Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΠΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Οι Κόπτες (Κοπτικά: ⲚⲓⲢⲉⲙ̀ⲛⲭⲏⲙⲓ ̀ⲛ̀Ⲭⲣⲏⲥⲧⲓ̀ⲁⲛⲟⲥ Niremenkīmi Enkhristianos, Αιγυπτιακά Αραβικά: أقباط‎‎ Aqbat) είναι εθνοθρησκευτική ομάδα η οποία κατοικεί κυρίως στην περιοχή της σημερινής Αιγύπτου, όπου και αποτελούν τον σημαντικότερο Χριστιανικό πληθυσμό.
Οι Κόπτες αποτελούν, επίσης, την σημαντικότερη πληθυσμιακή ομάδα Χριστιανών στο Σουδάν και την Λιβύη. Ιστορικά, ομιλούν την Κοπτική γλώσσα, η οποία αποτελεί άμεσο απόγονο της Δημοτικής Αιγυπτιακής η οποία ομιλείτο κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής περιόδου. Η Κοπτική γλώσσα αποτελεί αντικείμενο μελέτης της Κοπτολογίας και παραμένει σε χρήση ως λειτουργική γλώσσα, παρά το γεγονός πως η πλειοψηφία εκ των Κοπτών σήμερα ομιλούν τα Αραβικά.
Οι Κόπτες στην Αίγυπτο αποτελούν τον σημαντικότερο Χριστιανικό πληθυσμό στην Μέση Ανατολή, καθώς και την σημαντικότερη εθνοθρησκευτική μειονότητα στην περιοχή, με ένα εκτιμώμενο ποσοστό της τάξεως του 10% επί του συνόλου του πληθυσμού της Αιγύπτου.[ Οι Κόπτες στο Σουδάν αποτελούν το σημαντικότερο Χριστιανικό πληθυσμό στο Σουδάν, με ένα εκτιμώμενο ποσοστό της τάξεως του 1% επί του συνόλου του πληθυσμού του Σουδάν.
Οι Κόπτες στην Λιβύη αποτελούν τον σημαντικότερο Χριστιανικό πληθυσμό στην Λιβύη, με ένα εκτιμώμενο ποσοστό της τάξεως του 1% επί του συνόλου του πληθυσμού της Λιβύης. Οι περισσότεροι Κόπτες υπάγονται πνευματικά στην Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία Αλεξανδρείας. Η Κοπτική Καθολική Εκκλησία, η οποία είναι Ανατολική Καθολική Εκκλησία σε πλήρη κοινωνία με την Καθολική Εκκλησία, ισχυρίζεται αριθμό πιστών της τάξεως των 163.000.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποιεί τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον των Κοπτών.
Η Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, η προχαλκηδόνια Εκκλησία της Αιγύπτου με πιστούς το 10% του αιγυπτιακού πληθυσμού, εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή με την οποία καταδικάζει «τις επαναλαμβανόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν στόχους Αιγύπτιους χριστιανούς στο βόρειο Σινά».
Αποτέλεσμα εικόνας για Ισλαμικό Κράτος εναντίον Κοπτών
Η Κοπτική Εκκλησία επισημαίνει ότι οι επιθέσεις αυτές στρέφονται ενάντια στην εθνική ενότητα και το ενιαίο κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας.
Προ καιρού ιστοσελίδα Ahram μετέδωσε τον φόνο ενός ακόμα Αιγύπτιου χριστιανού, από άγνωστους ενόπλους, στην ταράτσα του σπιτιού του στην πόλη Αρίς του βόρειου Σινά. Σύμφωνα με την Ahram επρόκειτο για την 8η επίθεση ενάντια σε Κόπτες χριστιανούς μέσα σε δύο εβδομάδες.
Η Κοπτική Εκκλησία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς αξιωματούχους στο βόρειο Σινά όπως και με τον επίσκοπο της περιοχής, για να παρασχεθεί κάθε υποστήριξη στους διωκόμενους χριστιανούς.
Δεκάδες χριστιανοί από το βόρειο Σινά κατέφυγαν στην πόλη Ισμαηλία, στη δυτική όχθη της Διώρυγας του Σουέζ, ζητώντας άσυλο στις εκκλησίες της.
Οι Κόπτες της Αιγύπτου (Κόπτες σημαίνει Αιγύπτιοι) είναι οι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Αιγυπτίων. Ως χριστιανοί δεν αναμίχθηκαν με τους Άραβες εισβολείς.
Η Κοπτική Εκκλησία καταδικάζει τους φόνους χριστιανών από το Ισλαμικό Κράτος
Από το 451 μ.Χ. οι Κόπτες δεν υπάγονται στο Ελληνορθόδοξο (Ανατολικό Ρωμαϊκό) Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, αλλά στη δική τους αυτοκέφαλη Εκκλησία, την οποία δημιούργησαν διεκδικώντας την εθνική τους ανεξαρτησία από το ανατολικό Ρωμαϊκό Κράτος (Βυζάντιο).
Στην πραγματικότητα παρά τις θεολογικές διαφορές μεταξύ Ελληνορθόδοξου και Κοπτικού Πατριαρχείου, το σχίσμα έγινε περισσότερο για πολιτικούς λόγους πριν 16 αιώνες.
Λέγεται μάλιστα ότι οι ίδιοι οι Κόπτες κάλεσαν τους μουσουλμάνους στην Αίγυπτο και τους διευκόλυναν στην κατάκτησή της, ώστε να διώξουν τους Ρωμαίους κατακτητές, ελπίζοντας στη συνέχεια οι Κόπτες ότι θα μπορούσαν μόνοι τους να διώξουν και τους μουσουλμάνους και να μείνει η Αίγυπτος σε αιγυπτιακά χέρια.
Όμως δεν τα υπολόγισαν καλά. Πράγματι οι μουσουλμάνοι κατέκτησαν την Αίγυπτο το 640 μ.Χ., διώχνοντας τους ανατολικοΡωμαίους (Βυζαντινούς) αλλά οι ίδιοι δεν έφυγαν ποτέ από την Αίγυπτο, εξισλαμίζοντας και εξαραβίζοντας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της.
Τον περασμένο Δεκέμβριο (13.12)  το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή βομβιστική επίθεση της Κυριακής στο παρεκκλήσι του Πέτρου και Παύλου, ακριβώς δίπλα στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, στο Κάιρο. Τουλάχιστον 25 νεκροί και 49 τραυματίες ο απολογισμός της πλέον αιματηρής επίθεσης με στόχο τη μειονότητα των χριστιανών κοπτών εδώ και χρόνια στην Αίγυπτο.
Σε ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο Amaq, όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών, η ISIS δηλώνει ότι ο μαχητής της Αμπού Αμπντάλα αλ Μάσρι ήταν ο καμικάζι που αιματοκύλισε τον καθεδρικό ναό των κοπτών χριστιανών του Καΐρου ήταν μαχητής της και απειλεί να διαπράξει και άλλες επιθέσεις εναντίον της μειονότητας.

Κύμα εξτρεμιστικών επιθέσεων έχει σημειωθεί στην Αίγυπτο από το 2013 αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον εκλεγμένο πρόεδρο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μόρσι και ξεκίνησε επιχείρηση καταστολής των ισλαμιστών.
Ορισμένοι εκ των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι έχουν κατηγορήσει τους χριστιανούς κόπτες ότι υποστήριξη την ανατροπή του προέδρου τους.

Σημείωση Συντ. Ομάδος ΕΕΕΘ:   Οἱ Κόπτες ἔχουν μετανοιώσει ἑκατοντάδες φορές τήν στήριξή τους στήν Ἀραβοϊσλαμική ἐπέκταση το 7ο αἰῶνα, προκειμένου νά «ἀπελευθερωθοῦν» ἀπό την Βυζαντινή κυριαρχία. Ἡ ἀλήθεια εἶναι πώς κι ἐμεῖς ἔχουμε μετανοιώσει ἑκατοντάδες φορές τήν σκληρή πολιτική πολλῶν Βυζαντινῶν αὐτοκρατόρων ἐναντίων τῶν μονοφυσιτῶν, γεγονός πού συνέβαλε σημαντικά στήν εὔκολη κατάκτηση Συρίας, Παλαιστίνης καί Αἰγύπτου ἀπό το Ἰσλάμ…
Σέ κάθε περίπτωση ὁ σημερινός ἀγῶνας τῶν Κοπτῶν Χριστιανῶν νά ζήσουν στήν πατρίδα τους κάτω ἀπό πολύ ἐχθρικές συνθῆκες, εἶναι τουλάχιστον ἡρωικός. Καί χρίζει τῆς πρακτικῆς πιά βοήθειας ὅλου τοῦ Χριστιανικοῦ κόσμου, διότι οἱ ἐπιθέσεις πού δέχονται οὔτε fake εἶναι, οὔτε ἀμελητέες σέ ἀνθρώπινες ἀπώλειες…

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters