ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗ
Η ελληνική κοινωνία βράζει. Ήρθε και η σύγκρουση των πιλότων της ΠΑ με την πολιτική ηγεσία. Η αγανάκτηση των ιπταμένων είναι δικαιολογημένη και τώρα που είναι κρίσιμη η κατάσταση λύνονται και γλώσσες ευκολότερα. Να τι θα ‘λεγε ένας αγανακτισμένος πιλότος στους πολιτικούς αναφερόμενος φυσικά σε κάποιους απ’ αυτούς.
Κύριοι, εμείς έχουμε έμβλημα τον αετό και ουρανοί είναι δικοί μας για να προσπαθείτε εσείς να πουλήσετε γη και θάλασσα. Υπηρετούμε την πατρίδα με συνέπεια για να μην παρέχεται στον ελληνικό λαό ούτε μια υπηρεσία ευρωπαϊκού επιπέδου. Είμαστε από τους πρώτους του κόσμου για να προστατεύουμε μια Ελλάδα που την καταντήσατε από τις πιο διεφθαρμένες του κόσμου. Ζούμε με εγκράτεια και φροντίζουμε για την φυσική μας κατάσταση για να μπορείτε να μιλάτε στο βήμα της βουλής, το αναλόγιο του οποίου έχει και ειδική εσοχή για να παρκάρετε τις κοιλιές σας. Αφήσαμε γυναίκες χήρες για να μπορείτε να παντρεύεστε γυναίκες μικρότερες από τις κόρες σας. Χρεώσαμε την οικογένεια μας για ένα σπίτι και εσείς υπερχρεώσετε την χώρα. Ζούμε πίσω από σύρματα ενώ κάποιοι από σας θα έπρεπε να ζούνε πίσω από κάγκελα. Είμαστε ταπεινά υποδείγματα ηθικής για να είστε φωτεινά παραδείγματα παρακμής. Πολεμάμε κάθε μέρα για να μπορείτε ο ένας να κατηγορεί τον άλλον. Μας εμπιστευθήκατε το μοναδικό αεροσκάφος για να σας μεταφέρει γιατί αποτύχατε να το διαχειριστείτε. Εργαζόμαστε με γνώμονα την οικονομία για να παραγράφετε σκάνδαλα. Δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε άδεια διακοπών για να κλείνετε την Βουλή όλο το καλοκαίρι. Μας κατηγορείτε για την λευκή απεργία την στιγμή που κάποιων υπουργών η θητεία είναι μια λευκή απεργία διαρκείας. Μένει με το στόμα ανοιχτό ο λαός όταν μαθαίνει για τα κατορθώματα μας, αλλά αυτό κάνει και όταν μαθαίνει για τα δικά σας «κατορθώματα». Είμαστε πρόθυμοι να χύσουμε το αίμα μας αλλά δεν είμαστε πρόθυμοι να σας αφήσουμε να μας το πιείτε εσείς. Και κάτι ακόμα, για να εκκινήσουν τα αεροπλάνα δεν χρειάζονται μίζα.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Α1 ΣΤΙΣ 8 ΜΑΙΟΥ
Ανήμερα της θλιβερής επετείου της Ποντιακής Γενοκτονίας, την Τετάρτη 19 Μαΐου, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, ζήτησε από τους μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ΄ λυκείου που συμμετέχουν στις απολυτήριες εξετάσεις, να αναλύσουν στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας το έργο του Γιώργου Ιωάννου … «Το σπίτι του Κεμάλ». Η επιλογή του συγκεκριμένου κειμένου την συγκεκριμένη ημέρα, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις αφού το έργο πραγματεύεται τις διαδοχικές επισκέψεις μίας Τουρκάλας, που εγκατέλειψε τη Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, στο σπίτι που έζησε, δίπλα ακριβώς από αυτό που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και σήμερα στεγάζει το τουρκικό προξενείο. [...]
ΑπάντησηΔιαγραφή«Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Την ίδια ώρα που ο Ελληνισμός τιμάει τους 350.000 νεκρούς της Ποντιακής Γενοκτονίας, το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να τιμήσει τον σφαγέα τον προγόνων μας. Δεν ξέρω αν είναι συμπτωματικό, αλλά πολλά περίεργα συμβαίνουν τελευταία στο υπουργείο Παιδείας» δήλωσε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ.Γεώργιος Παρχαρίδης που θα αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς την υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.
«Με προβληματίζει η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος, τη συγκεκριμένη μέρα. Σκεφτείτε τι θα πουν οι Σουηδοί συνάδελφοι που πρόσφατα ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας, αν πληροφορηθούν πως αντιμετωπίζει το θέμα το ελληνικό υπουργείο Παιδείας» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ.Αναστάσιος Καρυπίδης.
Την ίδια ώρα, χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τη Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου.
Στην εκδήλωση μίλησαν οι βουλευτές που πρωταγωνίστησαν στην αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη σουηδική Βουλή, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του υπερασιωνόβιου (108 ετών) Χαράλαμπου Μητσόγλου, από την Μπάφρα του Πόντου, ο οποίος αναφέρθηκε στα βιώματά του από τις τραγικές εκείνες ημέρες.
Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία η οποία ολοκληρώθηκε στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, όπου οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ θυροκόλλησαν το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.