Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ .

Στην εξόχως αντιηρωική εποχή των δειλών και των ριψάσπιδων στην οποία ζούμε αυτό που χρειαζόμαστε επειγόντως είναι πρότυπα που να εμπνέουν πηγαίο ηρωισμό και γνήσια ελληνικότητα. Με αναπτυγμένο το καθήκον για την προάσπιση της Πατρώας Γης, των Ιερών και των Οικείων από πάσα επιβουλή. Όπως ο μέγας βασιλέας της Σπάρτης Λεωνίδας, αντρωμένος από τα μικρά του να θυσιάζεται μέσα από την ακατάλυτη φωτιά της Πίστης, χαλάστηκε για να διώξουν οι Έλληνες τα φαντάσματα της ζωής τους, ντόπια και ξένα. Ο δε Εφιάλτης, απομονωμένος στον μικρόκοσμο της ηδονής για φθαρτές και περιστασιακές πολυτέλειες, προτίμησε να προδώσει ανθρώπους που δεν ένοιωσε ποτέ το ξένο Αίμα του. Για να λάβει το μόνο δίκαιο αντίτιμο της προδοσίας, τον θάνατο.

Πολλά χρόνια αργότερα θα ζήσει σ’ αυτόν εδώ τον τόπο ένας ακόμη μεγάλος Έλληνας βγαλμένος από το ίδιο καλούπι του Ηρωικού Ελληνισμού. Και το όνομα αυτού Ίωνας Δραγούμης. Για να πέσει και εκείνος με τον ίδιο τρόπο. Πισώπλατα, άνανδρα και προδοτικά από ανθρωποειδή γλοιώδη και ελληνόφωνα που λατρέψανε την δική τους εφήμερη πολυτέλεια. Και το όνομα αυτής ξενοκίνητη εξουσία για επαγγελματίες πολιτικάντηδες. Ο δε Ίων ήταν για κάποιους επικίνδυνος γιατί μίλαγε για την αναγκαιότητα την φυσική του κοινοτικού τρόπου ζωής των Ελλήνων, για την διάσωση της Μακεδονίας που θα σώσει την Ελλάδα, για την δημιουργία πολλών μικρών ελληνικών πατρίδων ολόγυρα στα προσωρινά και μίζερα σύνορα, για την συνέχεια της Ελλάδος μέσα από το άπλωμα του πολιτισμού της, για την υποχρέωση του κάθε Έλληνα να περιφρουρήσει την Αιώνια Ελλάδα.

Ο Δραγούμης έλεγε ότι τις κοινότητες οι Έλληνες πρέπει να τις αναπτύξουν και όχι να τις καταστρέψουν προκειμένου να έχει το Ελληνικό Έθνος διαρκή και ζωντανή παρουσία και όχι όπως σήμερα που τις διαλύουμε εντός συνόρων και εγκαταλείπουμε τις σκλάβες πατρίδες μας. Και να σταματήσουμε την είσοδο των βαρβάρων εκεί ψηλά, στην πύλη του Ελληνισμού, την Μακεδονία και όχι να τους φέρουμε δίπλα μας σαν σήμερα με «αβλαβείς» διελεύσεις. Και να δημιουργήσουμε νέους, ζουμερούς και δικούς μας πολιτισμούς, διδασκόμενοι από τους προγόνους μας και όχι στείρα προγονόπληκτοι. Να βιώνουμε σαν να εξαρτάται μόνο από εμάς η σωτηρία της Πατρίδος. Και υπήρξε εκείνος που μίλησε για την ανάγκη σύζευξης Εθνικισμού και Σοσιαλισμού σε μια νέα Ιδεολογία. Και δοκίμασε όλες τις πίκρες της ζωής. Πόλεμο, διώξεις, εξορία, θάνατος. Πάντα ταγμένος στο σκοπό του Ανώτερου Έλληνα Ήρωα.

Με τον νου στον Πατέρα του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού προτρέπω την συνεύρεση στην εκδήλωση της Επιτροπής Μνήμης και Τιμής Ίωνος Δραγούμη και της ΝΕ.Ο.Σ σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα στην επιτύμβια στήλη του Δραγούμη, έναντι του ξενοδοχείου Χίλτον όπου και έπεσε χτυπημένος από τις σφαίρες του αποτρόπαιου διχασμού.

Και στο βίντεο αυτό http://www.youtube.com/watch?v=nKNznPJL9YM

αν και λίγο παλαιότερο αλλά πλήρες βλέπουμε τις μεγάλες αλήθειες του Ίωνα Δραγούμη.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://ethnikistikosagwn.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters