Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΤΗΣ ΓΑΥΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ...!!

Σχόλιο ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Συντασόμεθα με το φίλο Βασίλη Τζουνάρα καθώς είμασταν και είμαστε ακόμα ερασιτέχνες παραγωγοί από την δεκαετία του 80.
Έτσι ακριβώς όπως τα γράφει είναι. Για σκεφτείτε να κάναμε το όνειρά μας πραγματικότητα τι ωραία που θα ήταν η Ελλάδα μας
Να θέλεις να προσφέρεις και να μην σε αφήνουν.
Βλέπεις προσέχουν τους μεγαλοκαρχαρίες και όχι αυτούς που δίνουν κομμάτι απ την ζωή τους άνευ πληρωμής
γιατί πιστέψτε με υπάρχουν κι αυτή


«Ονομάζομαι Βασίλης Τζουνάρας και τα τελευταία 10 χρόνια, ζω και εργάζομαι στο νησί της Γαύδου, έχοντας το νοτιότερο Ραδιοφωνικό σταθμό της
Ελλάδας, και ίσως της Ευρώπης.
Ο Σταθμός «ΓΑΥΔΟΣ FM 88,8 Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» είναι ο μοναδικός που ακούγεται στα νότια παράλια της Κρήτης, φέρνοντας την Γαύδο πιο κοντά, βγάζοντας την από την απομόνωση που την καλύπτει, κυρίως τους Χειμερινούς μήνες.
Κρατάει συντροφιά στους λιγοστούς κατοίκους, -αφού οι υπόλοιποι σταθμοί που ακούγονται εδώ, καθώς και στην νότια Κρήτη είναι στην αραβική γλώσσα -, ταυτόχρονα όμως διαφημίζει και μέσω του διαδικτύου την Γαύδο, στα πέρατα του κόσμου επιτελώντας κοινωνικό έργο.
Χρόνια τώρα προσπαθώ να επικοινωνήσω με Υπουργεία και διάφορους φορείς, να τους ενημερώσω για την ύπαρξη μου εδώ στο νότο, και να ζητήσω την στήριξη τους, ώστε να συνεχίσει ο ραδιοφωνικός σταθμός την λειτουργία του με αξιοπρέπεια, και ακόμα δεν το κατόρθωσα.
Δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά και οι 45 κάτοικοι του νησιού, και η νότια Κρήτη, που ο σταθμός είναι και η δική τους φωνή.
Τα προβλήματα και τα θέματα που με απασχολούν είναι αρκετά αλλά θα σταθώ στα πιο σημαντικά.
1. Για ν αναβαθμίσω τον εξοπλισμό μου και να προσλάβω ένα υπάλληλο-δίνοντας μια θέση εργασίας, προσπάθησα να ενταχθώ στο Κοινοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Μου απάντησαν ότι θα πρέπει να παρουσιάζω 90.000 ευρώ φορολογική δήλωση
τα 3 τελευταία χρόνια.!!!
Μα αν είχα τέτοιο τζίρο, δεν θα το χρειαζόμουν το πρόγραμμα
Ή μήπως το πρόγραμμα απευθύνεται στους μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι στους μικρούς επιχειρηματίες των προβληματικών και μειονεκτικών περιοχών, καθορίζοντας μας σε πολίτες 2ης κατηγορίας ;
2. Ενώ το Ελληνικό δημόσιο δαπανά, αρκετά χρήματα για διαφημίσεις-ενημερώσεις κάθε μορφής, στον δικό μου σταθμό, αυτές που φτάνουν είναι ελάχιστες έως καθόλου .
Το πιο φυσιολογικό δεν θα ήταν να ενημερώνομαι και να υποστηρίζομαι όπως όλοι οι συνάδελφοι μου, στα αστικά κέντρα ;
3. Πληρώνουμε 19% ΦΠΑ, ενώ γνωρίζω πολύ καλά, ότι άλλα νησιά πληρώνουν 13%.
Μήπως μπορεί κάποιος να μ ενημερώσει γιατί;
4. Δεν υπάρχει καμιά επιχορήγηση για την περίπτωση μου ;
5. τέλος, εκτός τον άλλον ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα.
Για λόγους οικονομίας μου έκοψαν την διαφήμιση τον Κρατικών Λαχείων που ήταν το κύριο έσοδο μου μαζί με μια μικρή διαφήμιση του ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα να είμαι στο κατώφλι της οικονομικής κατάρρευσης, και έξοδα κόπος ελπίδες για καλύτερο μέλλον στην Γαύδο να παίρνουν τέλος, και μιλάμε για αποκέντρωση!!!
Με εκτίμηση
Βασίλης Τζουνάρας
Τηλ 28230 83037
fax 28230 83035
(kafeneio)....
Υ.Γ. = ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΚΟΨΑΝ 500 ΕΥΡΩ (τόσα δίνουν στην επαρχία) , ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ ΤΗΣ ΓΑΥΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ....
Α.Κ.
Πηγή : http://xalkida-blog.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html
το σχόλιο μας
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΚΡΙΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΥΣΜΟΙΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters