Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Π.ΜΠΕΓΛΙΤΗ (ΑΝΑΠΛ.ΥΦ.ΑΜΥΝΑΣ) ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αντιπαράθεση ξέσπασε στη βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υφυπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Ά. Γεωργιάδη με αφορμή την ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Μπεγλίτης διαβεβαίωσε ότι η ίδρυση του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό θα γίνει με έξοδα της πολιτείας και η λειτουργία του θα υπόκειται στον απόλυτο έλεγχο του υπουργείου Παιδείας. Σημείωσε επίσης πως μόνο προς χρήση θα παραχωρηθεί η έκταση για τις ανάγκες του λατρευτικού χώρου.

Το θέμα προκάλεσε αντιπαράθεση στη Βουλή με τον υφυπουργό να αποδίδει στον βουλευτή «ακραία ξενοφοβικά κίνητρα που εξυπηρετούν αγχωτικές ενδοπαραταξιακές ανάγκες».

Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε την πρόσφατη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Μέρκελ περί αποτυχίας του πολυπολιτισμικού μοντέλου στη χώρα της, καθώς και την απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας στη Γαλλία, για να υποστηρίξει ότι στην Ελλάδα αντιθέτως παραχωρείται η ιδιοκτησία της έκτασης «με προφανείς κινδύνους για την ασφάλεια».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι από τη μία πλευρά η παραχώρηση εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου χαρακτηρίζεται ως σκάνδαλο, ενώ δεν συνιστά κατά την κυβέρνηση σκάνδαλο ότι χαρίζεται έκταση του Πολεμικού Ναυτικού για τις ανάγκες των μουσουλμάνων.

Ο κ. Μπεγλίτης απάντησε ότι η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία δεν υπάρχει ισλαμικό τέμενος και αυτό συνιστά σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα, γεγονός που δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα της ελληνικής πολιτείας.

Ο υπουργός επισήμανε ότι συνιστά μεγαλύτερο κίνδυνο ότι σήμερα είναι κατεσπαρμένοι ανεξέλεγκτα λατρευτικοί χώροι στο Λεκανοπέδιο, αποδίδοντας στον βουλευτή «λάθος προσέγγιση με δημιουργία ακραίου και ξενοφοβικού κλίματος λόγω της προεκλογικής συγκυρίας», δεδομένου ότι συνιστά απολύτως δημοκρατική ευθύνη μιας χώρας να υπερασπίζεται τις θρησκευτικές ελευθερίες και την ανεξιθρησκία.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν δίδονται σε κανέναν τίτλοι ιδιοκτησίας, ενώ μόνον προς χρήση παραχωρείται ο χώρος στο Βοτανικό, επικαλούμενος το νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

"Αν ο κ. Παυλόπουλος είχε φερθεί ως δεξιός, δεν θα έφτανε η ΝΔ εκεί που έφτασε", ήταν η απάντηση του βουλευτή, ο οποίος δευτερολογώντας είπε ότι δεν αμφισβητείται το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, αλλά η διαφωνία εκφράζεται στη δημιουργία ενός γιγαντιαίου τεμένους με μιναρέδες, με αποτέλεσμα να αποκτά μνημειακό χαρακτήρα, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Ανταπαντώντας ο υπουργός χαρακτήρισε φοβικούς τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή, υπογραμμίζοντας ότι λόγω αγκυλώσεων του παρελθόντος από διάφορους φορείς και την Εκκλησία καθυστέρησε πάρα πολύ η δημιουργία του τεμένους με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος των παραλατρευτικών χώρων.

Διαβεβαίωσε, τέλος, σχετικά με τα περί γιγαντιαίου έργου, ότι θα τηρηθούν απολύτως οι πολεοδομικοί όροι της περιοχής, ενώ χαρακτήρισε τουλάχιστον ατυχή τον παραλληλισμό που έκανε ο βουλευτής με το Βατοπέδι, υπόθεση που υπήρξε, όπως είπε, πραγματικό σκάνδαλο.



http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/blog-post_7591.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters