Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΝΗΣΙΑ ΤΟΥΣ

του Νίκου Τζιόπα
υπεύθυνου τύπου της Ν.Ε. Φθιώτιδος του ΛΑ.Ο.Σ.

«Ελληνική Φυλή τί φωνάζεις; Μπήκαν κλέφτες στο μαντρί; Αν τολμάς, έμπα και διώξτους».
Περικλής Γιαννόπουλος

Οι πολιτικές δυναστείες που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεωκοπία (με την ψήφο της πλειοψηφίας των Ελλήνων).
Καθόλου «αγανακτισμένη» δεν πρέπει να είναι, κατά την γνώμη μου, η πλειοψηφία του λαού μας. Το έχω ξαναγράψει και, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να το επαναλάβω, ότι όποιοι εμπλέκονται, με οποιονδήποτε τρόπο με την πολιτική, θα πρέπει να μιλούν ξεκάθαρα.
Τουλάχιστον για μένα, που επαίρομαι ότι υπηρετώ τις εθνικές ιδέες, είναι απολύτως επιβεβλημένο να λέω τη γνώμη μου με θάρρος, χωρίς να υπολογίζω αν αυτό αρέσει ή όχι. Η επιβίωση του έθνους μου, δεν είναι «facebook» και δεν έχει ανάγκη από «like». Και για να επιβιώσει το ελληνικό έθνος δεν έχει καθόλου ανάγκη από «αγανάκτηση», αλλά από ευθύνη, περίσκεψη, σωφροσύνη και αυτοκριτική.
Δεν μπορώ να καταλάβω, από που αντλεί αυτός ο λαός το δικαίωμα να αγανακτεί, όταν επί 37 συναπτά έτη, στηρίζει με την ψήφο του αυτούς, που ευθύνονται για τον αφελληνισμό του. Γιατί στην ουσία, αυτό συνέβη κατά τη γνώμη μου, από το «μεταπολιτευτικό τσίρκο». Ένα τσίρκο αποτελούμενο από δύο κόμματα και δύο οικογένειες. (και μια τρίτη, που δεν πρόκαμε).
  • Πού ήταν οι «αγανακτισμένοι» Έλληνες, όταν αυτό το ξεδιάντροπο «τσίρκο», εκτόξευε από τα πρώτα του χρόνια, τα μηδενικά χρέη που παρέλαβε από την χούντα;
  • Πού ήταν οι «αγανακτισμένοι» Έλληνες, όταν αυτό το «τσίρκο» ξεπουλούσε τα εθνικά μας συμφέροντα επειδή βρίσκονταν «μακρυά» ή χαριεντίζονταν με τους δυνάστες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού;
  • Πού ήταν οι «αγανακτισμένοι» Έλληνες, όταν καταργήθηκε η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών από τα σχολεία;
  • Πού ήταν οι «αγανακτισμένοι» Έλληνες, όταν 37 (!!!) κατασκευαστές οχημάτων στην Ελλάδα, έκλειναν ο ένας μετά τον άλλον τις επιχειρήσεις τους;
  • Πού ήταν οι «αγανακτισμένοι» Έλληνες, όταν ο εθνικός μας πλούτος κατακρεουργήθηκε από τους δήθεν σωτήρες του;
  • Πού ήταν οι «αγανακτισμένοι» Έλληνες, όταν το Δημόσιο διογκώθηκε σε επίπεδα Σοβιετικών Λαϊκών Δημοκρατιών και η προκοπή αντικαταστάθηκε από το βόλεμα;
  • Πού ήταν οι «αγανακτισμένοι» Έλληνες, όταν μονοπωλούνταν η πολιτική ζωή του τόπου από Κοσκωτάδες, Τόμπρες, εξοπλισμούς, χρηματιστήριο, Βατοπαίδι, υποκλοπές, Siemens κ.λπ.;

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για αυτόν το λαό και τη συμπεριφορά του τα 37 αυτά χρόνια. Είναι πολύ εύκολο, άλλωστε...
Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι να καταλάβει αυτός ο λαός ότι αποτελεί ένα τμήμα και μάλιστα απειροελάχιστο, ενός άλλου, κατά πολύ μεγαλύτερου οργανισμού, που λέγεται Έθνος. Κι έχει την ευθύνη, στα λίγα χρόνια που ζει, να φροντίσει το Έθνος του, το οποίο είναι διαχρονικό.
Όπως, τεράστια ευθύνη έχει, απέναντι στον εαυτό του και στις γενιές που έρχονται, να βρει λύσεις στα προβλήματά του. Τις λύσεις όμως δεν θα τις βρει στρουθοκαμηλίζοντας και αγανακτώντας. Θα τις βρει μόνο κάνοντας την αυτοκριτική του. Και συνειδητοποιώντας τι ακριβώς του φταίει.
Κι αυτό που του φταίει είναι υπαρκτά πρόσωπα με ονοματεπώνυμα, τα οποία ψήφιζε και ξαναψήφιζε τόσα χρόνια, δίνοντάς τους το δικαίωμα να διαλύσουν την πατρίδα μας.
Από εκεί, λοιπόν, πρέπει να ξεκινήσει ο Ελληνικός λαός. Να σταματήσει να κατηγορεί τους άλλους για την κατάντια του και να αγανακτήσει, πρώτα και κύρια, με τον εαυτό, μήπως συνέλθει και δεν επαναλάβει στο μέλλον τα ίδια λάθη!

e-grammes.gr


1 σχόλιο:

  1. Θα απαντήσω ως γνήσιος ακροδεξιός -αγανακτισμένος Έλληνας που είμαι.
    Έκανα το λάθος και ψήφισα ΛΑΟΣ στις τελευταίες εκλογές πιστεύοντας ότι είναι η πολιτική έκφραση της επιστροφής στις ιδέες και τα ιδανικά που υπήρχαν μέχρι το '80. Αντ'αυτού ΠΡΟΔΟΘΗΚΑ με την στήριξη που δώσατε στο μνημόνιο 1 και ετοιμάζεστε να δώσετε και στο μνημόνιο 2. Αλήθεια μέσα στο κόμμα σας γιατί δεν εισακούονται οι κύριοι Βελόπουλος, Βορίδης και χωρίς καμιά χαραγμένη κομματική γραμμή ακολουθήτε τον αρχηγό σας;Ρίχνετε ευθύνες στον "αγανακτισμένο" λαό για 37 χρόνια. Αν θυμάμαι καλά το ΛΑΟΣ υπάρχει 10 χρόνια, τα υπόλοιπα 27 τα στελέχη του δεν ήταν μέρος του συστήματος; Εσείς (σαν κόμμα) που βρισκόσασταν όταν γινόντουσαν αυτά που προσάπτεται στου "αγανακτισμένους"; Γιατί δεν είδαμε τόσα χρόνια καμία αντίδραση από οποιαδήποτε "δεξιά" παράταξη- πτέρυγα όταν:
    1) Καταστρατηγούταν οποιαδήποτε ιεραρχία στους δημόσιους τομείς και στα σώματα ασφαλείας.
    2) Οποιαδήποτε έκφραση αγάπης στην πατρίδα θεωρούνταν "φασιστική" αντίληψη. Όταν η αγάπη προς την πατρίδα ζυγίζονταν με τις κομματικές προτιμήσεις του καθενός. Με συμμετοχή και της Ν.Δ. η παιδεία αποκόπηκε από το πρόσφατο Ιστορικό παρελθόν της χώρας με στόχο την "αποχουντοποίηση" και την λησμόνηση της πρώην βασιλικής οικογένειας λες και ήταν ντροπή. Οι παρελάσεις στις εθνικές επετείους έγιναν "αναχρονιστικές" και "μιλιταριστικές" επειδή έπαψε να διδάσκεται η σημασία τους. Επίσης βαθμιαία έγινε ο διαχωρισμός του κράτους από την εκκλησία και το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να μην σέβεται ο πολίτης οποιαδήποτε αρχή.
    3) Όταν όσο είσασταν μέσα στην Ν.Δ. συναινούσατε στις αναφανδόν προσλήψεις στο Δημόσιο (το ιστορικό "δεν στον έστειλα να τον μετρήσεις στον έστειλα να τον ντύσεις" του Καλατζή ήταν πολύ πριν το ΠΑΣΟΚ)
    4) Με αυτά που έκανε στο Δημόσιο η δεξιά, τί περιμένατε να κάνει το ΠΑΣΟΚ όταν βγήκε;
    5) Το ένα κόμμα ξήλωνε ακόμα και τα άξια στελέχη της Δημ.διοίκησης που ανήκαν στον ηττημένο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το κράτος μετά από εκλογές ποτέ δεν είχε συνέχεια!
    6) Γιατί δεν πιέζετε την κυβέρνηση με ερωτήσεις στην Βουλή να μας πει γιατί δεν ενοικιάζει τα ναυπηγεία της Σύρου στους Ρώσους έναντι 100δις για 100 χρόνια, που τα ζητάνε για βάση;
    7) Γιατί τόσα χρόνια στην Βουλή δεν ξεσηκώσατε τον κόσμο να αρχίσει η εξόρυξη του ορυκτού μας πλούτου εκεί που μπορούσαμε με ταχύτητα, όπως στο Ιόνιο και την Θράκη;
    8) Που ήταν η "δεξιά" όταν το κράτος κυνηγούσε τον επενδυτή-εργοδότη, δίνοντας υπέρογκα δικαιώματα στον εργαζόμενο;
    9) Γιατί να έχουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ προνομιακά τιμολόγια και παροχές που δεν έχουν οι άλλοι; Αυτά θεσμοθετήθηκαν επί Ν.Δ. όταν τα στελέχη του ΛΑΟΣ ήταν ενσωματωμένα στον ίδιο κορμό.
    10) Όλες οι παρατάξεις χρησιμοποιούν την λέξη "πατρίδα" χωρίς ίχνος ντροπής. Τώρα την θυμηθήκατε όλοι. Τώρα ποντάρετε ΌΛΟΙ στον πατριωτισμό των Ελλήνων για να δεχτούνε οικονομικές θυσίες την στιγμή που οι ίδιοι οι βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων κοιτάνε να αποφύγουν ανάλογες περικοπές. Γιατί μέσα από την Βουλή δεν αποκαλύπτει κανένας όσα στοιχεία έχει για βουλευτές που έκλεψαν; Το θέμα δεν είναι μόνο το ποινικό μέρος που έχει παραγραφεί, αλλά πάνω από όλα ηθικό για να δει ο λαός ότι προσπαθείτε.
    Μπορώ να φέρω ατέλειωτα παραδείγματα που συμμετείχαν ΟΛΕΣ οι παρατάξεις στο ξεχαρβάλωμα της κοινωνίας και στον υπνωτισμό του Ελληνικού λαού.
    ΝΑΙ ο λαός άργησε να αγανακτήσει, όπως πολλές φορές στην ιστορία μας αργήσαμε να αντιδράσουμε στον οποιονδήποτε δυνάστη (Οθωμανούς κλπ), γιατί ζούσε σε μια ψευδαίσθηση δημοκρατίας και ευημερίας. Τώρα που όχι μόνο γκρεμίζονται όνειρα, αλλά και ζωές, τώρα που χόρτασε "δημοκρατία", προσπαθεί να πάρει την τύχη του στα χέρια του και για αυτό δεν έχει δικαίωμα να τον κατηγορήσει κανείς. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΉΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters