Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΛΑΣΓΟΣ κ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ : ΚΡΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΑ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Γιάννη, πως ξεκίνησες την εκδοτική σου δραστηριότητα;
Όλα ξεκίνησαν από την έντονη ανάγκη που ένιωθα στα πρώτα αγωνιστικά μου χρόνια 1977-1985, να μπορώ να διαβάσω βιβλία που να με πληροφορήσουν για τις ιστορικές αλήθειες που έβλεπα πως πλαστογραφούσε η Αριστερά με συνοδοιπορούσα την μεταπολιτευτική «Δεξιά». Θυμάμαι που έψαχνα στο Μοναστηράκι και σε παλαιοπωλεία να βρω κείμενα με απαντήσεις στις πολιτικές και ιστορικές μου απορίες, αλλά και επιχειρήματα για το αυτονόητο, την αγάπη μου για την Ελλάδα, για τον Εθνικισμό μου.
Τι ήταν αυτό όμως που σε έκανε να πάρεις όμως την απόφαση να δημιουργήσεις εκδοτικό οίκο;
Θα σου φανεί παράξενο, αλλά θυμάμαι τον εαυτόν μου, στις 19 Ιανουαρίου 1985, στο 3ο Συνέδριο του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος (ΕΝΕΚ), να λέω στην ομιλία μου, μετά την εκλογή μου στο Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος, ότι «πρέπει, εμείς οι Εθνικιστές, να κάνουμε όπως είχε πει ο Μάο, την δική μας μορφωτική επανάσταση, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για το όραμα του εθνικού κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά για τον Τρίτο Ελληνικό Πολιτισμό».
Έτσι προέκυψαν οι εκδόσεις «Πελασγός»;
Πράγματι μετά από μερικούς μήνες, το καλοκαίρι του 1985, ο «Πελασγός» έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το βιβλίο του Αθανασίου Κόρμαλη «Ανατολική Ρωμυλία: Η αλύτρωτη Ορφική γη». Το «Πελασγός» επιλέχθηκε ώστε να δίδουμε ένα στίγμα ελληνικότητας εξ αρχής.
Πως βλέπεις σήμερα την όλη κατάσταση στην Πατρίδα;
Πιστεύω πως όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι στην ουσία, ποτέ δεν ελευθερωθήκαμε. Βεβαίως και δημιουργήσαμε Εθνεγερσία και πολλές άλλες, επιτυχημένες και μη, εκστρατείες για εθνική ολοκλήρωση, αλλά επί της ουσίας και πρακτικά, πάντα ένα κράτος δανειοληπτών είμαστε, με εγγυητές τις τράπεζες που διαφεντεύουν την ανθρωπότητα. Στην ουσία διαχρονικά γίνεται το δικό τους και όταν εμφανιστεί κανείς που τους αντιστέκεται, αμέσως οι μηχανισμοί μαζικής αποβλάκωσης και παραπληροφόρησης ρίχνουν τόνους λάσπη και καταπνίγουν κάθε αυθεντική αντίσταση.
Αυτό γίνεται σήμερα;
Καθαρότατα! Στην ουσία σήμερα η Γερμανία προσπαθεί, μέσω «Ευρωζώνης» να ξαναπάρει πίσω τα «χαμένα» του 1945, στον Ευρωπαϊκό Νότο. Η δε Αμερική έχει ηρεμήσει λίγο και παρακολουθηθεί με ενδιαφέρον το πώς η Γερμανοί ξαναγίνονται αντιπαθείς στους Έλληνες, ξυπνώντας παλαιές μνήμες. Πιστεύω πως η Αμερική θα επαναλάβει το «1947», όταν μας άφησε να φθάσουμε να κινδυνεύουμε από «σοβιετοποίηση» και να «επέμβει σωτήρια» και να μας κάτσει καλά στο σβέρκο για δεκαετίες.
Όταν ο Παπαδόπουλος το 1973 ανακοίνωσε στο ΦΕΚ 99 (Μάιος 1973) ότι βγαίνουν τα ελληνικά πετρέλαια με «νόμισμα» την δραχμή, υπέγραψε την καταδίκη του. Του έστησαν το «Πολυτεχνείο», προχώρησαν στην τουρκική εισβολή και έφεραν «θριαμβευτές» τα μεταπολιτευτικά λαμόγια και την «γενιά της λαμογιάς», οι οποίοι μας κατέστρεψαν, ηθικά, οικονομικά και πολιτικά και μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.
Το Πατριωτικό Κίνημα γενικά πως το βλέπεις σήμερα;
Το Πατριωτικό Κίνημα σήμερα θα έπρεπε να είναι στην πρωτοπορία της ανατροπής του άθλιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να απελευθερωθεί από μια βασική της κακοδαιμονία και να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον. Δυστυχώς, παρότι έχουν γίνει αρκετά βήματα ως «θεμελιακή» δουλειά με εκδόσεις βιβλίων, εντύπων, διαδικτυακών κ.α. μέσων, αυτό δεν έχει μεταφραστεί σε πολιτική παιδεία και ωριμότητα. Κυριαρχούν, προσωπικές αντιπαλότητες δεκαετιών, τυχοδιωκτισμοί και εγωισμοί, μιζέρια και έλλειψη ευρείας αντιλήψεως των δεδομένων της εθνικής, αλλά και της παγκόσμιας πραγματικότητας.
Πρέπει όλοι να ωριμάσουμε και να κατανοήσουμε ότι όταν πετάς μια πέτρα σε μια λίμνη ή ένα πηγάδι, δεν σχηματίζεται μονάχα ένα ομόκεντρο κύμα, αλλά πολλά με διαφορετική δυναμική το κάθε ένα. Έτσι είναι στην κοινωνία και στην πολιτική, υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις κατανοήσεως ή έκφρασης των πολιτικών θέσεων. Ο δογματισμός τύπου ΚΚΕ δεν αρμόζει σε εμάς τους Έλληνες.
Ποια θεωρείς σήμερα τα κυριότερα προβλήματα για τον Έλληνα;
Πιστεύω πως η σοβαρότατη κρίση εθνικής ταυτότητας σε συνδυασμό με την λαθρομεταναστευτική επέλαση, η οποία πλέον αποτελεί ξεκάθαρο εποικισμό και εξισλαμισμό της Ελλάδος, αποτελούν τις δυο κυρίαρχες και θανατηφόρες πληγές του Ελληνισμού.
Γιάννη, μια τελευταία ερώτηση, το βιβλιοπωλείο σου στην Χαριλάου Τρικούπη 14, γιατί το ονομάζεις «Η Αλληλεγγύη των Φίλων»;
Το βιβλιοπωλείο το ονόμασα έτσι, το φθινόπωρο του 2008, μετά την τεράστια ζημιά που μου προξένησε ομάδα 30 περίπου κουκουλοφόρων οι οποίοι επιτέθηκαν και πυρπόλησαν ολοκληρωτικά το βιβλιοπωλείο μου. Εάν δεν ήταν λοιπόν για την αλληλεγγύη των φίλων και συναγωνιστών, εγώ δεν θα μπορούσα να τα έχω καταφέρει. Ήταν πολύ μεγάλη η ζημία. Ακόμα την πληρώνω...

http://www.e-grammes.gr/article.php?id=6430

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.