Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μια πάγια και εύκολη ρητορεία που χρησιμοποιείται από τους γραικύλους πολιτικάντηδες της Πατρίδος μας είναι αυτή που μιλάει για μια μικρή πλην τίμια και πάντοτε αδύναμη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που αδυνατεί να τα βάλει με τους ισχυρούς της γης και προσδιορίζεται λίγο - πολύ πληθυσμιακά στα δέκα εκατομμύρια ψυχές εντός συνόρων και άλλα τόσα εκτός, σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Βέβαια οι οπαδοί της θεωρίας της ισχνής ποσότητος των Ελλήνων ξεχνούν εσκεμμένα ότι η Ελλάς τα έχει βάλει πολλές φορές και μάλιστα νικηφόρα με υπεράριθμους αντιπάλους, αποδεικνύοντας ότι το θέμα είναι σαφώς ποιοτικό κι όχι ποσοτικό. Η υπεροχή ενός Έθνους δεν μετριέται ούτε με γρόσια ούτε με το στρέμμα ούτε με την φρονιμάδα των πολλών, αλλά με της καρδιάς το Αίμα όπως μας μάθανε οι Πατέρες της Φυλής Μας και με την τρέλα των λίγων που σηκώνουν από τον λήθαργο και τους υπόλοιπους.

Αλλά και αυτή η θεωρία πάλι των λίγων Ελλήνων, βολική για την μακαριότητα των ραγιάδων ηγετών μας, πάλι ψεύτικη είναι, αφού ξεχνούν πάλι εσκεμμένα και τους Έλληνες των Σκλάβων Πατρίδων και τους λαούς που εμείς χτίσαμε στην οικουμένη και για τους οποίους θα μιλήσουμε στο επόμενο σημείωμά μας και τους αδίκως λησμονημένους Έλληνες της Μεγάλης Ελλάδος ή Κάτω Ιταλίας. Αυτούς τους σπουδαίους Έλληνες που βαστούν όρθια την Πατρίδα και ελληνική γλώσσα μέσα από την ντοπιολαλιά τους στην Ιταλική χερσόνησο την ώρα που το υπουργείο αντεθνικής υπνοπαιδείας προτιμά την αγγλική γλώσσα αντί της αρχαιοελληνικής στα σχολεία, ενώ περικόπτει δαπάνες για το διδασκαλικό προσωπικό και την ελληνομάθεια στο εξωτερικό.

Αυτοί οι ωραίοι Έλληνες σκαρφαλωμένοι στην γη και τα βράχια της, μεγαλωμένοι με την αρχαία ελληνική γλώσσα και τα ανυπέρβλητα μνημεία του ελληνικού πολιτισμού, μαθημένοι υπερήφανοι απόγονοι μεγάλων προσωπικοτήτων όπως ο Αρχιμήδης, βρέθηκαν εκεί από το λυκαυγές της ανθρωπότητος και μας υπενθυμίζουν την ελληνική προέλευση της Ιταλίας ολόκληρης και του πολιτισμού της που εκτράφηκε από τον εργώδη νότο. Μας θυμίζουν ότι περισσότερο και από το ούνα φάτσα ούνα ράτσα ισχύει το ούνα ράτσα, ούνα ράτσα γκρέκα. Από τον καιρό της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας του Ρώμου και του Ρωμύλου. Αλλά και στην συνέχεια όταν η ελληνική παρακμή έκανε το θλιβερό της πέρασμα και το αίσθημα της ελληνικότητας χτυπήθηκε από τους δυνατούς του καιρού εκείνου, όμοιους με τους σημερινούς, οι Έλληνες της Μεγάλης Ελλάδας μείνανε όρθιοι στις επάλξεις και την προγονική γη. Πάντα Έλληνες. Απομονωμένοι δυστυχώς από την άρχουσα τάξη του ψευτορωμέϊκου, με περισσότερα αναγνωρισμένα δικαιώματα από το ιταλικό κράτος που τους αντιμετωπίζει ως Έλληνες, να μας θυμίζουν ότι και εκείνοι υπάρχουν, αγωνιούν και αγωνίζονται για την Μητέρα Ελλάδα.

Η δική μας Μεγάλη Ελλάδα, το Ελληνικό Έθνος των Ελλήνων Εθνικιστών και Πατριωτών τους θεωρούμε ως αυτό που πραγματικά είναι. Αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού. Και τους φέρνουμε πιο κοντά μας μέσα από αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=ToZf8hWn8GE&feature=player_embedded .

Και στο βίντεο αυτό http://www.youtube.com/watch?v=HxLw8AagrUA&feature=related θα ακούσουμε τους οπαδούς της ομάδος Crotone (Κρότωνας), να φωνάζουν στα ιταλικά το σύνθημα «Προσκυνήστε, εδώ είναι η Μεγάλη Ελλάδα».

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://ethnikistikosagwn.blogspot.com




1 σχόλιο:

  1. Μην ξεχναμε τον Ελληνισμο και την ιστορια της Μεγάλης Ελλάδας,πολυ καλο το post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters