Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Γιατί το Λιμεναρχείο Σάμου υποβάθμισε το γεγονός της σύλληψης 5 Τούρκων; Γιατί δεν βγήκε Δελτίου Τύπου;




"Σαμιακή ΓΝΩΜΗ"

Ένα πολύ σοβαρό γεγονός έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στη Σάμο, που όπως φαίνεται κάποιοι φρόντισαν να το υποβαθμίσουν και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό το κράτησαν κρυφό.

Αυτό όμως που είναι ανησυχητικό, είναι ότι σαν κράτος έχουμε χαλαρώσει και με πάρα πολύ ευκολία αφήνουμε την εντύπωση σε ξένες δυνάμεις να μας θεωρούν (γενικώς) ένα μπάχαλο!
Συγκεκριμένα.
Το περασμένο Σάββατο 17 Απριλίου, στις 14:45 το μεσημέρι, εμφανίστηκε στα ελληνικά χωρικά μας ύδατα, στο ύψος του Πυθαγορείου, ένα σκάφος που έφερε πάνω του μια αμερικανική σημαία.
Την ώρα εκείνη στο ίδιο σημείο έκανε την καθημερινή του περιπολία το Ιταλικό σκάφος της FRONTEX και το πλήρωμά του θεώρησε σκόπιμο να κάνει σήμα, προκειμένου να ελέγξουν τους επιβαίνοντες στο αμερικάνικο αυτό σκάφος.
Στο σημείο αυτό αρχίζει η περιπέτεια, αφού το άγνωστο σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα και έτσι άρχισε μια τρελή...τρελή καταδίωξη!
Η περιπολία της Frontex τότε έκανε αμέσως εξέπεμψε σήμα και στην καταδίωξη, έσπευσε να συνδράμει και ένα άλλο Φιλανδικό σκάφος της διεθνούς δύναμης....και πάλι όμως το άγνωστο σκάφος δεν άκουγε στις συνεχείς εκκλήσεις για να σταματήσει!
Τότε άλλαξε πορεία και άρχισε να κατευθύνεται προς το λιμάνι του Πυθαγορείου!
Εκεί είχε ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο όπου άνδρες του λιμενικού μόλις έδεσε το καταδιωκόμενο αυτόσκάφος προχώρησαν στην σύλληψη 5 ατόμων!
Οι άγνωστοι ταξιδιώτες δήλωσαν αμέσως πως έχουν μείνει από καύσιμα και πως έρχονται από την Τουρκία και γι αυτό τον λόγο βρέθηκαν μέσα στα χωρικά μας ύδατα.
Οι άνδρες του λιμενικού σώματος στον έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν πως κανένας τους, δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα, παρά μόνο ο ένας, όπου έφερε μια αστυνομική ταυτότητα πάνω του και κατά δήλωσή τους ήταν όλοι τους Τούρκοι επιχειρηματίες και έκαναν ένα περιηγητικό ταξίδι αναψυχής.
Αμέσως όλοι τους οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο για παράνομη είσοδο στην χώρα αλλά και για μη υπακοή στα σήματα που τους έκαναν οι άνδρες της διεθνούς δύναμης.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 18 Απριλίου, κατά την διαδικασία του αυτοφώρου οι 5 Τούρκοι επιχειρηματίες ζήτησαν και πήραν τακτική δικάσιμο για τις 9 Ιουλίου και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι προκειμένου να δικαστούν για όλες τις πράξεις τους!

Αυτό που είναι σίγουρα περίεργο, είναι το γεγονός της ελαφρότητας που κάποιοι είδαν το γεγονός, αφού υπάρχουν μερικά στοιχεία και πληροφορίες που έχουμε, εμάς μας κάνουν να απορούμε, πως είναι δυνατόν οι αρχές να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο!


Υπάρχουν πληροφορίες πως δεν έγινε καθόλου έλεγχος να διαπιστωθεί αν αυτοί οι άνθρωποι πράγματι είχαν μείνει από καύσιμα!

Αν πράγματι έγινε κάτι τέτοιο το ερώτημα είναι γιατί ανέπτυξαν ταχύτητα (ξοδεύοντας μάλιστα και έξτρα καύσιμα) και δεν άκουσαν στις εντολές των ανδρών της Frontex;
Το πιο σοβαρό απ' όλα όμως είναι πως έχουμε την πληροφορία ότι οι 5 αυτοί κύριοι ή τέλος πάντων κάποιοι άλλοι Τούρκοι, στις 11 Ιανουαρίου του 2010 (πριν 3 μήνες) είχαν εντοπιστεί και πάλι να έχουν δέσει το σκάφος τους σε ένα ελληνικό ξερονήσι το "Βαρελούδι" (που βρίσκεται απέναντι στην Ψιλή Άμμο και συγκεκριμένα δίπλα στον Αι Νικόλα) και στον έλεγχο που τους έγινε, είχαν προβάλει την ίδια δικαιολογία!!!
Δηλαδή ότι έχουν μείνει από καύσιμα!!!
Μάλιστα τότε όπως μάθαμε έγιναν πιστευτοί και έγινε και το εξής τρελό!!!
Άναψαν τα τηλέφωνα ανάμεσα σε διάφορες υπηρεσίες (Λιμενικό, Αστυνομία, φίλοι, γνωστοί και άλλοι) για το αν πρέπει να τους δώσουν, ή όχι καύσιμα, ποιος θα τους τα δώσει, ή αν θα πάνε κατηγορούμενοι!!!

Όλα αυτά αν πράγματι επιβεβαιωθούν από την επίσημη πολιτεία, είναι σίγουρα τραγελαφικά!

Πως είναι δυνατόν σε μια τόσο ευαίσθητα αυτή την στιγμή περιοχή, οι υπηρεσίες να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο και μάλιστα να γινόμαστε και διεθνώς ρεζίλι, αφού σίγουρα στα πληρώματα και στην ηγεσία της Frontex δεν αφήνουμε και τις καλύτερες εντυπώσεις!

Ακόμα πιο σοβαρό είναι και το γεγονός πως δεν ανακοινώθηκε τίποτε από το Υπουργείο στα Μέσα Ενημέρωσης που σημαίνει πως κάποια πράγματα γίνονται εν κρυπτώ.

Όλα αυτά εμάς μας κάνουν και ανησυχούμε.

Πόσο δε τους απλούς πολίτες!



"Σαμιακή ΓΝΩΜΗ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters