Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Το Κ.Κ.Ε, το μνημείο της Ακρόπολης και μια υποσημείωση για την Αριστερή βία που έρχεται από το παρελθόν

Η απόρριψη της "παλαιάς" ρομαντικής αισθητικής, γλωσσικής και πολιτιστικής, είναι κάτι που ανέκαθεν χαρακτήριζε την Άκρα Αριστερά. Ένα από τα διαχρονικά θύματα της απόρριψης αυτής αποτέλεσε και το μνημείο της Ακρόπολης. Η στάση του κομμουνισμού έναντι των πολιτιστικών επιτευγμάτων της Ανθρωπότητος που έγιναν από "δεσποτικά" η "αστικά" καθεστώτα ήταν ανέκαθεν από αμφίσημη έως εχθρική. Τα επιτεύγματα της Κινέζικης "πολιτιστικής επανάστασης" είναι σχετικά πρόσφατα και δεν επιδέχονται αμφισβητήσεων.

Έτσι λοιπόν στο φύλλο του "Ριζοσπάστη" το 1936 (το παραθέτουμε δίπλα)διαβάζουμε: " Λαοκρατίας στην Ελλάδα όπου θα λείψει, θα ξεριζωθεί με καυτό σίδερο κάθε εκμεταλλευτής ντόπιος είτε ξένος, κάθε εκμετάλλευση και όπου ο εργαζόμενος Ελληνικός λαός, οι κομμουνιστές πιστεύουν και διακηρρύτουν ότι για τελικό σκοπό έχουν την δημιουργία της Σοβιετικής Εργατουαγροτικήςλέφτερο αφεντικό στον τόπο του και στον κόπο του δίχως βδέλλες και παράσιτα θ΄ αφιερώσει όλη την εργατικότητα και εξυπνάδα του και τις μεγάλες ικανότητες του για να δημιουργήσει μια λέφτερη, χαρούμενη και ευτυχισμένη σοσιαλιστική ζωή. Όλες οι καταχτήσεις της Ανθρωπότητος θα μπουν στην διάθεση του Λαού, που λέφτερα θα καταχτά τις κορυφές τις επιστήμης. Τότε ο Παρθενώνας θα βρεθεί στα πόδια των εργαζομένων!"

Μεταφερόμαστε τώρα στα "Δεκεμβριανά". Το μνημείο της Ακρόπολης βρέθηκε υπό τον έλεγχο των "Κυβερνητικών" και των Άγγλων που το χρησιμοποίησαν για στρατιωτικούς σκοπούς εγκαθιστώντας στρατιωτικό απόσπασμα αλλά και όλμους που έριχναν κατά των θέσεων των κομμουνιστών. Καθώς οι κομμουνιστικές θέσεις βρίσκονταν σε δυσχέρεια το πολιτικό γραφείο της Κ. Ε. του ΚΚΕ εξουσιοδότησε ομόφωνα τον πρόεδρο της ΚΟΕ Μπαρτζώκα να βομβαρδίσει τον βράχο της Ακρόπολης. Την διαταγή αυτή έλαβε ο εκπαιδευτικός στο επάγγελμα Γιάννης Λογοθέτης που αρνήθηκε να την εκτελέσει. Για την διαταγή αυτή το ΚΚΕ κατηγορήθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα και εφημερίδες. Οι σχετικές απαντήσεις του ΚΚΕ ποτέ δεν ήταν κατηγορηματικές....

Τον Δεκέμβριο του 2008 μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου φοιτητές ανέβηκαν στην Ακρόπολη και ανήρτησαν σεντόνι που διαφήμιζε επερχόμενη διαδήλωση τους στα γεγονότα που έχουν μείνει γνωστά με την ονομασία "σύγχρονα Δεκεμβριανά".

Στις 5 Μαΐου 2010, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ κατέλαβαν τον βράχο της Ακρόπολης αναρτώντας ένα σεντόνι με ανορθόγραφο ξενόγλωσσο μήνυμα που παρακινούσε τους λαούς να ξεσηκωθούν. Η ενέργεια αυτή είχε την παρακίνηση και την κάλυψη του επίσημου ΚΚΕ. καθώς και ο επίσημος "Ριζοσπάστης" επαινούσε την πρωτοβουλία αυτή, εκθειάζοντας τους καταληψίες. Μάλιστα αναφέρει ο "Ριζοσπάστης" το εξής: "Το μήνυμα της ανυπακοής στόλισε για μια ακόμη φορά ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού." και καταλήγει: "Η κινητοποίηση του ΚΚΕ πνίγηκε κυριολεκτικά στα χειροκροτήματα των ξένων επισκεπτών που ανέβηκαν τελικά στο μνημείο και φωτογράφισαν ανάμεσα σε άλλα και τα δυο πανό του Κόμματος."

Πηγές

Φύλλα του "Ριζοσπάστη"

Διεύθυνσις Ιστορίας Στρατού, Η απελευθέρωσις της Ελλάδος και τα μετά ταύτην γεγονότα

Υποσημείωση

Μετά τα τραγικά γεγονότα του θανάτου των τριών συνανθρώπων μας, μόνο θλιβερές είναι οι εντυπώσεις που αποκομίζουμε από τα κροκοδείλια δάκρυα των ταγών της Άκρας Αριστεράς που από την μια καλούν τους πάντες σε στάση και επανάσταση κατά των νόμων και του Συντάγματος και από την άλλη διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι είναι κατά της βίας και υπέρ της ειρήνης! Μάλιστα οι βουλευτές τους είναι και υπερασπιστές του κοινοβουλίου!

Στην συνέχεια του πρωτοσέλιδου άρθρου του "Ριζοσπάστη" το 1936 που παραθέσαμε στην αρχή διαβάζουμε κάτι που είναι επίκαιρο και αποσαφηνίζει τις ειρηνικές τους διαθέσεις διαχρονικά: " Για να δημιουργηθεί η Σοβιετική Εργατοαγροτική Δημοκρατία στην Ελλάδα για να λεφτερωθεί ο Λαός της Χώρας αυτής, πρέπει στρατοφασιστικοί σύνδεσμοι, μοναρχίες, Κανελλόπουλοι και Παπαγεωργίου, "Εστίες" και Κρανιωτάκιδες να βρεθούν τρία μέτρα κάτω από της γης!!"


http://istorikathemata.blogspot.com/2010/05/blog-post_05.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters