Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ

Ο σταυρός και οποιαδήποτε αναφορά στην Ορθοδοξία φαίνεται να μπαίνει στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, όπως προκύπτει από τις προτάσεις του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Σε μια περίοδο που τα Έθνη της Ευρώπης αλλά και οι ΗΠΑ αναζητούν και πάλι τις παραδοσιακές τους αξίες, αυτές του Εθνικού κράτους όπου κυριαρχούν οι αρχές του Χριστιανισμού, της παραδοσιακής οικογένειας και της εθνικής ταυτότητας, η πρόταση του κ. Τσίπρα, κινείται απολύτως στην αντίθετη κατεύθυνση: Αυτήν της πολυπολιτισμικότητας, που διαλύει τις συνταταγμένες κοινωνίες και αμφισβητεί τις συγκροτημένες εθνικές ταυτότητες. Αυτός άλλωστε είναι και η στρατηγική στόχευση ΜΚΟ και σκοτεινών Ιδρυμάτων όπως αυτό του Τζ.Σόρος, το οποίο μάλιστα κατηγορείται από στέλεχος της κυβέρνησης για μυστική χρηματοδότηση του σχεδίου αυτού!
Σύμφωνα με τις συνταγματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και είδαν το φως της δημοσιότητας, παρατηρούνται τρεις ουσιώδεις μεταβολές:
1. Απαλείφεται από το Σύνταγμα ότι αρχηγός της Ορθόδοξης Εκκλησίας αναγνωρίζεται ο Ιησούς Χριστός!
2. Απαλείφεται η φράση ότι η Εκκλησία διοικείται από την Ιερά Σύνοδο
3. Εισάγεται η αδιανόητη διακήρυξη ότι η πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα θρησκευτικά θα γίνουν θρησκειολογία, με τα παιδιά να μαθαίνουν ισότιμα για τον Μωάμεθ και τον Βούδα, ότι θα ξεριζωθούν οι εικόνες από τα Δικαστήρια, τα Νοσοκομεία κλπ., και ότι σε μια θρησκευτικά «ουδέτερη χώρα» θα πρέπει να απαλειφθεί και ο σταυρός από τη σημαία που η χρήση του εισήχθη λόγω της συνταγματικής ταύτισης του έθνους με την ορθοδοξία
4. Καταργείται ο θεσμός της οικογένειας ως «θεμελίου συντήρησης και προαγωγής του Έθνους» καθώς και ο «γάμος η μητρότητα και η παιδική ηλικία» που προβλέπονται στο σύνταγμά μας.

Ασφαλώς, κάποιος θα μπορούσε να αντιπαραθέσει ως παράδειγμα την θρησκευτική ουδετερότητα των ΗΠΑ. Εκεί όμως ακόμα και το δολάριο έχει αναφορά στον Θεό, ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ορκίζεται στη Βίβλο. Τί σόι λοιπόν ουδετερότητα είναι αυτή όταν ο Πρόεδρος σε κάθε διάγγελμά του, καταλήγει με τη φράση «ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» και όταν η πολιτική και η ηθική νομιμοποίησή του πηγάζει από την ορκωμοσία στη Βίβλο;
Κάθε νέο Σύνταγμα θα πρέπει να αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις της κοινωνίας και να συμπεριλαμβάνει τις ιδιαιτερότητες κάθε λαού. Ακόμα και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα που παρά λίγο να υιοθετηθεί στα μέσα της δεκαετίας του 2000, προέβλεπε ότι τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ταυτότητος, είναι η χριστιανική θρησκεία, η ελληνική παιδεία και η ρωμαϊκή δικαιική παράδοση.
Ας αναλογιστούμε αν είναι ευρωπαϊκές, προοδευτικές ή απλώς ιδεοληπτικές οι (βεβιασμένες) πολιτικές της κυβέρνησης που απαλείφουν τον Χριστιανισμό από την ταυτότητά μας, που καταργούν τα λατινικά από τα σχολεία και που κακοποιούν την Ελληνική παιδεία…
Προφανώς και δεν είναι. Είναι βαθύτατα συντηρητικές πολιτικές οι οποίες στοχεύουν στη θεσμική θωράκιση των στρατηγικών της πολυπολιτισμικότητας και της οριστικής αποκόλλησης του Έλληνα από την εθνική και θρησκευτική του ταυτότητα και τις παραδοσιακές αξίες που διέπουν την Ελληνική οικογένεια.


The President
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.