Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΛΑΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟ

Του Ιωάννη Κουριαννίδη
Δημοτικού Συμβουλου Θεσσαλονίκης, 
«Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», info@thess-el-poli.gr
 
Από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, ο ρωσικός παράγοντας είχε πάντοτε ισχυρή δυναμική στις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας μας.
 
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και η ένταξη της Ελλάδας στο στρατόπεδο του ελεύθερου κόσμου, των δυτικών κρατών, είναι αλήθεια ότι αποδυνάμωσαν αυτή την επιρροή. Αυτή ανακτήθηκε σε σημαντικό βαθμό με την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Ρωσία και, κυρίως, με την ελεύθερη πλέον έκφραση των θρησκευτικών πεποιθήσεων, με τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων, αλλά και με το κοινό στους δύο λαούς δόγμα της Ορθοδοξίας (παρά την εκκλησιαστική επιβουλή του Πατριαρχείου της Μόσχας).

Αν δει κάποιος το θέμα πέρα και πάνω από γραφικές προσεγγίσεις (λ.χ., περί του «ξανθού γένους» που θα σώσει τον Ελληνισμό), θα είχε πράγματι ιδιαίτερο γεωστρατηγικό ενδιαφέρον ένας άξονας πολύπλευρης συνεργασίας των ορθοδόξων κρατών, που θα εκτεινόταν από την Αγία Πετρούπολη μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο. Με δεδομένη την ισχυρή παρουσία για αιώνες ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή, με την τεράστια μάλιστα συνεισφορά τους στην πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξή της, κάτι τέτοιο θα θεωρούνταν από πολλούς, αν όχι ως αυτονόητο, τουλάχιστον εύλογο. Δυστυχώς, η ανυπαρξία εθνικού οράματος στις κυβερνήσεις του μίζερου και ουσιαστικά διαχρονικά υποτελούς ελλαδικού κρατιδίου δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο.

Ο,τι όμως δεν έπραξε η Ελλάδα σε ένα πεδίο που το ευνοούσαν οι ιστορικές και πολιτισμικές παρακαταθήκες του Ελληνισμού το έπραξε η Τουρκία σε ένα επίπεδο διακρατικών σχέσεων και επιβολής του δικαίου του ισχυρού, παρά τις οδυνηρές μνήμες των λαών της περιοχής από την οθωμανική παρουσία και τον σκοταδισμό αιώνων εξαιτίας της.

Η γιγάντωση της ισχύος της Τουρκίας, όσο κι αν αρέσκονται κάποιοι να τη χαρακτηρίζουν απομονωμένη διεθνώς και να θεωρούν «φούσκα» τα οικονομικά επιτεύγματά της, είχε ως αποτέλεσμα να γίνεται από ανεκτή έως σεβαστή, παρά τις συνεχείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και τις αναταραχές που προκαλεί στον ευρύτερο περίγυρό της.

Αποκορύφωμα αυτής της αντιμετώπισης που τυγχάνει η Άγκυρα είναι η πρόσφατη σύσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη, όπου προσκλήθηκε η Τουρκία (παρά την αυθαίρετη και προκλητική συμφωνία της με τη Λιβύη) και αποκλείστηκε η Ελλάδα (παρά το ότι ήταν η άμεσα θιγόμενη από αυτήν). Η επιβολή της ισχύος του διεθνούς ταραξία επί της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι τουλάχιστον προκλητική. Ακόμη κι αυτός ο Χαφτάρ, αμέσως μετά τη σύσκεψη, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους, εκτός από την… Ελλάδα! Και μόνον όταν (προφανώς) κλαψουρίζοντας το ελληνικό ΥΠΕΞ διαμαρτυρήθηκε, μας έκανε τη χάρη να κάνει μια δυο αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με τις οποίες εξαίρει τον ρόλο της Ελλάδας!

Η πλήρης διεθνής απαξίωση της χώρας μας, όσο κι αν κάποιοι πανηγυρίζουν… Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η λέξη «ντροπή» να εκφράζει όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό τον Έλληνα. Αυτό που βιώνει τα τελευταία 10 χρόνια, με τα Μνημόνια, με την προδοσία των Πρεσπών, με τις διαρκείς υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα, με τη φυγή εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών μας στο εξωτερικό, με τη δημογραφική συρρίκνωσή μας, με την έλλειψη μιας μικρής έστω ελπίδας για το μέλλον, μόνο με τη λέξη αυτή αποτυπώνεται.

Ένας λαός ντροπιασμένος, όμως, είναι εύκολο θύμα των εξουσιαστών της εποχής του. Και, επειδή η εποχή μας θυμίζει δραματικά αυτήν των ετών που προηγήθηκαν του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν έχουμε καιρό για περαιτέρω αδράνεια. Και τότε, όπως και τώρα, η Δύση παρακολουθεί με δειλία μια χώρα να γιγαντώνεται στρατιωτικά και οικονομικά, ενώ γνωρίζει και βιώνει ήδη όποιες απειλές δημιουργεί μια τέτοια κατάσταση.

Και τότε, όπως και τώρα, η Ρωσία επέλεξε να συνταχθεί με την αυταρχική αυτή δύναμη, προς διασφάλιση των ζωτικών συμφερόντων της στην περιοχή. Η διαφορά είναι ότι τότε η πατρίδα μας είχε την τύχη να έχει μια ηγεσία που είχε προετοιμαστεί έγκαιρα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής της, ενώ σήμερα είναι μια άθλια αποικία χρέους, διοικούμενη από τοποτηρητές ξένων συμφερόντων. Αν αυτό δεν αλλάξει άμεσα, θα μείνουμε με την ντροπή για πολλά χρόνια ακόμη…


NEWSBREAK
https://www.newsbreak.gr/apopseis/69827/apoikia-chreoys-me-lao-ntropiasmeno/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.