Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΠΑΡΑΦΡΟΝΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Του Δημήτρη Γ. Απόκη 
Διεθνολόγου και Δημοσιογράφου, Απόφοιτου του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University, μέλος του The International Institute of Strategic Studies.
Διετέλεσε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, το Στέητ Ντιπάρτμεντ, και το Πεντάγωνο, στην Ουάσιγκτον.  
 
Το ποτήρι έχει πλέον ξεχειλίσει με τον παράφρονα Σουλτάνο της Άγκυρας, Ταγίπ Ερντογάν, και αυτό θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό από την ηγεσία της Δύσης και κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Και για να είμαι σαφής, θα πρέπει άμεσα η Δύση, να διαμορφώσει στρατηγική άμεσης εκδίωξης του παράφρονα Ερντογάν, από την εξουσία, μιας κομβικής στρατηγικής συμμαχίας χώρας, όπως είναι η Τουρκία.
Υποστηρίζω και θα συνεχίσω να υποστηρίζω, ότι είναι ανοησία για οποιονδήποτε να στρέφει τα πυρά του για τη σημερινή στάση της Τουρκίας, έναντι της Δύσης, του Χριστιανισμού, και του Ισραήλ, στη χώρα με τον παράφρονα, επικίνδυνο δικτάτορα που την κυβερνά. Όσο τα πυρά των αναλύσεων και των κυβερνήσεων στρέφονται εναντίον της Τουρκίας και όχι του Ερντογάν, ο παράφρονας δικτάτορας της θα δυναμώνει, και η Δύση θα πλησιάζει όλο και πιο κοντά σε ένα καταστροφικό πλήγμα, στο στρατηγικό ζωτικό της χώρο την Ευρώπη, και στο βασικό συμμαχικό της πυλώνα το ΝΑΤΟ.

Είναι καιρός, και μάλιστα έχει καθυστερήσει πολύ, η εφαρμογή μιας πολυδιάστατης στρατηγικής εναντίον του Ερντογάν και όχι της Τουρκίας. Και όταν μιλώ για πολυδιάστατη στρατηγική, αναφέρομαι σε σχέδιο αποδόμησης τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και σε συγκεκριμένο σχέδιο κινήσεων που θα πλήξουν την αξιοπιστία του στο εσωτερικό της Τουρκίας και στα μάτια του λαού της Τουρκίας.

Όταν ο παράφρων δικτάτορας της Τουρκίας, αποκαλεί τη μοναδική Δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, το κράτος του Ισραήλ, τρομοκράτες και κατοχικές δυνάμεις, τη στιγμή που υπερασπίζονται το έθνος τους και τη δημοκρατία τους, έναντι τρομοκρατικών οργανώσεων που εκμεταλλευόμενες τη θρησκεία του Ισλάμ, οδηγούν απλούς πιστούς Μουσουλμάνους σε ξεσηκωμό και εξτρεμιστικές ενέργειες.

Όταν σε καθημερινή βάση επιτίθεται και προσβάλλει τη μεγαλύτερη Δημοκρατία του κόσμου τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν προκαλεί μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της Χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη.

Όταν αμφισβητεί και απειλεί ευθέως, την εδαφική ακεραιότητα χώρας μέλους του ΝΑΤΟ. Και όταν χλευάζει την Ευρώπη, έχει φτάσει η ώρα να βγουν τα γάντια και να αρχίσει μια σκληρή και σοβαρή αντιμετώπιση αυτού του παράφρονα εγκληματία.

Όταν η Δύση καταφέρνει να σταθεί δίπλα, δίπλα, και σωστά, μέσα σε  μια νύχτα, με τη Μεγάλη Βρετανία, απέναντι στις εγκληματικές ενέργειες που διαπράττει το όψιμο φιλαράκι του Σουλτάνου, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι καιρός να πράξει το ίδιο απέναντι στον εγκληματία παράφρονα δικτάτορα Ερντογάν.

Και τα εργαλεία υπάρχουν:

Πρώτον, ένα συντονισμένο και καλοσχεδιασμένο τράβηγμα του χαλιού στην ετοιμόρροπη οικονομία του καθεστώτος Ερντογάν, έτσι ώστε ο δικτάτορας της Άγκυρας, να αρχίσει να αποδομείται στα μάτια του τουρκικού λαού.

Δεύτερον, αντί οι ΗΠΑ και διάφορες δυτικές χώρες να συναγωνίζονται ποιος θα του πουλήσει όπλα, να υπάρξει μια συντονισμένη στρατηγική παράλυσης των ενόπλων δυνάμεων του, προκαλώντας έτσι την αντίδραση των στρατιωτικών, πριν προλάβει να τους ξεκληρίσει όλους ως Γκιουλεντιστές και τους αντικαταστήσει με τις προσωπικές παραστρατιωτικές του δυνάμεις.

Τρίτον, μια ευρείας κλίμακας εκστρατεία δημοσιών σχέσεων με στόχο την διεθνή απομόνωση και κατακραυγή του παράφρονα – δικτάτορα της Άγκυρας.

Ας τελειώνει λοιπόν η Δύση και ειδικά η Ουάσιγκτον με τον Ερντογάν. Όχι με την Τουρκία, με τον Ερντογάν. 
Και όσο αφορά την Ελλάδα, το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, θα έπρεπε να έχει εκμεταλλευτεί, την θρασύτατη και κατάπτυστη επίθεση εναντίον του έθνους-κράτους του Ισραήλ, με δημόσια στήριξη προς τη σύμμαχο χώρα και τον Πρωθυπουργό της. Επιτέλους, ας ξεπεράσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα, το ανόητο και χωρίς βάση φοβικό σύνδρομο έναντι εξτρεμιστών και τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η Χαμάς, που καπηλεύονται τα θεμιτά αισθήματα του παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση, οδηγώντας τον στο εξτρεμισμό και την τρομοκρατία.

Το έχω επαναλάβει σε προηγούμενο άρθρο μου και θα το επαναλάβω και εδώ: Άμεση στρατηγική συνεργασία, ουσίας, με στρατιωτικό – αμυντικό βραχίονα με το Ισραήλ. Η μόνη λύση με μέλλον για την Ελλάδα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, κινδυνεύουμε να αποτελέσουμε θύμα του άξονα των εχθρών της Δύσης, της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν.

Τελειώνετε κύριοι της Δύσης με τον παράφρονα δικτάτορα της Άγκυρας, Ταγίπ Ερντογάν


hellasjournal.com
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters