Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

1908 – 2008 Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Π. Μαρίνης – Εκδοτικός οίκος Νέα Θέσις

Σήμερον, κοινά θέματα συζητήσεως εν Ελλάδι είναι η κατάρρευσις του πολιτικού συστήματος, της κοινωνίας και των θεσμών, η συρρίκνωσις του Ελληνισμού και η συνεχής έκπτωσις όσων στοιχείων απομένουν εκ του Ελληνικού πολιτισμού.

Ο εδαφικός βιολογικός αφανισμός. Η εκατονταετηρίς η οποία συμπληρούται τώρα, ήτο η εκατονταετηρίς της συρρικνώσεως εδαφικής και πληθυσμιακής του Ελληνισμού. Ο Ελληνισμός εδιώχθη από τας παναρχαίας εστίας του και μάλιστα κατά τας κυριοτέρας περιπτώσεις και βιολογικώς αφανιζόμενος. Ούτος είχομεν το ολοκαύτωμα 1.5.00.000 της Κριμαίας υπό του καθεστώτος της ΕΣΣΔ, το ολοκαύτωμα 5.500.000 Ελλήνων της Μικρασίας υπό των Νεοτούρκων και του Κεμάλ, τον αφανισμό υπό των Βουλγάρων του Ελληνισμού της Ανατολικής Ρωμυλίας και την ουσιαστικήν εκμηδένισιν του Βορειοειπηροτικού Ελληνισμού υπό των Αλβανών, την βιαίαν εκρίζωσιν και ολικήν κατάσχεσιν της περιουσίας των Ελλήνων της Αιγύπτου υπό του Νάσερ και παρομοίως της Αιθιοποίας, της Ροδεσίας κ.ο.κ. Οί ιθύντορες του Ελληνισμού, πολιτικοί και ιντελλιγκέντσια παρηκολούθησαν όλην αυτήν την εξόντωσιν του Ελληνισμού όχι μόνον απαθείς, αλλά πολλάκις επινεύοντες (όπως εις την περίπτωσιν Νάσερ) και ενίοτε συνεπικουρούντες (Η στάσις του ΚΚΕ στο Μικρασιατικόν ζήτημα, η παράδοσις υπό του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ της Μακεδονίας και της Θράκης στους Σκοπιανούς και τους Βουλγάρους διά των συνθηκών του Πετριτσίου και Μελισσοχωρίου). Σήμερον ετέθη εις εφαρμογήν το δεύτερο μέρος του σχεδίου: να γίνη ο Ελληνισμός μειωνότης είς το μόνον έδαφος το οποίον του απέμεινε, αυτό της κυρίως Ελλάδος διά της αθρόας εισαγωγής αναφομοιώτων λαθρομεταναστών (υπολογίζεται ότι εντός ολίγου, το 2020, θα υπάρχουν εδώ, 6.000.000 Έλληνες και 14.000.000 λαθρομετανάστες).

Ο πολιτιστικός αφανισμός. Κατά την διαρρεύσασαν εκατονταετίαν εγένοντο σκληροί αγώνες εκ του μέρους του κράτους και των πολιτικών κομμάτων δια την εξόντωσιν της Ελληνικής Γλώσσης και της Παιδείας γενικώτερον, άλλοι αγώνες εγένοντο δια τον αφανισμόν του Λαϊκού μας πολιτισμού και την εισαγωγήν ξενικών τρόπων ζωής. Η ιδιοπροσωπία του Έλληνος ετέθη υπό διωγμόν. Σκοπός αυτών και πολλών άλλων μέτρων, όπως επί παραδείγματι, η καταστροφή του ορατού παρελθόντος δια της υποβαθμίσεως των αρχαιολογικών χώρων και η κατεδάφισις της Νεοκλασσικής Αθήνας, είναι η μετατροπή του Έλληνος είς τριτοκοσμικόν φελλάχον άνευ ιστορίας, παρελθόντος και, συνακολούθως, μέλλοντος.

Όθεν, επιτακτικόν προβάλλει το αίτημα της, έστω και την τελευταίαν στιγμήν, αναστροφής των συμβαινόντων δι’ ενός κινήματος επανακάμψεως είς τάς αξίας του Ελληνικού Πολιτισμού, της Επανελληνίσεως.


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.