Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ κ ΠΑΝ.ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ : ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΒΟΘΡΟΙ ΔΙΑΡΡΥΓΝΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΟΘΡΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΔΙΟΙΚΟΥΝ, ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ...ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

Του Πολίτη Παν.Παπαγαρυφάλλου   

Αυτό είναι το συμπέρασμα του… αφελούς γράφοντος που επιμένει στην τιμωρία των… ενόχων. Είδα και άκουσα τη γνωστή αποκαλυπτική εκπομπή του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου: «Το Μαξίμου ακούει» και ένιωσα οργή και ναυτία («kontra», της 18 Ιουνίου, Σάββατο). Διαπλοκές και προστυχιές παντός τύπου που αρχίζουν από τις κορυφές της εκάστοτε εξουσίας, περνούν από τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα και καταλήγουν στη Δικαιοσύνη: Με ονόματα, τράπεζες και διευθύνσεις.
Η σαπίλα που βασιλεύει στην Ελλάδα των… Ελλήνων Χριστιανών (ναι δηλώνουν και Ορθόδοξοι) μόνο με μια βόμβα υδρογόνου καθαρίζει!
ΣΗΜ. Τα όσα αποκαλύπτει αυτή η εκπομπή – που θα ‘πρεπε να μεταδίδεται υποχρεωτικά μια φορά την εβδομάδα από όλα τα κανάλια συναντά τη συνομωσία της σιωπής! Εκεί, στου «Μαξίμου» είστε αόμματοι και κουφοί;
Προσθήκες.
Στην επόμενη εκπομπή της Κυριακής, 19 Ιουνίου, και την ίδια ώρα, η εκπομπή ασχολήθηκε με δύο θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν άμεσα τόσο την ελληνική οικονομία όσο και το γιατί και πως η Ελλάδα έγινε αιχμάλωτη του ΔΝΤ.
Ως προς το πρώτο, η θαρραλέα ομάδα των δημοσιογράφων αποκάλυψε τέρατα και σημεία γύρω από την πολύχρονη και παράνομη δράση των καρτέλ και της αδρανούσης Επιτροπής Ανταγωνισμού, που προξένησαν τεράστια ζημιά στην εθνική οικονομία υπέρ των νταβατζήδων.
Ως προς το Εθνικό έγκλημα, του πως και το γιατί ήρθε στην Ελλάδα από τη «δόλια συμπεριφορά της εγκληματικής ομάδας του Γεώργιου Παπανδρέου, που διόγκωσε σκοπίμως τα στοιχεία του δημοσίου χρέους». Κατατέθηκαν ονόματα και υπεύθυνοι και μάλιστα από πρώην μέλη της Στατιστικής Αρχής, Σύσσωμη η ομάδα των δημοσιογράφων καυτηρίασε την  πολυετή αδράνεια της Δικαιοσύνης, η οποία αδρανεί επικίνδυνα. Το εθνικό έγκλημα έχει ύποπτες πολιτικές διασυνδέσεις.
Συμπέρασμα: Δικαιοσύνη και εξουσίες σφυρίζουν αδιάφορα ενώ καταδιώκουν τους καστανάδες για… φοροδιαφυγή!!
Θα χρειαστεί και δεύτερη βόμβα υδρογόνου!
Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις συνεχίστηκαν και στις εκπομπές της 25ης και 26ης Ιουνίου με ονόματα, εργολάβους-καναλάρχες, εκατομμύρια ευρώ να σφυρίζουν, δικαστές να σιωπούν, ποινικές ρήτρες να καταργούνται, παιδιά δικαστών να εργάζονται στους μεγαλοεργολάβους και εν ενί λόγω να γίνεται ο χορός των κολασμένων στο πτώμα της Ελλάδας.
«Αφελές» ερώτημα: Οι δικαστές δεν ακούν τίποτα; Δεν βλέπουν τίποτα; Δεν αισθάνονται θιγμένοι να ζητήσουν το λόγο;
Το Μαξίμου γιατί παριστάνει την πάπια;
Γιατί δεν ενεργοποιείται να καθαρίσει τους βόθρους; Οι δημοσιογράφοι γιατί κάνουν τον κινέζο και σφυρίζουν αδιάφοροι; Θα μας μιλούν μόνο το που κατούρησε η ηθοποιός τάδε.
Κανείς, μα κανείς δεν ντρέπεται σ’ αυτή εδώ τη Μπανανία; Τόσο πολύ σάπισαν τα πάντα;
Ως προς τη Δικαιοσύνη θα έλεγα ότι και από αυτές τις εκπομπές εδραιώθηκε η παλιά άποψή μου που λέει: Δεν έχω εμπιστοσύνη σ’ αυτή. Το να βγαίνουν κάποιοι δικηγόροι στα κανάλια και να την αγιοποιούν δεν προσφέρουν υπηρεσίες ούτε σ’ αυτή ούτε στην ανύπαρκτη δημοκρατία.
Η καταρρέουσα ελληνική κοινωνία και σάπια πολιτεία έχουν απόλυτη ανάγκη από απομυθοποίηση και όχι από αγιοποίηση.
Φτάνουν οι άγιοι που έχουμε. Όσο πιο πολλοί «άγιοι» τόσο περισσότερη σήψη.
Εδώ και δύο δεκαετίες κάνω τούτη την έγγραφη έκκληση: «Να εισάγει η Ελλάς δύο πούλμαν εισαγγελέων τύπου Ντι Πιέτρο».
Αφού δεν μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα έκτακτα Στρατοδικεία ας εισάγουμε τουλάχιστον μερικούς εισαγγελείς από την Ιταλία, οι οποίοι είχαν την τόλμη να δικάσουν και τον πρωθυπουργό της!
Προτείνω στους δικηγορικούς συλλόγους να οργανώσουν διαλέξεις για τους Ιταλούς Εισαγγελείς! 


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.