Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ!


Γράφει ο Γιώργος Δημητρούλιας, 
εκδότης «το Αντίδοτο», τέως δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας

«Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα.
Πολλά κεφάλια θα σπάσουν.
Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα».
                                                  Νίκος Καζαντζάκης

Φαίνεται η παρουσίαση της περασμένης Πέμπτης (1/7) ενόχλησε πολλούς. Επιθέσεις χάκερ για να αλλοιώσουν αναρτήσεις και αφού δεν πρόλαβαν να μας σταματήσουν αυτοί οι "φίλοι" έκαναν μαζικές καταγγελίες στο facebook (φυσικά κάναμε ένσταση), το οποίο τις κατέβασε μέχρι νεότερης απόφασης.

Η πλάκα είναι ότι το μότο του ιδρύματος Europa Terra Nostra είναι: FREEDOM/PEACE/IDENTITY, δηλαδή στα Ελληνικά: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ΕΙΡΗΝΗ/ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Αυτοί οι "φίλοι" αλλά και το facebook (;) πιστεύουν στα αντίθετά τους, δηλαδή στην ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ/ΒΙΑ/ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ; Αν ναι να μας το πουν να το ξέρουμε αλλιώς πρέπει να ξανανεβάσουν τις αναρτήσεις. 
Ποιοι είναι οι στόχοι του Europa Terra Nostra;
Το Πατριωτικό πανευρωπαϊκό ίδρυμα Europa terra Nostra έχει θεσπίσει τρεις κύριους στόχους: 
α) Εργάζεται πάνω στο πρόβλημα της ιστορικής αντιπαλότητας που δημιουργεί εντάσεις στα Ευρωπαϊκά Έθνη κράτη για μια ειρηνική επίλυση των διαφορών. Το σύνθημα είναι «No More Brothers Wars» δηλαδή «Ποτέ ξανά πόλεμοι μεταξύ αδελφών». Αυτό οδηγεί στον δεύτερο στόχο.
β) Το Europa Terra Nostra  είναι εδώ για να παράσχει τον μηχανισμό για τη διευκόλυνση της συνεργασίας μεταξύ των Εθνικιστών και Πατριωτών πέρα από τα σύνορα, την απόσταση και τις διαφορετικές γλώσσες. Μέσα από ένα διεθνές φόρουμ ανταλλαγής ιδεών και δεξιοτήτων, εσωτερικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών μαθημάτων, επιδιώκουμε να εντοπίσουμε και να μοιραστούμε τεχνολογικές, τακτικές και στρατηγικές καινοτομίες και την ταχεία υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών σε όλα τα Εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης.
γ) Την μετατροπή των λαϊκιστικών κομμάτων σε αυθεντικά Εθνικιστικά, μέσω της διείσδυσης των Εθνικιστικών και Πατριωτικών ιδεών, με δεδομένο ότι αυτό το φαινόμενο είναι κοινό στα περισσότερα Εθνικά κράτη είναι ζωτικής σημασίας για τους πραγματικούς Εθνικιστές να βρουν και να μοιραστούν τεχνικές και ιδέες που να μας επιτρέψει να οδηγήσουμε το λαϊκιστικό κύμα, αντί να βυθιστούμε από αυτό.
Η Ευρώπη αλλάζει!
Στην Ευρώπη γίνονται αλλαγές και όπως είπε κάποιος: «το μέλλον δεν θα είναι αυτό που ήταν πάντα». Έχουμε και λέμε: 
Α) Η παντοκρατορία των Φιλελεύθερων κομμάτων έχει λήξει (βλέπε Ιταλούς Χριστιανοδημοκράτες ή Γάλλους Σοσιαλιστές και άλλα).
Β) Ο σύγχρονος Λαϊκισμός, σαν σύγχρονο φαινόμενο, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την Φιλελεύθερη κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Γ) Η ανάπτυξη ενός νατιβισμού που είναι όμως άμεσα συνδεδεμένος με τον φιλελευθερισμό, αλλά αντιτάσσεται στην παράνομη μετανάστευση (για παράδειγμα το κόμμα της Μαρίν Λεπέν στην Γαλλία). 
Δ) Σε όλο και περισσότερες χώρες η διαίρεση Αριστεράς- Δεξιάς αρχίζει να εκλείπει και έχουμε την εμφάνιση νέων κομμάτων που ανταποκρίνονται σε ειδικά προβλήματα (κλιματική αλλαγή, αυτονομίες κλπ) ή εκπροσωπούν κοινωνικές ομάδες με νέες πολιτισμικές ταυτότητες.
Ε) Ο δικομματισμός που ήταν το χαρακτηριστικό σύστημα σε όλη την Ευρώπη, σήμερα με δυσκολία μπορούμε να το βρούμε σε κάποιο Ευρωπαϊκό Εθνικό κράτος.
Στ) Τα άλλοτε παντοδύναμα κόμματα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας βρίσκονται σε πορεία αναπότρεπτης παρακμής. Αυτό λόγω τριών παραγόντων που είναι: το μεταναστευτικό που κυριαρχεί στην ατζέντα των νατιβιστών, η αποδυνάμωση του κράτους πρόνοιας που ελέγχεται από τις κεντροδεξιές πολιτικές και η κλιματική αλλαγή που είναι το κύριο πολιτικό πρόταγμα των Ευρωπαίων Οικολόγων Πρασίνων.
Ζ) Η Ανατολική Ευρώπη αντιστέκεται σθεναρά ακόμα και σήμερα στο Φιλελεύθερο κοινοβουλευτικό σύστημα και οδηγούνται τα ανατολικά κράτη σε άλλες λύσεις.
Η) Ένα θέμα που συζητείται σήμερα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο είναι το τεράστιο έλλειμα ηγεσίας που υπάρχει. Τολμηροί ηγέτες δεν υπάρχουν πια και οι αρχηγοί των κρατών αναλώνονται στα εσωτερικά τους προβλήματα και υπάρχει έλλειψη πολιτικής τόλμης.
Και Θ) Ένας Γεωπολιτικός σεισμός βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν πάει πολύς καιρός που η ΕΕ είχε 28 μέλη, η Αμερική θεωρείτο η φυσική της σύμμαχος, η Τουρκία βρισκόταν σε ενταξιακό καθεστώς, ενώ η Κίνα είχα μικρή διείσδυση στην ευρωπαϊκή αγορά. Σήμερα η Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ, η Αμερική αποστασιοποιήθηκε, η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία, η Τουρκία επιδιώκει να γίνει η ηγέτιδα δύναμη στο Ισλάμ και η Κίνα αποτελεί τον κύριο οικονομικό ανταγωνιστή  της Ευρώπης.

Η Ελληνική Περίπτωση.
Στα τελευταία περίπου δέκα χρόνια η Ελλάδα συνταράχθηκε από τρία μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της. Στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας η Ελλάδα συγκλονίστηκε από μια οικονομική κρίση που αποκλειστική ευθύνη είχαν η πολιτικοί που διοίκησαν κατά την Μεταπολίτευση (ή Μεταπολήστευση θα έλεγα καλύτερα) με τα αφεντικά τους τους διεθνής τοκογλύφους. Οι οικονομικές κρίσεις συνήθως δημιουργούν ένα αίσθημα πολιτικής ανατροπής στον λαό, το οποίο είδαμε με τις αλλαγές που είχαμε στην κοινοβουλευτική πολιτική. 
Το 2018 και μέχρι να υπογραφεί η κατάπτυστη «Συνθήκη των Πρεσπών» είχαμε τα ογκώδη πανελλαδικά συλλαλητήρια με την ακόλουθη διάχυση των Πατριωτικών αισθημάτων στους Έλληνες. 
Τέλος, η επιδημία του Κορωνοϊού και η εργαλιοποίησή της από το παγκόσμιο καθεστώς (όπως συνέβη και στην Πατρίδα μας με τους υποτακτικούς της Παγκοσμιοποίησης) οδήγησε αφενός, στην αμφισβήτηση αυτής από όλους τους χώρους, από άκρα Αριστερά μέχρι άκρα Δεξιά και αρκετοί συνειδητοποίησαν ότι αυτός ο διαχωρισμός ανήκει στο παρελθόν. Αφετέρου, όλο και περισσότεροι αρχίζουν και κατανοούν την πολύπλευρη δύναμη που έχει η τεχνολογία και την ευκαιρία που δίνεται για μια επικράτηση αντισυμβατικών ως προς την Παγκοσμιοποίηση πολιτικών προτάσεων και άλλων υποτίθεται περιθωριακών θεωριών. 
Αυτό οδηγεί τον Εθνικιστικό -Πατριωτικό κίνημα σε μια νέα φάση, στην οποία δεν χρειάζεται η βία για την ανατροπή μιας απολυταρχικής κατάστασης αλλά ένας επιδέξιος πολιτικός ειρηνικός ανταρτοπόλεμος. Αυτό το είδαμε στις βελούδινες επαναστάσεις του 1989-199 στην Ανατολική Ευρώπη, όπως και στην δική μας Μεταπολίτευση το 1974. Γενικά, μετά το 1945 οι πιθανότητες αντικατάστασης ενός καθεστώτος από ένα άλλο γίνεται τις περισσότερες φορές χωρίς χρήση βίας. Εδώ έχουμε την ανάλυση που κάνει ο Ιταλός φιλόσοφος Αντόνιο Γκράμσι περί ιδεολογικής ηγεμονίας.
 Το ευχάριστο με την χθεσινή παρουσίαση αυτού του Ευρωπαϊκού Πατριωτικού think tank (δεξαμενή σκέψης) ήταν ότι δεν συμμετείχαν οι γνωστοί μισότρελοι εθνοσωτήρες, οι μαγαζάτορες του πατριωτισμού (αυτοί που «μπακαλεύονται»  με το καθεστώς, γιατί υπάρχουν και ελεύθερες φωνές) και οι κρατικοδίαιτοι  "επαναστάτες"  τους οποίους όχι μόνο αποδέχονται αλλά και συμπορεύονται μαζί  τους οι χωροφύλακες. Εις το επανιδείν.


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters