Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ κ ΠΑΝ.ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ ΦΙΛΗ ΕΝΤΑΥΘΑ

Του Πολίτη Παν.Παπαγαρυφάλλου
 
Επειδή σε άκουσα να λες ότι η πρόσκληση που γίνεται από το διαδίκτυο για τη συγκέντρωση στο «Σύνταγμα» με αίτημα: «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ», συνιστά κίνηση «που κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας», γιατί «υπονομεύει την κυβέρνηση» και γιατί «είναι ανώνυμοι» οι προσκαλούντες, σε πληροφορώ ότι:
Πρώτον: Η παραγρ. 1 του αρθρου 11 του Συντάγματος, το οποίο όλες οι κυβερνήσεις ανασκολόπησαν, ορίζει: «Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα».
Δεύτερον: Η παραγρ. 4 του άρθρου 120 του Συντάγματος, το οποίο παραβιάζεται από όλες τις κυβερνήσεις και ΤΩΡΑ από τη δική σου καταργώντας κάθε έννοια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, που κατοχυρώνεται από το άρθρο 1 παραγρ. 2 του Συντάγματος, επιτάσσει: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
Κύριε Υπουργέ,
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και σύσσωμη η κυβέρνηση ομολογείτε ότι εκβιαστήκατε να υπογράψετε να μνημόνια. Συνεπώς είστε μια «κυβέρνηση» που δρα κάτω από εκβιασμούς και ξένων. Άρα δεν υπηρετείτε τα συμφέροντα των Ελλήνων και της πατρίδας.
Παραδώσατε τη σφραγίδα της Βουλής στις Βρυξέλλες όπως σας κατηγόρησε και η προηγούμενη πρόεδρός της.
Κύριε Υπουργέ,
Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι στα «όρια της νομιμότητας» κινείται η κυβέρνησή σας, που τάχα κυβερνά το προτεκτοράτο που λέγεται Ελληνική Σοσιαλιστική Δημοκρατία.
Κύριε Υπουργέ,
Ο γράφων εδώ και τρεις δεκαετίες γράφει και προτρέπει τους Έλληνες να εφαρμόσουμε το άρθρο 120 του Συντάγματος, ν’ ανατρέψουμε τις αντισυνταγματικές κυβερνήσεις. ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή δεν είσαι καλά διαβασμένος ούτε στο Σύνταγμα ούτε στην ιστορία, σε πληροφορώ ότι: Ο γράφων σε άρθρο του στα «Πολιτικά Θέματα» το οποίο είχε τον τίτλο: «Φύγετε – δεν μπορείτε - τελειώσατε» καλούσε την τότε κυβέρνηση να «παραιτηθεί, γιατί η παραμονή της εγκυμονούσε εθνικούς κινδύνους» (βλ. τευχ. της 1 Ιουλίου 1994). Τότε δεν με συνέλαβαν.
Να σου θυμίσω, από τα δεκάδες άρθρα μου και τούτους τους τίτλους: «Η ώρα της ταφής του πολιτικού συστήματος» (Πολιτικά Θέματα, της 20-5-1994)
«Ο ιερός» λόχος της εθνικής ταφής (Π.Θ. της 15-7-1994).
«Το χρέος του πολίτη απέναντι στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα» (Π.Θ. 16-9-1994) «Η ώρα του θανάτου του πολιτικο-κοινωνικού συστήματος της μαϊμούς» (στα «Πολιτικά Θέματα», 18-11-1994 κ.λπ.).
Κύριε Υπουργέ,
Υποθέτω ότι κάποτε θα διαδήλωνες κατά της εξουσίας και κάποτε θ’ αγανακτούσες εναντίον της, γιατί ήσουν από κάτω! ΤΩΡΑ είσαι στ’ από πάνω και άλλαξες κοινωνική συνείδηση. Δεν το λέω εγώ. Στο είπε ο Μαρξ από το 1859: «Το τι είναι οι άνθρωποι δεν καθορίζεται από τη συνείδησή τους, αλλά αντίθετα το κοινωνικό τους ΕΙΝΑΙ καθορίζει τη συνείδησή τους» (Για να το καταλάβεις καλύτερα διάβασε το έργο μου: «Η κομμουνιστική Ουτοπία», εκδ. β’ «Πελασγός» - Γιαννάκενας – Αθήνα 2013, σελ. 45 επ. όπου το κεφάλαιο: «πως διαμορφώνεται και πως λειτουργεί η συνείδηση»).
Κύριε Υπουργέ,
Η άσκηση συνταγματικού δικαιώματος δεν συνιστά καμμιά υπονόμευση της κυβέρνησης. Μην τρομοκρατείς τους πεινασμένους Έλληνες.
Μην διατυπώνεις ναζίζουσες θεωρίες όπως έκανε παλιά το ΠΑΣΟΚ που έλεγε ότι ΠΑΣΟΚ=Ελλάδα.
Με τα δεδομένα αυτά σε πληροφορώ ότι δέχθηκα αυτή την προσπάθεια με πολύ ανακούφιση και είπα: Επιτέλους να ξεβρωμίσουν οι καναπέδες.
Αλλά Όταν έμαθα ότι οι πρωταγωνιστές ανήκουν στο εθνικά υπόλογο ΠΑΣΟΚ, ανέκρουσα πρύμνα. Όσοι φέρουν ευθύνη για το σημερινό κατάντημα της πατρίδας δεν έχουν το δικαίωμα να παριστάνουν τον τιμητή.
Αυτή η μεγάλη εθνική και δημοκρατική υπόθεση της ανατροπής του σάπιου πολιτικού συστήματος πρέπει να την αναλαμβάνουν όσοι δεν έχουν καμμιά απολύτως σχέση με τα αμαρτωλά κόμματα.
Πόσες φορές δεν προέτρεψα από τούτη τη θέση όσους ξέρουν από το χειρισμό του διαδικτύου να πάρουν ανάλογη πρωτοβουλία.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
 

ΣΗΜ. όποιος δεν φοβάται το διακινεί και προς υπουργόν.

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.