Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΟΥΛΑ


Σταγειρίτης Αριστοτέλης : “Μήγαρις έχω τι άλλο στο νού μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα ; Μονάχη μου έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου”.

Οδυσσέας Ελύτης : “ Οπου και σας βρίσκει το κακό αδελφοί , όπου και θολώνει ο νούς σας , μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη”.

Ενα πολύ σοβαρό θέμα είναι η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας , καθώς και η διάδοσή της από τους αποδήμους Ελληνες . Με θλίβει βαθύτατα το γεγονός , ότι μερικοί Ελληνες γονείς δεν διδάσκουν στα τέκνα τους την ελληνική γλώσσα . Και ιδιαίτερα αυτοί που κατέχουν επί τιμή ελληνικά προξενικά καθήκοντα ενταύθα . Είμαι υποχρεωμένος ν’ αναφερθώ σ’ αυτό το θέμα γνωρίζοντας ότι θα πικράνω κάποιους Εληνες καιροσκόπους , που έγιναν βαθύπλουτοι από αυτές τις αναθέσεις τόσον αυτοί όσο και οι … συνεταίροι τους .

Οι λαοί που παραιτούνται από τη διατήρηση της εθνικής τους γλώσσας και της εθνικής τους συνείδησης , παραιτούνται ταυτόχρονα και από την εθνική τους υπόσταση. Η αποσύνθεσή τους είναι αναπόφευκτη. Κι’ αυτό γιατί η εθνική γλώσσα και η εθνική συνείδηση, είναι οι δυνάμεις που σιγουρεύουν την υπόσταση των κρατών. Αλλά πως να εννοήσουμε την ύπαρξη ελληνικής εθνικής συνείδησης στους Ελληνες γονείς , οι οποίοι δίδαξαν στα τέκνα τους διάφορες άλλες γλώσσες εκτός της ελληνικής ;

Ευτυχώς προς το παρόν το ολέθριο αυτό κακό για την ύπαρξη της Ελλάδας και του Ελληνισμού, παρατηρείται σε μικρό ποσοστό και γεμίζουμε από εθνική υπερηφάνεια και χαρά, όταν ακούμε Ελληνόπουλα που γεννήθησαν στην αλλοδαπή, να ομιλούν θαυμάσια την ελληνική γλώσσα .

Αισθανόμαστε δε την υποχρέωση να συγχαρούμε τους Ελληνες γονείς τους . Εστέ πάντα άξιοι . Επίσης οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι μεγαλόσχημοι , αλλά απλοί άνθρωποι του λαού οι οποίοι δεν κατέχουν τίτλους και αξιώματα , αλλά σαν Ελληνες αισθάνονται την εθνική τους υποχρέωση γι’ αυτό . Το πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθεί η ελληνική γλώσσα , καθώς και η Ελληνορθόδοξη πίστη, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Παλαιά Διαθήκη , μεταφράσθηκε από την Αραμαϊκή {που ήταν η γλώσσα που μιλούσε ο Χριστός} στην ελληνική γλώσσα , διακόσια χρόνια πριν από τη γέννησή Του . Εν συνεχεία η Καινή Διαθήκη , γράφτηκε από την αρχή στην ελληνική γλώσσα , διότι μόνο με αυτήν θα διεδίδετο η νέα του Χριστού θρησκεία στον ελληνομαθή τότε κόσμο . Ο μεγάλος Ελληνας ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, στο βιβλίο του “Τα διδακτικώτερα πορίσματα της Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους”, αναφέρει τα κατωτέρω για τη σωστή ερμηνεία και τη διάδοση της διδασκαλίας του Θεανθρώπου :

“ Το Ευαγγέλιον έχρηζεν ου μόνον κηρύγματος , αλλά και ερμηνείας . Εχρηζεν γλώσσης επιτηδείας να εξηγήση και αναπτύξη τας υψηλάς αληθείας και εννοίας του νέου θρησκεύματος , γλώσσης τελειωτάτης , τεχνικωτάτης , φιλολογικωτάτης , ης άνευ, δεν εννοεί τις πως ήθελεν κατορθωθή η τοσούτον θαυμασία αυτού επικράτησις , ώστε η διάδοσις του Ελληνισμού, {εννοεί από τον Μέγα Αλέξανδρο} δεν παρεσκεύασε μόνον εις το νέον θήσκευμα την απαραίτητον προς επιτυχίαν αυτού ενότητα γλώσσης , αλλά παρέσχεν αυτώ και το τελειότατον των γλωσσικών οργάνων, αφ’ όσα ποτέ ο Θεός εδωρήσατο εις τον άνθρωπον”.

Η ελληνική γλώσσα από τον 13ο π. Χ. αιώνα , -παρά τις τοπικές διαλέκτους- είναι ενιαία και όλοι οι Ελληνες συνεννοούνται θαυμάσια , διότι γράφουν και διαβάζουν με το ίδιο αλφάβητο.

Επίσης η εθνική μας ταυτότητα διεσώθη από τις δραματικές περιπέτειες της πανάρχαιας ζωής της φυλής μας , χάρη στην Κιβωτό της Ελληνοχριστιανικής Παιδείας. Σ’ αυτή την Κιβωτό ζουν Σήμερα οι Πατριάρχες της ανθρώπινης διανόησης : Ο Ηρόδοτος , ο Ομηρος , ο Σωκράτης , ο Πλάτων , ο Αριστοτέλης , ο Πλούταρχος κ.λ.π. , η Ιερή Καινή Διαθήκη , ο Διγενής Ακρίτας , ο Σολωμός , ο Παλαμάς , ο Κοραής , Ο Παπαδιαμάντης , ο Σεφέρης , ο Ελύτης κ.λ.π. λόγιοι οι οποίοι φρουρούν την ευγενέστερη και ακριβέστερη γλώσσα του κόσμου. Ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός , έχει διακηρύξει και τα εξής :

“Κλείσε στην ψυχή σου την Ελλάδα , και θα αισθανθείς μέσα σου, να λαχταρίζει κάθε είδους μεγαλείο”. Παρ’ όλες δε τις αλχημείες της ... “εχπαιδευτικής μεταρρύθμισης”, είναι γλώσσα υπεροχής , ανώτερη και ρωμαλέα , ευγενική , εύπλαστη , πλούσια και εκφράζει πλήρως τα διανοήματα της ανθρώπινης σκέψης . Αυτή είναι η Ελληνική Γλώσσα , που θαυμάζουν όλα τα έθνη και που έχουν πάρει τόσες πολλές λέξεις από αυτήν.

Ολοι οι εχθροί της Ελλάδας “ορατοί και αόρατοι”, που η επιδίωξή τους ήταν και είναι ο αφανισμός της , δεν κατόρθωσαν επί τόσους αιώνες να φέρουν τα σχέδιά τους σε πέρας , χάρη στην αθάνατη ελληνική γλώσσα . Σήμερα περισσότερον από άλλοτε προσπαθούν να ε ξουδετερώσουν αυτή τη γλώσσα , διότι αυτή είναι το μεγάλο τους εμπόδιο και αν την εξουδετερώσουν θα είναι πλέον ελεύθερος ο δρόμος για τη διάλυση της Ελλάδας και τη νέα δουλεία που την προορίζουν.

Για να αντιληφθούμε καλύτερα τη σημασία που έχει η εξουδετέρωση της γλώσσας , της ιστορίας και της θρησκείας μας , για την επιτυχία των εχθρών της Ελλάδας , παραθέτω κατωτέρω ένα απόσπασμα από μίαν ομιλία του “Χενρυ Κίσινγκερ”, σε κάποια συγκέντωση προσωπικοτήτων, {αυτές που ρυθμίζουν τις τύχες των μικρών κρατών} τον Σεπτέμβριο του 1994, σχετικώς με ποιά τύχη περιμένει την Ελλάδα :

“Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό θα πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτικές του ρίζες . Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, τη θρησκεία του, την ιστορία του και τα πνευματικά του έργα , ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του ν’ αναπτυχθεί και να επικρατήσει , για να μη μας παρενοχλεί”.

Δυστυχώς όμως η Ελληνική Γλώσσα και Ιστορία , καθώς και η Ορθοδοξία , υπονομεύονται και εκ των έσω. Κάποιοι καιροσκόποι και κάποιοι Ελληνες πολιτικοί , κατευθυνόμενοι από ξένα κέντρα , παραμορφώνουν αυτή τη γλώσσα των γλωσών, και αλλοιώνουν την τριών και πλέον χιλιάδων ετών ύπαρξή της , καθώς και την ελληνική ιστορία . Επιπροσθέτως αποδυναμώνουν την Ελληνορθόδοξη Πίστη και την Ιερή μας Εκκλησία και συμπορεύονται με τους εχθρούς της Ελλάδας ως προς τις εθνικές της επιδιώξεις !... Αποπροσανατολίζουν τον λαό από τα ήθη και τα έθιμά του και επιχειρούν να διαλύσουν τα ελληνικά νιάτα , που είναι η μεγάλη ελπίδα του Εθνους μας , ανοίγοντας έτσι το δρόμο στους εχθρούς της Ελλάδας , για να πραγματοποιήσουν ότι δεν κατόρθωσαν μέχρι σήμερα ακόμα και διά των όπλων !...

Δεν πρέπει όμως να ξεχνούν τα μίσθαρνα αυτά όργανα των εχθρών της Ελλάδας , καθώς και οι καιροσκόποι πολιτικοί με τους φουσκωμένους λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες , ότι οι περισσότεροι Ελληνες είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, ομιλούν την ελληνική γλώσσα και δεν θα αφήσουν απροστάτευτη τη γλυκιά μας Πατρίδα την Ελλάδα . Αυτή την Ελλάδα που γι’ αυτήν ο “ Μιστράλ”, είπε τα εξής αθάνατα λόγια : “Αν είναι να πεθάνεις για την Ελλάδα , άγια είναι η Δάφνη . Μιά φορά καθείς πεθαίνει”.

Σχετικώς με τη σημασία που έχει η διατήρηση της εθνικής γλώσσας -για κάθε λαό- αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός , ότι ο Γάλλος καρδινάλιος “Ρισελιέ”, ίδρυσε τη “Γαλλική Ακαδημία” το έτος 1605 , για να προφυλάξει την αγνότητα της γαλλικής γλώσσας , από τις ξένες επεμβάσεις . Το ίδιο έπραξε και η “Καθολική Εκκλησία”, που διεφύλαξε και διετήρησε στους κόλπους της τη λατινική γλώσσα.

Επίσης οι Αγιοι ημών Πατέρες , με δυναμισμό και αντικειμενικότητα διεκήρυξαν την Ελληνορθόξη Παιδεία . Τις ανεξάντλητες πηγές γνώσης και σοφίας που η παράδοση του Ελληνισμού διατηρεί ανά τους αιώνες . Πρέπει να ντρέπονται αυτοί που προσπερνούν τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Ελληνοχριστιανικού Πνεύματος , με υλιστικές δοκησισοφίες . Που ενσυνειδήτως ή και ασυνειδήτως παραγνωρίζουν τον τεράστιο ρόλο της Θρησκευτικής Παιδείας σ’ αυτόν τον τόπο .

Η θρησκευτική παιδεία των Ελλήνων διετήρησε την εθνική μας ταυτότητα . Διεφύλαξε τα όσια και τα Ιερά του λαού μας . Αναχαίτησε τη διείσδυση του χριστιανικού σκοταδισμού της Δύσης . Διέσωσε τη μοναδικότητα των ιδεών, την άνθιση της φιλολογίας και τη φιλοσοφική θεώρηση του θρησκευτικού μας πιστεύω. Οι δε αρνητές αυτών άθεοι και αντίχριστοι ψευδοθεολόγοι , πρέπει να αντιληφθούν ότι ουδείς πλέον τους ακούει . Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι κάποιες αντιχριστιανικές και ανθελληνικές δημοσιεύσεις σε κάποια φιλικά τους Μ.Μ.Ε. , για να διαστρέψουν το Ελληνοχριστιανικό φρόνημα της νεολαίας μας . “Την ψυχή της Πολιτείας” , σύμφωνα με τον σοφό “Σόλωνα “ τον Αθηναίο .

Οταν όμως υψώνεται η φωνή της Ελληνορθόδοξης Πίστης , γκρεμίζονται τα όνειρά τους , γιατί δεν έχουν επιχειρήματα να αντικρούσουν αυτή τη φωνή της αλήθειας . Ας μην το ξεχνούν αυτό οι επαγγελματίες κάπηλοι των ιδεών και των πατριωτικών ιδεωδών !... Επειδή ανέφερα τον όρο “χριστιανικός σκοταδισμός της Δύσης” θεωρώ υποχρέωσή μου να δικαιολογήσω το σκεπτικό μου.

Μέσα στα τόσα παραδείγματα που υπάρχουν επ’ αυτού, όπως η συνοδοιπορία με το Ισλάμ , εναντίον της Ορθοδοξίας καθώς επί παραδείγματι , και η αγορά όπλων από τη FIAT με χρήματα του Βατικανού, για την αποστολή αυτών στη “Βοσνία” , για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον των Ορθοδόξων Χριστιανών Σέρβων, αναφέρω και μια δήλωση που έκανε η Βασίλισσα της Καστίλης η ονομαζόμενη ως “Ισαβέλλα η Καθολική” : “Προκάλεσα δυστυχίες , κατέστρεψα Επαρχίες και Βασίλεια . Μα ήταν για την αγάπη του Χριστού και της Αγίας Μητέρας του”.

Ο Χριστιανισμός όμως σημαίνει αγάπη προς τον πλησίον . Αυτήν καλλιεργεί και από αυτήν αντλεί τη δύναμή του. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός , διεκήρυξε την αγάπη προς αλλήλους ! Ούτω , αν ο όρος που χρησιμοποίησα για τον χριστιανικό σκοταδισμό της Δύσης είναι σωστός ή όχι , το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών .

Φιλιππίνες 1995.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς και Χριστού αγάπη .

Ανδρέας Γούλας .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters