Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

(ΕΡΕΥΝΑ) ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ - ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ, ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ - ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΤΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ KGB, Η ΕΜΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» (3ο ΜΕΡΟΣ)

Του Ειδικού Συνεργάτη

O Γιώργος Μπόμπολας δεν ήταν πράκτορας της KGB. Αυτό αποφάνθηκε η ελληνική Δικαιοσύνη, όταν ο πανίσχυρος πρώην εκδότης και νυν εργολάβος στράφηκε εναντίον του συγγραφέα Παύλου Αναστασιάδη, ο οποίος κυκλοφόρησε δύο βιβλία με αυτό το περιεχόμενο, και κατά διάφορων ΜΜΕ που δημοσίευσαν αποσπάσματα και υιοθέτησαν τις απόψεις του συγγραφέα.

Οι πρώτες σχετικές φημολογίες περί KGB άρχισαν να κυκλοφορούν στα αθηναϊκά σαλόνια ήδη από το 1977, όταν ο Μπόμπολας μαζί με τον επιχειρηματία του χώρου Γιάννη Γιαννίκο (προερχόμενος επίσης από την Αριστερά) άρχισαν να εκδίδουν την 34τομη «Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια». Ο κύριος συνομιλητής του Γιώργου Μπόµπολα στη συμφωνία για την έκδοση στην Ελλάδα της «Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας» ήταν -λόγω θέσης, ασφαλώς- ο πρόεδρος του VAAP (Vsesoiuznoe Αgentstvo po Αvtorskim pravam - Γραφείο αδειοδότησης πνευματικής ιδιοκτησίας) και υπουργός επί εκδοτικών θεµάτων Μπόρις Πάνκιν. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1982, υποβιβάστηκε σε πρέσβη της ΕΣΣ∆ στη Σουηδία. Εκεί το όνοµά του ενεπλάκη σε δηµοσιεύµατα για υπόθεση κατασκοπίας. Από ένορκη έγγραφη κατάθεση του πρώην πράκτορα της KGB Πιοτρ Ντεριάπιν, ενώπιον αρµόδιας νοµικής Αρχής στην Αµερική, προκύπτει ότι ο Πάνκιν ήταν αξιωµατικός της Α΄ Γενικής ∆ιεύθυνσης της KGB, στον τοµέα της Παραπληροφόρησης - Disinformation. Ο Μπόρις Ντιμιτρίεβιτς Πάνκιν ήταν τελικά στρατηγός της KGB (αξιωµατικός της Α΄ ∆ιεύθυνσης της KGB)! Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το «Εθνος» ήταν το ανεπίσημο όργανο του ΚΚΕ!


Οι κατηγορίες
Τη δεκαετία του 1980 ο Γ. Μπόμπολας κατηγορήθηκε ως πράκτορας των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών (KGB), αρχικά από τον Παύλο Αναστασιάδη (Paul Anastasi), ανταποκριτή στην Ελλάδα της κεντροδεξιάς βρετανικής εφημερίδας «Daily Telegraph», και έπειτα και από το γνωστό βρετανικό περιοδικό «The Economist». Τα δύο βιβλία που έχει βγάλει ο Αναστασιάδης εναντίον του Μπόμπολα είναι το «Πάρτε το Εθνος στα χέρια σας» και «Χορεύοντας με τις αρκούδες». Ο Γιώργος Μπόμπολας, με δικηγόρο τον Στάθη Αλεξανδρή (υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου), άρχισε δικαστικό αγώνα αμέσως μετά την έκδοση του πρώτου βιβλίου και δικαιώθηκε, καθώς ο Αναστασιάδης καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση από την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ ο «Economist» υποχρεώθηκε από τη βρετανική Δικαιοσύνη να πληρώσει χρηματική αποζημίωση και να ζητήσει συγγνώμη από τον Μπόμπολα. Ο Μπόμπολας είχε κάνει μηνύσεις και στον ελληνικό Τύπο. Μία εκ των μηνύσεων είχε υποβληθεί εναντίον της εφημερίδας «Μεσημβρινή». Στα προαναφερθέντα πρέπει να προστεθεί η ευμένεια που έδειχνε η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» προς τον Γιώργο Μπόμπολα και η έμμεση πλην σαφής δημοσιογραφική στήριξή του στις δικαστικές περιπέτειες που είχε εναντίον του Παύλου Αναστασιάδη.


Μίλησε ο συνέταιρος
O Παύλος Αναστασιάδης ζει στην Αθήνα. Αδυνατεί να λησμονήσει τη δικαστική αναμέτρησή του τη δεκαετία του 1980 με τον Γιώργο Μπόμπολα, στην οποία νίκησε ο δεύτερος. Ο Παύλος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα «Το Χωνί» τον Ιούνιο του 2012, είχε πει σχετικά με τα στοιχεία που είχε για τη δράση των Σοβιετικών όταν έγραψε το βιβλίο «Πάρτε το Εθνος στα χέρια σας»: «Είχα μιλήσει με πρώην αξιωματικούς της KGB, που από τότε είχαν επιβεβαιώσει ότι ο Σίτνικοφ και ο Πάνκιν ήταν στο αρμόδιο επιτελείο για την Αποπληροφόρηση και τον ψυχολογικό πόλεμο στο εξωτερικό μέσω του Τύπου. Βέβαια, υπήρχαν και σχετικές καταθέσεις τότε σε διάφορες επιτροπές του Κογκρέσου στην Αμερική. Γενικά υπήρχε άνθηση τότε γύρω από το σχετικά νέο φαινόμενο που λεγόταν “δραστήρια μέτρα” μέσω του Τύπου».
Στην ερώτηση για τη βασική πηγή του για τη συγγραφή του πρώτου βιβλίου, του «Πάρτε το Εθνος στα χέρια σας», είπε ότι επρόκειτο για πρώην συνέταιρο του Μπόμπολα: «Ηταν ο βασικός μου μάρτυρας. Ηταν η πρωτογενής μου πηγή, ήταν συνέταιρος του Μπόμπολα, ήταν συνέταιρος των Σοβιετικών. Ηταν στο ΚΚΕ, ήταν στο ΕΑΜ, πολέμησε, σκότωσε, καταδικάστηκε, φυλακίστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο... Ηταν, ας πούμε, ένας σκληροπυρηνικός αριστερός κομμουνιστής. Και βέβαια έπειτα από κάποια ποινή δεν μπορούσε να πάρει κάποιο πιστοποιητικό και έτσι οι Σοβιετικοί τού δώσανε κάποια δικαιώματα και μετά έγινε το “πάντρεμα” με τον Μπόμπολα».Η «εξαφάνιση» του Bobolasgate.info
Αν μια ιστοσελίδα ή ιστολόγιο στην Ελλάδα αξίζει τον τίτλο του «θρυλικού», τότε αυτή είναι το Bobolasgate.info. Εμφανίστηκε από το πουθενά, δημοσίευσε πληροφορίες, ντοκουμέντα (ηχητικά και γραπτά) που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αλλά και να διασταυρώσει, και… εξαφανίστηκε κάπου στα τέλη Ιουνίου του 2012.

Φιλοξενούσε έναν τεράστιο όγκο δεδομένων και η ενημέρωσή της γινόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η αρθρογραφία έδειχνε άνθρωπο που κάποια στιγμή στη σταδιοδρομία του βρέθηκε πολύ κοντά στον Μπόμπολα και ο οποίος αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση του και να αποκαλύψει πληροφορίες μείζονος σημασίας. Φυσικά, ακόμα κι αυτό παραμένει στον χώρο των εικασιών. Ωστόσο, η σοβαρότητα της περίπτωσης φάνηκε στον τρόπο με τον οποίον εξαφανίστηκε από το διαδίκτυο οτιδήποτε αφορούσε το Bobolasgate.info. Eγιναν όλες οι νομικές ενέργειες (ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού) ώστε να διαγραφεί από τον παγκόσμιο ιστό ακόμα και το τελευταίο cache αρχείο που διατηρείται στους παγκόσμιους servers και στις μηχανές αναζήτησης όταν καταργείται μια ιστοσελίδα.


Διαβάστε επίσης : 1ο Μέρος: ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ - ΑΥΤΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ (1ο ΜΕΡΟΣ)

2ο Μέρος : ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ : ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ «ΦΑΚΕΛΟ» ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΩΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΩ «ΕΘΝΟΥΣ»


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters