Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ


Του Στέλιου Σταυρίδη

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ στις 8 Ιουνίου 2011

Παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια αυτών που θέλουν την ελληνική οικονομία σοβιετικού τύπου, ώστε να λεηλατούν ασύστολα και ανενόχλητα τον τεράστιο εθνικό πλούτο, αν ο Έλληνας θελήσει να ξυπνήσει και να ανοίξει τα μάτια του, θα δει ξεκάθαρα την αλήθεια που «βοά» γύρω του. 
Δεν είναι οι επιταγές του ΔΝΤ η αιτία που καταρρέει η οικονομία μας. Εξάλλου, τίποτα σχεδόν από τα όσα επιβεβλημένα ζητούν επίμονα πλέον ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ, δεν θέλει το ανεκδιήγητο πολιτικό μας σύστημα να κάνει. Για να επιβιώσει η χώρα, απαιτείται ανάπτυξη. Για να έρθει, όμως, η ανάπτυξη, χρειάζονται επενδύσεις. Και για να γίνουν επενδύσεις, επιβάλλεται δραστική μείωση της γραφειοκρατίας και της φορολογίας, προστασία των επενδυτών, χωροταξικό σχέδιο (χρήσεις γης), απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και των αμοιβών τους (που όσο μένουν υψηλές, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική), εκλογίκευση του εργασιακού νόμου και το σημαντικότερο, μεγάλη μείωση του κράτους και – επιτέλους – πραγματικές ιδιωτικοποιήσεις.
Για όλους τους λαούς του κόσμου – πλην φυσικά των θλιβερά παραπληροφορημένων – αποκρατικοποιήσεις σημαίνει αξιοποίηση εθνικού πλούτου και ανάπτυξη. Εδώ οι συμμορίες που νέμονται τη χώρα με εξαπτέρυγα τους «χρήσιμους βλάκες», επαναλαμβάνουν τα αστεία επιχειρήματα τους, ότι δηλαδή ιδιωτικοποιήσεις – αποκρατικοποιήσεις σημαίνουν ξεπούλημα. Και όλοι μαζί ωρύονται για το μελλοντικό αυτό ξεπούλημα, προτιμώντας να βλέπουν ανεκτίμητα «διαμάντια» και «φιλέτα», εγκαταλελειμμένα να καταρρέουν, να ρυπαίνουν το περιβάλλον και να κοστίζουν μια περιουσία στον δύσμοιρο Έλληνα : Ολυμπιακά ακίνητα, αεροδρόμιο Ελληνικού, περιοχές μοναδικής φυσικής ομορφιάς που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τουριστικά, κ.λπ.
Πρόσφατα έκανα μια βόλτα στην υπέροχη Παλλική (Ληξούρι) της Κεφαλονιάς και κυριολεκτικά δάκρυσα. Ήταν ένα γλυκό απόγευμα, λίγες ημέρες πριν μπει ο Ιούνιος, και η ερημιά, η εγκατάλειψη και η ερείπωση ήταν παντού εμφανέστατες. Εκεί που πριν λίγα χρόνια υπήρχαν πανέμορφοι κήποι με μαγευτικά λουλούδια, είχαν φυτρώσει αγριόχορτα και γαϊδουράγκαθα. Σπίτια εγκαταλελειμμένα, ημιτελή ή τελειωμένα. Ψυχή δεν κυκλοφορούσε στους δρόμους, εκεί που το 2007 έβλεπες έναν άνευ προηγουμένου οικοδομικό οργασμό. Η τουριστική σαιζόν είχε προ πολλού αρχίσει, αλλά η εικόνα ήταν εικόνα βαρυχειμωνιάς.
Οι αιτίες γνωστές : Η οικοδομική δραστηριότητα βρίσκεται σε επιθανάτιο ρόγχο, ο τουρισμός πνέει τα λοίσθια, οι φοροεπιδρομές είναι συνεχείς και εντεινόμενες. Κάθε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι «κρύβει» τη δική του ιστορία. Το μόχθο μιας ζωής, κάποιο δυσβάσταχτο δάνειο, τα όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον με εξασφαλισμένο εισόδημα από τον τουρισμό. Και τώρα… το απόλυτο μηδέν. Ακόμα και τα χελιδόνια κάνουν τις φωλιές τους αλλού. Περιουσίες χάνονται, άνθρωποι ζούνε την απόγνωση : Έρχονται νέοι φόροι, νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ, φόροι μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αύξηση αντικειμενικών αξιών, τεκμήρια επί τεκμηρίων. Για περιουσιακά στοιχεία που όχι μόνο δεν αποδίδουν, αλλά καταρρέουν χωρίς ελπίδα σωτηρίας. 
Πως θα μπορέσουν άραγε όλοι αυτοί οι απλοί άνθρωποι να πληρώσουν ; Από ποιο εισόδημα ; Αν ο Υπουργός των Οικονομικών ήταν εκεί ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, στην Κρήτη, στη Χαλκιδική, στη Λευκάδα, στην Πελοπόννησο, στο Πήλιο, παντού και έβλεπε αυτήν την εικόνα εγκατάλειψης, θα καταλάβαινε γιατί η σοσιαλμανία του για φόρους και κρατισμό καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει σ’ αυτόν τον τόπο.
Η κυβέρνηση, επειδή δεν μπορεί να τα βάλει με τα «σπλάχνα» της, επειδή οι υπουργοί είναι θλιβεροί ουραγοί των συντεχνιών, καταφεύγει στην εύκολη λύση των φόρων. Για να πνίξει οριστικά ό,τι έχει απομείνει. Την ίδια ώρα, έρχονται οι ανεγκέφαλοι οπαδοί της θεωρίας του ξεπουλήματος και ρίχνουν νερό στο μύλο των καταστροφέων της Ελλάδος. Η αριστερή προπαγάνδα τους έχει αλλοιώσει την κρίση και αναπτύσσουν φαιδρές θεωρίες του τύπου : «Γιατί να τα δώσουμε σε ξένους; Εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε ; Γιατί να μην τα αναπτύξει η τοπική αυτοδιοίκηση ή ένας κρατικός φορέας που θα δημιουργήσουμε;»
Γιατί, φίλτατοι, απλά δεν μπορούμε. Δεν έχουμε τις οικονομικές δυνατότητες, δεν έχουμε την τεχνογνωσία, δεν έχουμε την ποιότητα, ούτε τη διάθεση, ούτε το όραμα. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει χρήματα να πληρώσει μισθούς, επενδύσεις θα κάνει; Ο Έλληνας, το μόνο που απέδειξε ότι ξέρει να κάνει είναι rooms to let και σπιτάκια to rent. Ως εκεί έφταναν οι δυνατότητές του. Ακόμα και τις επιδοτήσεις, τις κατασπατάλησε.
Τα «τρωκτικά» θέλουν τα πάντα να ανήκουν σε ένα αναποτελεσματικό κράτος, ώστε να τα καταπατήσουν και να τα λεηλατήσουν με πρώτη ευκαιρία. Η νομενκλατούρα του ΚΚΕ επενδύει στην καταστροφή. Ώστε εκείνοι να δουν άσπρη μέρα και όλοι οι υπόλοιποι να δουν φτώχεια και δυστυχία.
Ας αφυπνιστούμε, λοιπόν, όσο είναι καιρός ! Και ας ανοίξουμε διάπλατα τα μάτια μας και το μυαλό μας. Μόνον έτσι θα εξουδετερώσουμε τη θλιβερή προπαγάνδα των κρατικοδίαιτων, που συνεχίζουν να πνίγουν την οικονομία.

http://sstavridis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters