ή με την Ελεύθερη Ελλάδα. Διαλέξτε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters