Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

ΑΜΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΕΩΝ

Του Πέτρου Ι. Νικολού
Ασκούμενου Δικηγόρου, Νομική ΕΚΠΑ

Μετά τα γεγονότα της Σταυρουπόλεως και την καθολική διαπόμπευση του κομμουνιστικού κόμματος, αλλά και των ενόπλων ταγμάτων του αντεξουσιαστικού χώρου, από μία μερίδα υπερηφάνων εφήβων μαθητών, οι οποίοι υπερασπιζόμενοι το σχολείο τους και τους συνομηλίκους τους ηρνήθηκαν κατηγορηματικά να δεχθούν προκηρύξεις πολιτικής προπαγάνδας στο εκπαιδεύτικό τους περιβάλλον, η Αριστερά αφηνιασμένη αδυνατεί να πέψει την εξόφθαλμα ταπεινωτική ήττα, που υπέστη από τη νεολαία. Μαινομένη αναζητεί λυσσωδώς φρέσκο αίμα για την εκδίκησή της. Συνεπεία αυτού, της τιμωρήσεως σε τριάντα έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή του τριαντάχρονου για τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο, αλλά και της προσφάτου συμπληρώσεως ενός έτους από την πρωτόδικη καταδίκη της ΧΑ, το κατεστημένο θεώρησε πως εγεννήθη έμπροσθέν του μία ανεπανάληπτη πολιτική ευκαιρία να πλήξει έως και να εξουδετερώσει δυνάμεις και ομάδες, τις οποίες υπολαμβάνοντας ως αντισυστημικές αισθάνεται όχι μόνο ότι δεν μπορεί να ελέγξει, αλλά και ότι καρπώνονται κοινωνικά τα μαζικά κύματα αντίδρασης απέναντι στις ανελεύθερες και αντεθνικές επιλογές των ασκούντων δημοσία εξουσία.  

Το καθεστώς επικαλούμενο μέσα από ψευδή στοιχεία και κραυγαλέες ανακρίβειες τη γιγάντωση του επονομαζομένου κατά καταχρηστική μνεία ‘‘εθνικιστικού’’ χώρου, εδώ και ημέρες έχει εξαπολύσει μία ασύμμετρη επίθεση, ένα ανηλεές πογκρόμ κατά οργανώσεων, οι οποίες βαπτισθείσες ως ‘‘ναζιστικές’’ ή ‘‘ακροδεξιές’’, παρότι στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν αποτελούν παρά ιστοσελίδες και διαδικτυακά φαντάσματα, χωρίς καμμία παρουσία και συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, εμφανίζονται αίφνης ως απειλή για τη δημοκρατία, την τάξη και τη δημοσία ασφάλεια. Μπορεί το ΚΚΕ να συνιστά το πρώτο σε πολιτική ισχύ ολοκληρωτικό κόμμα, το οποίο ρητώς και απεριφράστως αντιστρατεύεται το Σύνταγμα, απεργάζεται την κατάλυση του πολιτεύματος και σχεδιάζει την εγκαθίδρυση σοβιετικής δικτατορίας, αλλά το άγχος της πολιτείας έλκεται από ολιγάριθμες έως ανύπαρκτες συλλογικότητες, χωρίς εν πολλοίς καμμία αξιόλογη δράση, δυναμική, μέλη και ποιοτική συγκρότηση. Δεκάδες δημοσιεύματα και τηλεοπτικές έρευνες απαριθμώντας μία σειρά  ‘‘εθνικιστικών’’ κατ’ όνομα μόνο σχημάτων επιχειρούν να φιλοτεχνήσουν εκ νέου το αφήγημα της νεκραναστάσεως του επαράτου κόμματος με τον μαίανδρο. Αυτά τα σκόπιμα δημοσιογραφικά κατασκευάσματα λειτουργώντας ως προάγγελος διώξεων ήνοιξαν ακριβώς την θύρα των εισαγγελικών παραγγελιών για διερεύνηση τυχόν συστάσεως εγκληματικών οργανώσεων και τελέσεως άλλων τινών βαρέων αδικημάτων. Παρότι το έργο είναι γνωστό και το έχουμε παρακολουθήσει κατά το παρελθόν, τα μέσα μαζικής εξαπάτησης πάνω στην αγωνία τους να σκηνοθετήσουν ένα παραμύθι αναβίωσης της ‘‘ακροδεξιάς’’ απεπειράθησαν ύπουλα να συσχετίσουν μέχρι και έναν καθαρά χριστιανικό οργανισμό με παράνομες συμμορίες και οντότητες του περιθωρίου.  

Η ‘‘Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία’’, ένας ανεξάρτητος ορθόδοξος σύλλογος φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων νέων, στην πλειοψηφία τους λαμπρών επιστημόνων και καταξιωμένων προσωπικοτήτων, με αψεγάδιαστη, σοβαρή και υπεύθυνη συμμετοχή στα κοινά της Πατρίδος μας τα τελευταία δυόμιση έτη, παρουσιάστηκε από τηλεοπτικό δίαυλο πανελλαδικής εμβελείας ανάμεσα σε τελείως ασύμβατες μ’ αυτήν συσσωματώσεις από τις οποίες ήδη από ιδρύσεώς της έχει λάβει ξεκάθαρες αποστάσεις, διαχωρίζοντας ανοιχτά τη θέση της. Με πλούσια ακτιβιστική δράση, η οποία αναπτύσσεται πάντα σε πλαίσιο νομιμότητας, με συλλογή και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε αστέγους, πένητες και απόρους, εθελοντικές πρωτοβουλίες σε δασοπυρόσβεση και συνθήκες έκτακτης ανάγκης, συμμετοχή σε δράσεις της Εκκλησίας, αλλά και με αγαστή και εντατική συνεργασία με ενώσεις πολυτέκνων, χριστιανικά σωματεία, την αρμενική νεολαία, συλλόγους Κυπρίων και Βορειοηπειρωτών, η ΕΟΝ συνιστά μία υποδειγματική μορφή πατριωτικής ενώσεως προσώπων, η οποία ουδέποτε έχει απασχολήσει με τη στάση της τις αρχές. Πέραν, όμως, της ενεργού παρουσίας της στα πολιτικά δρώμενα, διατυπώνει αποφασιστικά έναν οξύ, αλλά παράλληλα θεσμικό προγραμματικό λόγο τροφοδοτώντας την ελληνική νεολαία με προχωρημένα κείμενα, ιδέες και προτάσεις, οι οποίες καταδεικνύουν το ήθος και το πνεύμα των στελεχών της. Τα παιδιά έχοντας πεντακάθαρο πρόσωπο και μητρώο στην κοινωνία διαπρέπουν στους τομείς απασχόλησής τους, συγκροτώντας μία απολύτως υγιή και ευσυνείδητη ομάδα νέων, η οποία εργαζομένη για τον σκοπό της αφύπνισης και κινητοποίησης της νέας γενεάς υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, απέχει παρασάγγας από πρακτικές χουλιγκανισμού και βίας ξυρισμένων και συνάμα ανεγκέφαλων κεφαλιών, τις οποίες αποκηρύσσοντας μετά βδελυγμίας ποτέ δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί. Οποιαδήποτε προσπάθεια ταύτισης και συγχύσεως με την ΧΑ και πρώην παράγοντες απ’ αυτόν τον χώρο προσκρούουν στην κοινωνική εμπειρία και την άριστη διαδρομή συνέπειας και ωριμότητας, την οποία έχουν διαγράψει οι εξαίρετοι νεολαίοι, που πυκνώνουν τις τάξεις του Αγώνα της. 

 Αυτή η νέα εκστρατεία παραχάραξης της πραγματικότητας και εξομοιώσεως όλων των υποτιθεμένων εθνικιστικών οργανώσεων προσβάλλει κατάφωρα το έργο, την ταυτότητα και τον αγνό και φιλότιμο αγώνα όλων αυτών των παιδιών, τα οποία ως πρώτα στα γράμματα επέλεξαν για το Έθνος και την Ορθοδοξία μας να τεθούν αντιστοίχως και στην πρώτη γραμμή των επάλξεων για την επικράτηση των Ιδεών μας. Η ποινικοποίηση του φρονήματος και η αστυνόμευση της σκέψεως δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν να αμυνθούμε αποτελεσματικά απέναντι σ’ όλους όσοι μας επιτίθενται, αμαυρώνοντας, σπιλώνοντας και στοχοποιώντάς μας. 

 

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters