Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΣΤΟ 2021 ΚΑΙ ΣΤΟ 1821 (ΜΕΡΟΣ Γ΄)

Δυο στα δυο. Είναι η δεύτερη φορά μετά το 1921 που η Ελλάδα δεν θα γιορτάσει εθνική εκατονταετηρίδα. Καλύτερα, γιατί με Κυριάκο και Γιάννα θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Άλλωστε, ο Κυριάκος -ως γνήσιος μαθητής του Bill- είναι απασχολημένος με την μελλοντολογία. Προβλέπει ότι μόνο το εμβόλιο θα μας δώσει πίσω την «ελευθερία», το οποίο μάλιστα θα είναι και ακίνδυνο και αποτελεσματικό!













Του Στέργιου Ζυγούρα

Διαβάστε το 1ο μέρος https://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/2021/01/2021-1821.html

Διαβάστε το 2ο μέρος https://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/2021/01/2021-1821_6.html

Αντίστοιχα πράγματα γίνονται σήμερα σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Μετά τη βίαιη αφαίρεση της «κανονικότητας» του 21ου αιώνα η βοήθεια έρχεται από τις «επιτροπές ειδικών», τους «δανειστές», τους «συμμάχους». Η Ε.Ε. εφαρμόζει μέτρα – εκδίδει αποφάσεις, οι επιλεγμένες φαρμακευτικές εταιρείες κατασκευάζουν εμβόλια, ο Π.Ο.Υ. εγγυάται «αμερόληπτα», το ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα χρηματοδοτεί. Ο εκβιασμός λειτουργεί πάνω στη βάση «επαναφορά στην κανονικότητα» (=Επιχείρηση Ελευθερία). Ξεκινά από την αφαίρεση της μάσκας, συνεχίζεται στην ελεύθερη μετακίνηση και φτάνει ως το δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος.

Η εικόνα του 2021 είναι ολόιδια με την ελληνική του 1824. Ο εκβιασμός δεν θα μπορούσε να σταθεί, αν η εικόνα δεν παρουσιαζόταν αντεστραμμένη. O ρόλος των ΜΜΕ είναι καθοριστικός ενώ στην Ελλάδα δεν γίνεται καν προσπάθεια να κρυφτεί η αργυρώνητη θέση τους. «Ειδικοί» της παγκόσμιας υγείας είναι ένας Αιθίοψ ύποπτος εγκλημάτων που δεν άσκησε ποτέ το ιατρικό επάγγελμα και ένας Αμερικανός μεγιστάνας της πληροφορικής που, ως «φίλος του ανθρώπου» ανέλαβε το φιλανθρωπικό έργο της γενετικής επέμβασης σε 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Όσο για την ανεξαρτησία της τοπικής δικαιοσύνης, αρκεί μόνο να θυμηθούμε την εγκύκλιο 7532/21-9-20 της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με βάση την οποία «νόμος είναι το δίκιο της πρωθυπουργικής ΠΝΠ», η οποία σβήνει και την «λαϊκή κυριαρχία» και τα θεμέλια του συνταγματικού δικαίου. Η μεγάλη αντίφαση της «ελευθερίας» ξεκινάει από την αποφυγή ενημέρωσης και διαλόγου. Συνεχίζεται στην ταμπελοποίηση του ποια επιστήμη είναι «νόμιμη» και ποια «παράνομη». Οι από το σύστημα προβαλλόμενοι ως «πλέον ειδικοί»:

  1. Αποφεύγουν το διάλογο, ενίοτε δια βδελυγμίας
  2. Στηρίζονται στην απαγόρευση της διάχυσης ενός διαφορετικού πορίσματος

Γιατί να γίνεται αυτό σε μια επιστήμη, ενώ κάλλιστα μπορεί να αποδειχθεί η αλήθεια με τρόπο αδιαμφισβήτητο και να ηττηθούν μια για πάντα όσοι έχουν άδικο; Είναι φανερό ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ορθό λόγο, επιστήμη, έρευνα, απόδειξη.

Έχουμε δειμοκρατία και όχι δημοκρατία. Κρατεί ο φόβος και η φρίκη, όχι ο ελεύθερος δήμος.  Ο υπερδιαφημισμένος Βολταίρος ξαφνικά πετιέται στα σκουπίδια. Δεν χρειάζεται πλέον εκείνο το περίφημο που (ίσως) είπε: «διαφωνώ μ’ αυτό που λες, υπερασπίζομαι όμως μέχρι τέλους το δικαίωμά σου να μιλάς». Ποιος και γιατί καταργεί την ελευθερία λόγου, το ατομικό δικαίωμα, τον δυτικό διαφωτισμό;

Το κράτος δικαίου της Δύσης ήταν εξαρχής προσχηματικό και προσωρινό. Λειτουργούσε υπό αίρεση ως προς όσα προέβλεπε. Γι’ αυτό και οι μόνοι που συστηματικά παραβίαζαν τις αρχές του ήταν οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του. Σήμερα, το δυτικό πολίτευμα καταλύεται παγκόσμια από τους υποστηρικτές του, -πρακτικά- από τους ιδρυτές του, όχι από τους επικριτές του. Καταλύεται, επειδή είναι πλέον άχρηστο στην πλευρά που υποκριτικά το επέβαλε. «Αυτοί» που πριν 250 χρόνια αντέδρασαν στην ενοποίηση του κόσμου με βάση την πίστη στο Θεό, «αυτοί» που επέβαλαν τα Εθνικά κράτη με τις Εθνικές Εκκλησίες αποτρέποντας τη δημιουργία υπερεθνικών κρατών και διαλύοντας τις εναπομείνασες χριστιανικές αυτοκρατορίες, «αυτοί» επιβάλλουν σήμερα την ενοποίηση του κόσμου με βάση την εκδίωξη του Θεού από την Πολιτεία και την κοινωνία.

«Αληθής ευδαιμονία ήτοι βάσις πάσης δημοκρατίας», Αθήνα, 2021. Έτσι θα μπορούσε να λέγεται το σύγγραμα «Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμού κατά της COVID-19» ή «Επιχείρηση Ελευθερία». Σε αντίθεση με την ελευθερία του 1791, το 2021 υποχρεώνονται όλοι να «ελευθερωθούν». Για την ακρίβεια, οι «αντιρρησίες» θεωρούνται υπαίτιοι της μη επαναφοράς των εμβολιασμένων στην «κανονικότητα». Διαίρει και («δημοκρατικώς») βασίλευε από εκείνους που υποδέχονται τα εμβόλια με τιμές αρχηγού κράτους. Όσο για την covid-19, οι νεωτερικοί συμβολισμοί ήταν πάντα γένους θηλυκού.

Τα πάντα στηρίζονται στους νόμους της ψυχολογίας και ιδιαίτερα του φόβου. Η έλλειψη πίστης στο Θεό (που υπονοεί την πίστη σ’ έναν άλλο Θεό) συνεχίζει να αποτελεί το κύριο γνώρισμα των «ειδικών» και των εντολέων τους. Εξίσου συνεχίζεται και η απόκρυψή της. Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Για να γίνει πιο πειστικός ο Φάουτσι, πρέπει να φανεί αποδεκτός από την Εκκλησία. Τι πιο εύκολο στις ΗΠΑ; Οργανώνεται ένας θλιβερός μονόλογος μέσα σ’ ένα Ναό της πρωτεύουσας κι έτσι ο ανορθολογισμός και ο φασισμός διαθέτουν πλέον και «την ευλογία του Θεού». Αν και προσπαθεί να εξυμνήσει την δια της επιχειρηματολογίας πειθώ, το χρονοδιάγραμμα τού επιβάλλει την εικόνα του δικτάτορα. Η αυτογελοιοποίηση δεν έχει όριο όταν ζητούμενο είναι ο επηρεασμός των παιδιών. Το κακό γι’ αυτόν είναι πως συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων των διαχειριστών της «πανδημίας» που πρόβλεψαν την πανδημία.

Στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται ένας από τους καλύτερους dealer της παγκόσμιας τυραννίας. Διαφημίζει τις mRNA γενετικές επεμβάσεις και προωθεί τα «διαβατήρια ελευθερίας». Αφού όμως θέλει να μας απελευθερώσει, παραδέχεται ότι μας φυλάκισε (έλαβε εντολή να μας φυλακίσει). Τι άλλο ήταν ο «εγκλεισμός» που τον είπανε «lockdown»; Και υβρίζει όσους διαφωνούν και εμπαίζει τους πάντες ο Μητσοτάκης: νομοθέτησε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που λέει ότι δεν θα εφαρμόσει επειδή «σέβεται» την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία. Νομοθετεί παράνομα από χόμπι. Ταυτόχρονα προωθεί την «ελευθερία» των ψεκασμένων-ανεμβολίαστων συμπολιτών του να στερηθούν στοιχειώδη δικαιώματα.

Τουλάχιστον, στο επιστημονικό επίπεδο, βρέθηκε ένας γιατρός-κυβερνητικός σύμβουλος που ύψωσε το ανάστημά του. Αρνήθηκε να υποτάξει την επιστήμη στην πολιτική βούληση που έχει ως βάση τον ανορθολογισμό.

Όσο για τον μέγα ιστορικό σύμβουλο του ΣΚΑΪ, η μαρτυρία του μακαρίτη Νεοκλή Σαρρή είναι μια περιττή επιβεβαίωση του θλιβερού του έργου: η εξαγορασμένη «λογική» εκδίδει υπαγορευμένα πορίσματα.

Η γελοιοποίηση της επιστήμης συνεχίζεται στον 21ο αιώνα. Δεν μπορεί να κρατήσει πολύ ακόμα.

Από τον Όμηρο (αμύνεσθαι περί πάτρις), τον Αισχύλο (ίτε ελευθερούτε πατρίδα) και τον Σωκράτη (απάντων τιμιώτερον εστίν πατρίς) μέχρι τον Αλέξανδρο Υψηλάντη (μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος) και τον Διονύσιο Σολωμό (απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη τα ιερά των Ελλήνων) η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι συνδεδεμένη με την ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ, δηλαδή το γένος των ανθρώπων, την πίστη για την καταγωγή και τον προορισμό τους. Με βάση αυτή την πίστη συγκροτούν Πολιτεία. Ουδέποτε ελληνικός πολιτισμός χαρακτήρισε το ανθρώπινο σώμα ανώτερο του πνεύματος, αποκλειστικό μέσο ελευθερίας και ύψιστο στόχο. Η φωτισμένη Δύση υποτίθεται ότι ξεπήδησε από το αίτημα επανελληνισμού του 15ου αιώνα. Υποτίθεται επίσης ότι η Ελλάδα ακολούθησε τη Δύση αντιγράφοντας τα ελληνογενή της στοιχεία. Σήμερα, σύσσωμο το εγχώριο πολιτικό σύστημα προσχωρεί ασυζητητί σ’ ένα νέο πακέτο υλισμού, η εφαρμογή του οποίου θέτει σε υποδεέστερη θέση κάθε στοιχείο επανελληνισμού της Δύσης. Αυτό θα ήταν ευρύτερα κατανοητό, αν γνωρίζαμε την εποχή των Επαναστάσεων, αν γνωρίζαμε ότι ο όρος «Έλληνας» ουδέποτε ήταν αρεστός και ουδέποτε έγινε αποδεκτός από τον δυτικό διαφωτισμό. Πολύ νωρίς ο «επανελληνισμός» ονομάστηκε από ορισμένους δυτικούς «ανθρωπισμός».

Σήμερα περνάμε βίαια στην μετεξέλιξη αυτού του ανθρωπισμού. Ο νέος υλισμός φανερά αγγίζει τον υπερανθρωπισμό / διανθρωπισμό / μετανθρωπισμό. Αυτό ομολογείται και δημόσια (στην Ελλάδα, πρόσφατα: Πιερρακάκης-Τάσης). Ο άνθρωπος επανακαθορίζεται όχι μόνο εκτός του Θεού αλλά κατ’ αντίθεση προς τον Θεό.

Οι «θνητόψυχοι» του 19ου αιώνα (έτσι ονόμαζαν τους Κοραήδες οι επαναστάτες του Θεού) έχουν περάσει σε νέο επίπεδο, εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία. Το θείο δώρο της σωματικής φθοράς «ίνα μη το κακόν αθάνατον γένηται» θεωρείται «αρρώστια» που πρέπει να καταπολεμηθεί. Όσο για την αθανασία του πνεύματος: απλώς δεν υπάρχει.

Αυτή είναι η αντιστροφή της κατά Θεόν Ελευθερίας του ανθρώπου. Και ο άνθρωπος που καλείται να επιλέξει ποια «Ελευθερία» θ’ ακολουθήσει, έχει δικαίωμα να γνωρίζει τα πραγματικά στοιχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters