Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021

ΤΑ 5 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! : Η ΦΥΤΡΑ...ΟΙ ΑΞΙΕΣ...Η ΓΛΩΣΣΑ...ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΗΓΕΤΕΣΓράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Υπάρχουν κάποιες καμπές της ιστορίας που οφείλουμε να τις συνειδητοποιούμε άμεσα. Ίσως και να τις προβλέπουμε, προετοιμαζόμενοι για όσα ήθελαν ακολουθήσει.

Στην Ελλάδα, η ένταξη της κρατικής μας οντότητας στην ΕΟΚ (κατόπιν Ευρωπαϊκή Ένωση) ήταν μια τέτοια καμπή.

Ήταν η στιγμή που επιλέξαμε να μας ταΐζουν άλλοι (Αγροτικές επιδοτήσεις). Να ορίζουν άλλοι τις αναπτυξιακές μας επιλογές (Πακέττα Ντελόρ, ΕΣΠΑ κλπ, με προεπιλεγμένους άξονες επενδύσεων) και, να προσέχουν τα σύνορά μας “οι ίδιοι άλλοι” αφού θα γινόμασταν “σύνορα της Ευρώπης”.

Ακολουθήσαμε την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή για εκχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας έναντι της άκοπης βελτίωσης των συνθηκών της ζωής μας και της παραίτησης από κάθε σκέψη Εθνικής ολοκλήρωσης. Εκχώρηση που νομιμοποιήθηκε και κατοχυρώθηκε με ειδική αναφορά στο πρώτο μεταπολιτευτικό Σύνταγμα το οποίο ψηφίσθηκε με πρόταση του “Εθνάρχη”.

Ξεχάσαμε όμως τον κανόνα που προβλέπει ότι «Τίποτα δεν σου δίδεται χωρίς αντάλλαγμα». Και το αντάλλαγμα που δώσαμε, απερίσκεπτα, ήταν η αποδοχή της προσαρμογής της Ελληνικής νομοθεσίας στις εκάστοτε Ευρωπαϊκές Οδηγίες (οι οποίες υπερισχύουν των Ελληνικών νόμων και του Ελληνικού Συντάγματος). Ήταν η αποδοχή της αρχής ότι θα είμαστε μια θεσμοποιημένη μειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μια παρουσία υποταγής στα συμβούλια Υπουργών και Πρωθυπουργών των κρατών μελών του μορφώματος που αυτοονομάσθηκε ως Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα τα άλλα, προέκυψαν ως επακόλουθα των κυρίαρχων επιλογών των συστημικών κομμάτων και των “έξυπνα” αναδεικνυόμενων ηγετών τους. Διαβάστε μερικά:

Λαθροεισβολή αλλογενών, Παρακμιακά πολιτιστικά πρότυπα, Κατεδάφιση του παραδοσιακού οικογενειακού μοντέλου, Ξεπούλημα του πλούτου της επικράτειας, Δημογραφική πληθυσμιακή κάμψη, Ραγδαία Ισλαμοποίηση, Φτωχοποίηση της Ελληνικής γλώσσας, Επιβολή των αξιών της παγκοσμιοποίησης, Περιθωριοποίηση των ιθαγενών Ελλήνων με πρωθυπουργικές παρεμβάσεις, Εισαγωγή βαριάς εγκληματικότητας, Επιλογή ρόλου γκαρσονιών των Ευρωπαίων, Μήτρα Επιστημονικού δυναμικού στήριξης της οικονομίας των άλλων χωρών, και άλλα πολλά.

Η επιβολή αναβάθμισης της επιδημίας Covid -19 σε πανδημία, δημιούργησε μια άλλη καμπή για την Ελλάδα (και τον κόσμο). Μηχανισμοί και πρόσωπα κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε κελεύσματα που όφειλαν να υπηρετήσουν (ΠΟΥ, EMAFDA, Φάουστι, Πρακτορεία Ειδήσεων κλπ). Οικονομικοί σχεδιασμοί τέθηκαν σε εφαρμογή και διαδικασίες εξαναγκασμού επιβλήθηκαν «για το καλό μας».  

Στην Ελλάδα, ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι επιλεγμένοι (μη αιρετοί και αιρετοί) συνεργάτες του, ανταποκρίθηκαν με ζήλο στις υποδείξεις. Η στήριξη των κυβερνητικών επιλογών αποδείχθηκε το νέο Ελντοράντο για τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και άλλους εκφυλισμένους φορείς.

Τα πρόστιμα –αν και υπερβολικά πολλά- , δεν φάνηκαν επαρκή. Με νέα νομοθετήματα, καθιερώθηκαν συλλήψεις και δικαστικές παραπομπές που όμως, ούτε και αυτά οδήγησαν στην επιθυμητή υποταγή. Ο κοινωνικός αυτοματισμός, μέσω του διχασμού των Ελλήνων σε αλληλομισούμενους εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους εμφανίζεται να είναι, σήμερα, η νέα κυβερνητική επιλογή.

200 χρόνια μετά την Εθνεγερσία, επιχειρούν να μας μετατρέψουν σε λαό –σκορποχώρι. Ανθρώπους χωρίς πίστη σε κάποιο μέλλον, εξαρτώμενους από την ελεημοσύνη του εκάστοτε ροζ ή πράσινου εξουσιαστή μας.

Αυτό όμως ήταν το λάθος τους. Μας έφεραν στην απελπισία και το αδιέξοδο. Στην ώρα που ψάχνουμε για στηρίγματα σε φίλους ή στον εαυτό μας.  Και αφού σαν Λαός είμαστε ανάδελφος, η λύση είναι να στραφούμε προς τον εαυτό μας. Προς τις διαχρονικές μας αξίες, αντλώντας δύναμη από την ιστορία και την διαφορετικότητά μας.

Στην γκρίζα -μετά Covid- εποχή η οποία προβάλλει στο βάθος του ορίζοντα, η μικρή Ελλάδα των ξεχωριστών Ελλήνων, αναζητά χρόνο προσαρμογής και μονοπάτια επιβίωσης για να μπορέσει  να σηκώσει και πάλι το βλέμμα προς το φως της Ελευθερίας και της Δημιουργίας.  

Μέχρι όμως να συμβούν αυτά, η μαγική λέξη είναι ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Προστασία της φύτρας των Ελλήνων… Προστασία των αξιών του Ελληνισμού … Προστασία της γλώσσας μας και…  Προστασία των Μνημείων που αποδεικνύουν την παρουσία μας και την διαφορετικότητά μας.

Αυτά ας τα ενστερνισθούν οι ανυπότακτοι Ηγέτες που αναδεικνύονται μέσα από κάθε κρίση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters