Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021) ΑΠΟ ΤΟΝ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΑΧΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ Χ» - ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΒΕΒΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ.


(Η αφίσα από μόνη της αισθητικά δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς και διασυνδέσεις)
«Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από τότε που τα επίλεκτα στρατεύματα του Γ΄ Ράιχ έπεσαν και κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ανδρεία τους»

Αυτό είναι όπως διαβάζουμε, το κεντρικό μήνυμα της πασίγνωστης πια αφίσας, που καλούσε σε μεγάλες εκδηλώσεις ΜΝΗΜΗΣ για την ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ της Κρήτης από τα ΕΠΙΛΕΚΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ του Γ’ ΡΑΙΧ! Επιπλέον οι εκδηλώσεις θα λάμβαναν χώρα τις ίδιες ημερομηνίες, του Μάιου, όταν διεξάγονταν λυσσαλέες μάχες για την υπεράσπιση της μεγαλονήσου μας από Ελληνικά, συμμαχικά στρατεύματα και Κρήτες μαχητές. Δεν τους αρκούσε δηλαδή το ανοσιούργημα, θα προχωρούσαν και στον επιδεικτικό εξευτελισμό.
Ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως Χ», της πρώτης Ελληνικής αντιστασιακής οργάνωσης (ίδρυση Ιούνιος 1941) αποδοκιμάζει και στέκεται σθεναρά απέναντι σε μία τέτοια εκδήλωση, όπου «τιμάται» και «μνημονεύεται» η κατάκτηση Ελληνικής γης. Τα παλικάρια της Χ ήταν αυτά που, στην πρώτη επέτειο της κατάκτησης των Αθηνών από τους Γερμανούς, στις 6 Απριλίου 1942 το πρωί, είχαν γεμίσει, κατά την διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, τους τοίχους του κέντρου της πρωτεύουσας με συνθήματα όπως. «Όλα για την Ελλάδα», «Κάτω οι Γερμανο-Ιταλοί». Οι μαχητές της Χ πολέμησαν με αυταπάρνηση τον Γερμανό κατακτητή στην Αθήνα, σκοτώθηκαν, συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν απ’ αυτά τα «επίλεκτα στρατεύματα» του Γ΄ Ράιχ. Ο Αρχηγός της Χ ο Γεώργιος Γρίβας, επικηρύχτηκε επίσημα και διατάχθηκε η σύλληψη του από τις κατοχικές δυνάμεις.
Ως φορείς αυτής της ιστορικής συνέχειας δεν μπορούμε να δεχθούμε επ΄ ουδενί την οργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων που θα τελεστούν μ΄ αυτόν τον πομπώδη, προσβλητικό τρόπο, που βεβηλώνουν την ιστορία μας, την μνήμη μας και πάνω απ΄ όλα τους νεκρούς μας.
Δεχόμαστε ως φυσιολογικό, κάποια χώρα να θέλει να μνημονεύσει τους νεκρούς της στα πεδία των μαχών και της τιμής και είναι θεμιτό να το πράξει. Απαιτούμε όμως ταυτόχρονα απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του άλλου λαού. Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει σεβασμός, για το ίδιο ακριβώς γεγονός θα γυρίσουμε στις 26 Μαίου 1991, στην Κρήτη. Εκεί, για τα 50 χρόνια από την Μάχη της τελέστηκε ένα σεμνό τρισάγιο παρουσία του Γερμανού Καγκελαρίου Κολ, του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του Άγγλου Δούκα του Κεντ στο ΣΥΜΜΑΧΙΚΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ! Αυτό, αποτελεί αναγνώριση σ΄αυτούς που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και την Εθνική τους Ανεξαρτησία.
[[[Φωτογραφία, 26 Μαϊου 1991, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μαζί με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ και τον Δούκα του Κεντ στο νεκροταφείο των συμμάχων κατά τον εορτασμό της επετείου των 50 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.]]]
Το δικό μας ΟΧΙ λοιπόν είναι συνέχεια του ΟΧΙ του Ιωάννου Μεταξά, του ΟΧΙ αυτών που πολέμησαν στην Κορυτσά, στην Κλεισούρα, στο Τεπελένι. Αυτών που στην συνέχεια έγραψαν ένα ολόχρυσο ΟΧΙ στην γραμμή Μεταξά, στο Νυμφαίο, στο Ρούπελ, στο Περιθώρι, στο Λίσσε. Αυτών που συνέχισαν να λένε ΟΧΙ στην 4ετήΓερμανική-Ιταλική-Βουλγαρική κατοχή. Αυτών που την 25 Μαρτίου 1943 συγκρούστηκαν με τις κατοχικές δυνάμεις στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, καταθέτοντας στέφανο για την επέτειο της Εθνεγερσίας.
Αυτών δηλαδή που στην πραγματικότητα θα αποτελούσαν τα τιμώμενα πρόσωπα Εκδηλώσεως Μνήμης των 17-23 Μαΐου 2021 και όχι της ανακοινωθείσας φιέστας, η οποία κάτω από την πανελλήνια κατακραυγή ακυρώθηκε.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος η Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας Δήμητρα Μυλωνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters