Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Η ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟΥ

Του Νίκου Λυγερού


Η νέα μακεδονική μάχη έχει αρχίσει με την εκλογική εκστρατεία σε πολλαπλό επίπεδο. Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε κανέναν όρθιο από τους υποψήφιους που υποστήριξαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών, διότι ξέρουμε ότι είναι εφιάλτες για την Ελλάδα. Κανένας από αυτούς δεν έχει κάποια δικαιολογία που θα μπορούσε να τον προστατέψει από την αντεπίθεση του ελληνικού λαού. Πρέπει επίσης να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στα μικρά κόμματα που υπέκυψαν στη θέληση, ακόμα και αν ήταν βάρβαρη, του κυβερνώντος κόμματος. Είναι όλα επικίνδυνα και δεν είναι ικανά ν’ αντισταθούν. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να τους βρίσκουμε κάποιο λόγο που δεν καταψήφισαν το απαράδεκτο Προσύμφωνο, και δεν μας ενδιαφέρει αν τελικά διάβασαν το κείμενο των 19 σελίδων στα αγγλικά. Δεν έχουμε ούτε ενοχές ούτε τύψεις, ας έχουν αυτοί που έβαλαν ένα τέλος στην πολιτική τους καριέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε στοιχείο που θα έχουμε ενάντια σε αυτούς που πούλησαν όχι μόνο το όνομα της Μακεδονίας, αλλά και το δικό τους. Έτσι θα μάθουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει μακεδονική ήττα, διότι δεν τους έχουμε ανάγκη για τη συνέχεια της πορείας του Ελληνισμού. Ας ξεμπερδεύουμε λοιπόν με αυτούς για να ζήσει ελεύθερη η Μακεδονία μας και η πατρίδα μας.


Θα χρειαστεί έργο για την Μακεδονία, διότι είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έβαλε στον Ελληνισμό η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πλαίσιο για κανέναν συμβιβασμό και θα πρέπει να καταπολεμήσουμε τον καθέναν από τους 153+1 βουλευτές που τα έβαλαν με τον Ελληνισμό ως σύγχρονοι εφιάλτες. Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει κανέναν από αυτούς, όμως το θέμα την επόμενη ημέρα είναι να φύγουν από τη Βουλή των Ελλήνων και υπάρχει μόνο ένας τρόπος, αυτός είναι να τους διώξουμε με την ψήφο μας και να μην αφήσουμε να ξανάρθουν, ούτε να ξεφύγουν στην Ευρωβουλή. Με άλλα λόγια οι επόμενες εκλογές είναι κυρίαρχος στόχος για τον αγώνα της Μακεδονίας, διότι είναι το δικαίωμα μας το δημοκρατικό να τους απορρίψουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτόν τον στόχο, διότι αποτελεί προαπαιτούμενο για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Χρειαζόμαστε μια νέα Βουλή των Ελλήνων, με αγωνιστές που τολμούν να ανατρέψουν πρακτικά τη θυσία της Μακεδονίας. Αυτό όμως θα πρέπει να υποστηριχθεί σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή στους Δήμους, στη Περιφέρεια, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή για να πετύχουμε την ακύρωση με δημοκρατικό τρόπο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Κι αν τα κόμματα δυσκολεύονται, να παραδώσουν την σκυτάλη στον Ελληνικό λαό για να κάνει δημοψήφισμα. Διότι αυτό που έκανε η τωρινή κυβέρνηση της μειοψηφίας μόνο δημοκρατικό δεν είναι και το ξέρουν όλοι και εντός και εκτός Ελλάδας. Άρα τώρα αρχίζει ο αγώνας της Ελληνικής Δημοκρατίας ενάντια στη κυβέρνηση.


Τα βήματα για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών αρχίζουν με την εκλογική εκστρατεία. Σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις πρέπει να μειωθεί το ποσοστό των κομμάτων, αλλά και των ατόμων που την υπερψήφισαν. Πρέπει λοιπόν κάθε υποψήφιος δήμαρχος, περιφερειάρχης, βουλευτής και ευρωβουλευτής αν θέλει τη στήριξη του Ελληνικού λαού, να δηλώσει με ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι ενάντια στο Προσύμφωνο κι ότι θα συμμετέχει ενεργά στην ακύρωσή του. Η όλη διαδικασία δεν έχει τελειώσει αφού τα 29 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να υπερψηφίσουν το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων και αυτό μας δίνει και τη δυνατότητα και τον χρόνο να ακυρώσουμε αυτό το απαράδεκτο Προσύμφωνο. Έτσι η εκλογική εκστρατεία πρέπει να έχει ως κυρίαρχο πεδίο μάχης την ακύρωση του Προσυμφώνου. Διότι τώρα δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για κανένα. Όλοι ξέρουν ποια κόμματα και ποια άτομα ξεπούλησαν τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς, λόγω ιδεολογίας και συνεργασίες για να μην χάσουν την εξουσία. Και όλοι ξέρουν όχι μόνο πως καταπάτησαν τη θέληση του Ελληνικού λαού, αλλά και πως απαρνήθηκαν όλα όσα έλεγαν τόσα χρόνια ενάντια στο ΝΑΤΟ, μόνο και μόνο για να περάσει η κομματική γραμμή του κυβερνώντος κόμματος που δεν ξέρει πια σε ποιον να απευθυνθεί πριν φύγει από την εξουσία για να την κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί αλλά μάταια.


Για να περάσει το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων θα χρειαστούν μήνες έως χρόνος, διότι πρέπει να το αποδεχθούν τα 29 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ μέσω των κοινοβουλίων τους και αυτό σημαίνει ότι διαθέτουμε τον χρόνο να ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών, πριν καν μπορέσει να εφαρμοστεί ακόμα και στο επίπεδο του ΝΑΤΟ. Έτσι δεν θα υπάρξουν ούτε τα λεγόμενα τετελεσμένα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι όσοι αγωνίστηκαν με όλες τις δυνάμεις τους ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει κι ότι ο αγώνας συνεχίζεται ακάθεκτος, για να πετάξουμε έξω από την Βουλή αυτήν την προδοτική κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε μια νέα Βουλή, που θα δώσει τον λόγο στον Ελληνικό λαό. Γι’ αυτό κάθε υποψήφιος που θα υποστηρίξουμε, θα πρέπει να δηλώνει ξεκάθαρα μπροστά σε όλους ότι θα παλέψει για την ακύρωση του Προσυμφώνου. Με άλλα λόγια τώρα ο αγώνας γίνεται πολιτικός, αλλά βέβαια παραμένει εθνικός. Όλα τα κόμματα που είναι κατά του Προσυμφώνου είναι καλοδεχούμενα σε αυτήν τη φάση. Διότι χρειαζόμαστε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για ν’ ακυρώσουμε εγκαίρως το Προσύμφωνο. Αυτός είναι ο νέος στόχος για τον Ελληνικό λαό.


Δεν είναι μόνο λόγω Μακεδονίας που πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση της μειοψηφίας, υπάρχει και το ενεργειακό θέμα. Αυτή η δομική ανικανότητα σε συνδυασμό με τη βάρβαρη ιδεολογία είναι τρομερή για την Ελλάδα. Διότι μας έχει πάει τόσο πίσω όσο ποτέ, ενώ έχουμε τεράστιες προοπτικές στον τομέα της στρατηγικής ενέργειας. Όμως όταν η κυβέρνηση θέλει να σβήσει το όνομα της Μακεδονίας και θέλει να σταματήσει κάθε ενεργειακό πρόγραμμα, πώς να προχωρήσουμε δυναμικά; Οι τρεις θαλάσσιες περιοχές Ιόνιο, Δυτικά Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης όπου έχουν υποβάλλει αιτήσεις οι δύο κοινοπραξίες Repsol-Ελληνικά Πετρέλαια και ExxonMobil-Total-Ελληνικά Πετρέλαια, ακόμα περιμένουν να περάσουν από το ελεγκτικό συνέδριο και στη συνέχεια να υπάρξει κύρωση των συμβολαίων στη Βουλή των Ελλήνων. Όταν όμως η κυβέρνηση της μειοψηφίας ασχολείται με τόσο φανατικό τρόπο για το θέμα της Μακεδονίας, πώς να ενεργοποιηθεί για κάτι το οποίο δεν πιστεύει εξαρχής. Η όλη καθυστέρηση έχει ξεκινήσει από την αρχή κι έχει πάει όλο το ελληνικό πρόγραμμα πίσω. Ενώ το κυπριακό πρόγραμμα προχωρά δυναμικά και εκθετικά μέσω της πρόσφατης ανακάλυψης φυσικού αερίου, αλλά και πετρελαίου στα θαλάσσια οικόπεδα 6,10 και 12. Με το τέλος αυτής της κυβέρνησης η Ελλάδα θα πάει μπροστά. Ας γίνει λοιπόν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

ΑΝΤΙΒΑΡΟ 
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters