Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

ΕΚΑΣ ΟΙ ΑΝΙΕΡΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ !

Του Πέτρου Ι.Νικολού,   Δικηγόρου Αθηνών, Νομική ΕΚΠΑ

Δεν ευθύνεται η κακή, για να ομιλούμε ορθώς ελληνιστί, η χώρα, σύντροφοι. Πταίουν εκείνοι που την μισούν παθολογικώς, την προδίδουν διαρκώς και την εκποιούν συμφεροντολογικώς. Πταίουν αυτοί που καπηλεύονται κηδείες νεκρών Ελληνόπουλων για τα οποία στην πραγματικότητα δέν τους καίγεται καρφί, για να εκχύσουν το υπερχειλίζον δηλητήριο του ανθελλήνισμού τους, αλώνοντας και πάλι την χώρα, την οποία βδελύσσονται καίτοι τούς ανέθρεψε, ανεξαρτήτως αν αξίζουν τον σίτο της ή την αγχόνη της. Πρόκειται για τα σκύβαλα του κοινωνικού πυθμένος, τα οποία ποδηγέτησαν, οικειοποιήθηκαν και σφετερίστηκαν εξ ολοκλήρου τις πορείες της μαθητιώσης και φοιτητιώσης νεολαίας σε πλείστες όσες πόλεις ανά την επικράτεια ως εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της πολιτείας για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών στο θανατηφόρο δυστύχημα των Τεμπών, δραττόμενα της ευκαιρίας να προπαγανδίσουν σκαιώς τον οχετό του πολιτισμικού μαρξισμού στη συνείδηση των νέων, μετατρέποντάς τους σε μητραλοίες, απάτριδες και συμπλεγματικώς θεοστυγείς πολίτες που αγάλλονται στη θέα της πυράς της Σημαίας και του Σταυρού μας. Αμφιβάλλει κανείς αν αυτά τα πεπλανημένα και μαυρισμένα στην ψυχή παιδιά που βεβήλωσαν ξανά το άγαλμα του Γέρου του Μοριά, Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, στην Αθήνα και βανδάλισαν το μνημείο των θυμάτων της Μαρφίν εθλίβησαν ειλικρινώς για τον θάνατο του φίλου και συναγώνιστού μου Κυπριανού Παπαϊωάννου, ενός εξαιρετικού παλληκαριού, Καταδρομέως στην Εθνοφρουρά κατά τη θητεία του, μέλους πολύτεκνης οικογενείας και λαμπρού υποδείγματος συνειδητοποιημένου Χριστιανού. Ούτε σε χίλια έτη κολάσεως δεν θα καταλάβουν ούτοι οι δύσμοιροι που υβρίζουν την Πατρίδα και την θρησκεία γιατί κατά την εξόδιο ακολουθία του οι οικείοι του αντί να ολοφύρονται γοερώς απαθανατίστηκαν να χαμογελούν λουσμένοι με το φώς της αγάπης. Γιατί πιστεύουν στην Ανάσταση νεκρών, η οποία δεν κατανοείται, όπως το ‘‘Κεφάλαιο’’, σύντροφοι, αλλά βιώνεται εμπειρικώς και εσχατολογικώς.

 Την δόξα της υποκρισίας της Αριστεράς ζήλευσε η κυβέρνηση των αρίστων της αχρηστίας, η οποία έχοντας την εντύπωση πως απευθύνεται σε λαό χαχόλων έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθούν στα μέσα στημένες φωτογραφίες θεατρικώς συντετριμμένων υπουργών ως δήθεν συμπασχόντων στο δράμα των χαροκαμένων γονέων. Αυτοί που δεν πιστεύουν σε κανέναν Θεό, αγάπητοί μου αδερφοί, και δεν σέβονται κανέναν νεκρό, μην περιμένετε να σεβαστούν τους ζώντες, ήτοι την κοινωνία που κοχλάζει από δεδικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση. Το δεδακρυσμένο ανδρείκελο της φατριάς εκείνων που καμώνονται πως ήνεγκον την δημοκρατία στον τόπο, αφού παρητήθη εν κυμβάλοις αλαλάζουσι εν είδει γενναίας αναλήψεως της πολιτικής ευθύνης θεωρεί παραδόξως πως δεν τρέχει κάστανο αν επανυποβάλει υποψηφιότητα, για να ξαναπάρει θέση υπουργική και εξέχουσα, όταν στη βάρδιά του θρηνήσαμε μιά ολόκληρη εκατόμβη. Κι αφού σταδιακώς και μεθοδικώς εξέρχονται του κάδρου των υπαιτίων όλοι οι λωποδύτες δημαγωγοί, οι οποίοι άφησαν τις εταιρίες σιδηροδρομικών δικτύων να χρεοκοπήσουν, τίς πώλησαν έναντι πινακίου φακής σε ξένους, βούτηξαν τα κονδύλια δισεκατομμυρίων για την τηλεδιοίκηση, τον εκσυγχρονισμό και τα συστήματα ασφαλείας των τρένων, διατάσσουν τα μέσα μαζικής εξαπατήσεως να μάς υποδείξουν τον ποινικά υπεύθυνο αποκλειστικά στο πρόσωπο του σταθμάρχη και του επιθεωρητή του ΟΣΕ, για να μπορούν κάποιοι αναπόσπαστοι να υπεξαιρούν δημόσιο χρήμα και να διορίζουν κομματικές λεγεώνες. Η μειωμένη εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης προς τους θεσμούς και την δικαιοσύνη ευρίσκει την δικαιολογήτική της βάση ακριβώς στην κώφευση και εθελοτυφλία της εισαγγελίας έμπροσθεν βαρέων αξιοποίνων πράξεων, αρχής γενομένης από την ανθρωποκτονία κατά συρροή μέχρι την απιστία κατά του Δημοσίου και την κακουργηματική έκθεση σε κίνδυνο. Παράλληλα δε απορία ψάλτου βήξ για τις περιώνυμες ομάδες γύφτων και περιαγομένων αλλοδαπών, οι οποίοι επιδοτούμενοι αφειδώς από το αστικό φιλελεύθερο κράτος, το οποίο προσβλέπει εις αυτούς την αντικατάσταση του γηγενούς πληθυσμού, πλιατσικολογούν τους σιδηροδρόμους, λεηλατούν ράγες και αφαιρούν παρανόμως καλώδια συρμών, παρασιτώντας επί των νομιμοφρόνων πολιτών δια της διαπράξεως τουλάχιστον πλημμεληματικών κλοπών σε περιουσία των Ελλήνων, οι οποίοι ματώνουν από την υπερφορολογία, για να έχουμε δρόμους, πλατείες, συγκοινωνίες και δημόσιες εν γένει κοινωνικές παροχές. Το ιερατείο του δικαιωματισμού στο οποίο προσκυνά γλοιωδώς με την κάρα στο δάπεδο το σύστημα των αποτυχημένων κατόχων της πολιτικής εξουσίας είναι εκείνο το οποίο μεριμνά για την προστασία, την απαλλαγή και την κατ’ ουσίαν αποποινικοποίηση απάντων των κατ’ όνομα μόνο ‘‘ευπαθών’’ κατηγοριών, ώστε αυτές πάντα εν τέλει να εξαιρούνται της εφαρμογής και ισχύος του νόμου.

 Μπροστά σε μία εξωφρενική, φρικώδη και ασύλληπτη τραγωδία, η οποία κόστισε τη ζωή σε αγνά και αμόλυντα τέκνα του Γένους μας, ένιοι θρασείς, ιταμοί και αναίσχυντοι απεργάζονται τεχνηέντως την απόσειση ευθυνών από τις πλάτες τους, επιρρίπτοντάς τες ευπετώς, ανέτως και ανενδοιάστως στον μεροκαματιάρη, τον εργαζόμενο και τον λαϊκό της καθημερινής βιοπάλης με την κατασκευή της συμφερούσης θεωρίας περί ‘‘ανθρωπίνου σφάλματος’’, ώστε να προδικαστεί το αποτέλεσμα οιασδήποτε δικαστικής διερευνήσεως και να τελεσφορήσει η συστηματική προσπάθεια συνολικής συγκαλύψεως της υποθέσεως, με αποτέλεσμα κανείς να μην τιμωρηθεί, καμμία κάθαρση να μην επέλθει και καμμία δικαιοσύνη να μην αποδοθεί. Αν υπήρχε πολιτεία σοβαρή, ανεξάρτητη και ευνομουμένη, ένας κανών απαράβατος θα ίσχυε εν προκειμένω: στην φυλακή όσοι στείλανε ανθρώπους απανθρακωμένους στο φέρετρο.

 

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters