Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΦΡΙΤΖΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ - Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

Επιστολή στο «Χ» σχετικά με μια σειρά νομικών κινήσεων σε όσους επιχειρούν να συκοφαντήσουν σε προσωπικό επίπεδο ή και να βλάψουν το έργο της Κιβωτού Δόμνα Βιζβίζη απέστειλαν στην εφημερίδα μας οι Χαρά Νικοπούλου και Γιάννης Φριτζαλάς, διευκρινίζοντας την στάση τους σε σχέση με όσα δέχονται τον τελευταίο καιρό από εβδομαδιαία εφημερίδα. Το πλήρες κείμενο έχει ως ακολούθως: 
«Το πνευματικό κέντρο «Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη», κατόπιν μίας σειράς κλιμακούμενων δημοσιευμάτων συκοφαντικού περιεχομένου δημοσιευθέντων στην τοπική εφημερίδα «Η Φωνή της Ροδόπης», αποφάσισε να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του ενώπιον των δικαστηρίων της Κομοτηνής, καταθέτοντας μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου εις βάρος των ιδιοκτητών της εφημερίδος και ενός εκ των συντακτών της. 
Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα στρέφονται εις βάρος του κοινωφελούς έργου του κέντρου, στοχοποιώντας σαφώς ή εμμέσως τους ιδρυτές και το σύνολο των εθελοντών που συμμετέχουν στις πανελληνίως γνωστές δραστηριότητές του. Παρά το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι της εφημερίδας γνωρίζουν λεπτομερώς την νομική μορφή της «Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη» ως αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το καταστατικό της και τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί τόσο η έδρα του πνευματικού κέντρου, όσο και η οικογενειακή στέγη αγωγής και αποκατάστασης ανηλίκων του Ακρίτα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της, παρ’ ότι έχουν προμηθευτεί, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, όλα τα σχετικά έγγραφα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα τη νομιμότητα της λειτουργίας της, συνεχίζουν να παρουσιάζουν την «Κιβωτό» ως μία παρανόμως ιδρυθείσα Μ.Κ.Ο., η οποία χειρίζεται αδιαφανείς πόρους και διενεργεί δραστηριότητες για παιδιά δίχως να διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες, διασύροντας και στιγματίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο το σύνολο του έργου της. Παρά τις μηνύσεις και την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν από τους ιδρυτές της «Κιβωτού» Ιωάννη Φριτζαλά και Χαρά Νικοπούλου εναντίον της εφημερίδας την προηγούμενη εβδομάδα, οι υπεύθυνοί της - συγκεκριμένα οι πατέρας και υιός Γλερίδης - δημοσίευσαν εκ νέου άρθρο συκοφαντικού περιεχομένου, στο οποίο για ακόμα μία φορά έθεταν σε αμφιβολία την νομιμότητα της «Κιβωτού». 

Χθες (13-6-2016) εκδικάστηκε αίτημα το οποίο κατέθεσε η «Κιβωτός» ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών της Κομοτηνής, με το οποίο ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής η οποία θα καλεί την εφημερίδα να παύσει την δημοσίευση των σχετικών δημοσιευμάτων έως και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. (Η απόφαση ακόμα εκκρεμεί). 

Οι ιθύνοντες της εφημερίδας, παρ’ ότι αρχικώς αντιμετώπισαν με ειρωνεία και χλευασμό την σχετική διαδικασία, φτάνοντας στο σημείο να προειδοποιήσουν τον δικαστή για ενδεχόμενες συνέπειες που θα προκαλέσει η όποια απόφασή του που «θα φιμώνει την ελευθερία του Τύπου», όπως οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται, ζήτησαν από την «Κιβωτό» να αποσύρει τις μηνύσεις που έχει καταθέσει, με αντάλλαγμα την μη δημοσίευση σχετικών εις βάρος της δημοσιευμάτων στο μέλλον. Η συγκεκριμένη πρόταση «συμβιβασμού» δεν έγινε αποδεκτή από τον νομικό σύμβουλο της «Κιβωτού» Ευτύχιο Νικόπουλο. 

Εδώ και αρκετά χρόνια, τόσο η «Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη», όσο κυρίως η Χαρά Νικοπούλου σε προσωπικό επίπεδο, έχουν ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα νόμιμα δικαιώματά τους, σε περιπτώσεις που έχει πληγεί βάναυσα το κύρος, η τιμή, η υπόληψη και η αξιοπιστία τους. Ας μη λησμονούμε την καταδικαστική απόφαση που έχει ήδη εκδοθεί εις βάρος της τουρκόφωνης εφημερίδας "Gündem" της Κομοτηνής, η οποία εκλήθη να καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 45.000 € τον Μάιο του 2015 για την διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης εις βάρος της Χαράς Νικοπούλου, ενώ ακόμα εκκρεμεί η αντίστοιχη υπόθεση με την τουρκόφωνη εφημερίδα "Millet" της Ξάνθης. 

Οι ιδρυτές της «Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη» δηλώνουν πως τους λυπεί η διαδικασία στην οποία έχουν εισέλθει, αλλά δεν προτίθενται να συμβιβαστούν με εκείνες τις «φωνές» που πλήττουν και στιγματίζουν συκοφαντικά και ανήθικα όχι απλά την τιμή ενός νομικού προσώπου, αλλά την υπόληψη και την αξιοπρέπεια ενός επιτελείου ανθρώπων που φέρουν εις πέρας ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα κοινωφελές έργο, το οποίο αγκαλιάζει εδώ και 4 χρόνια, χωρίς διακρίσεις και με κάθε τρόπο, τα παιδιά που γέννησε η ηθική και οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε. Ως εκ τούτου είναι αποφασισμένοι να ασκούν τα νόμιμα δικαιώματά τους σε κάθε τέτοια περίσταση, ευχόμενοι πως οι συκοφαντίες της «Φωνής» θα είναι και οι τελευταίες.


Με εκτίμηση Χαρά Νικοπούλου – Ιωάννης Φριτζαλάς»


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΧΡΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.