Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 
Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι`θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία."
Ανδρέας Κάλβος.

Όποιος πιστεύει πως η Ελλάς σήμερα είναι χώρα ελεύθερη, πρέπει απαραιτήτως να αναθεωρήσει την άποψή του. Εκτός κι αν πρέπει να αναθεωρήσει εξ αρχής τα κριτήρια που έχει θέσει για την αξιολόγηση αυτής της ευφάνταστης και επίπλαστης ελευθερίας. Διότι προφανώς για να είναι κάποιος πολίτης ή λαός ελεύθερος, πρέπει να μην διαθέτει οιασδήποτε μορφής δεσμά. Δεσμά είτε φυσικά είτε οικονομικά είτε ακόμη και πολιτικά. Και η πατρίδα μας σήμερα είναι υπερκαλυμμένη από δαύτα.

Λέει ο σπουδαίος πατριώτης ποιητής μας Ανδρέας Κάλβος, βγαλμένος από μια γενιά λογίων ανδρών που καιγόταν από τον πόθο της Ελλάδος όμοια με τον λαό μας, τούτα τα λόγια: «Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία». Στον καιρό μας πασχίζουμε να επαναφέρουμε στον σύγχρονο ελληνισμό και τα δύο αυτά στοιχεία τα οποία φρόντισαν οι πολιτικοί επιστάτες του διεθνιστικού νεοταξισμού να αφανίσουν. Την αρετή να θεωρήσουμε ως ύψιστο καθήκον την προστασία της Πατρίδος από εχθρούς και κηδεμόνες πονηρούς ταυτοχρόνως και την τόλμη να τα βάλουμε με ολόκληρο το καθεστώς και να ξεσχίσουμε τις διαχωριστικές ταμπέλες τασσόμενοι υπέρ της ευγενέστερης και αγιότερης Ιδέας του Ελληνικού Έθνους.

Η προσπάθεια του απεγκλωβισμού μόλις και μετά βίας ξεπερνάει στον ελάχιστο βαθμό το νηπιακό επίπεδο. Η προσπάθεια να αφήσουμε ξωπίσω δημοκόπους, δημοσκόπους και λαοπλάνους του πολιτικαντισμού και της ψεύτικης ενημέρωσης έχει μόλις ξεκινήσει. Άλλωστε πως μπορούμε να μιλάμε για μια ελεύθερη Ελλάδα όταν οι ελεύθερες φωνές που νοιάζονται για το Ελληνικό Έθνος και τον ελληνικό λαό φιμώνονται και έχουν αποκλειστεί από τα διάφορα δήθεν βήματα λόγου.

Δεν έχουμε λοιπόν την κυριότητα της Πατρίδος και των θεσμικών της διαδικασιών. Άλλωστε σήμερα οι ταγοί της έχουν επιλέξει τη «δημοκρατία» καταργώντας την Πατρίδα όταν έχουν επιλέξει την ομηρία των χρηματοοικονομικών ομολόγων και επιλεκτικών χρεών σκορπώντας την εθνική της κυριαρχία. Γιατί δεν είναι επιλεκτική μονάχα η χρεοκοπία που πάνε να μας ρίξουν, αλλά πρωτίστως είναι επιλεκτικά τα χρέη που επικαλούνται από το πουθενά για να δικαιολογήσουν τον πολιτικό κατακερματισμό της Ελλάδος. Και είναι πολιτικά κατακερματισμένη η Ελλάς από τη στιγμή που διοικείται από ξένους νόμους και ξένους κηδεμόνες. Επομένως δεν είμαστε πολιτικά ελεύθεροι.

Δεν είμαστε όμως και οικονομικά ελεύθεροι από τη στιγμή που έχουμε μπει στην διαδικασία της πώλησης εθνικής γης και της δέσμευσης δημόσιας περιουσίας εν είδη ενυπόθηκων αξιών για την εξόφληση των παγκόσμιων τοκογλύφων από τους ντόπιους άρπαγες. Και την ίδια στιγμή δεν είμαστε ελεύθεροι από απόψεως φυσικής αυθυπαρξίας, αφού η γη μας προορίζεται να δοθεί σε μισέλληνες που θέλουν την οριστική κατοχή και κατάλυση του Έθνους μας. Θρασείς βάρβαροι και οι άλλοι, οι δήθεν σύμμαχοι, που θέλουν να προσθέσουν κι άλλες σκλάβες ελληνικές πατρίδες.

Ποιο είναι λοιπόν το στοιχείο αυτό που μας κράταγε τόσους χρόνους στα κάτεργα μιας αόρατης μεν πλην όμως υπαρκτής κατάστασης ανελευθερίας; Είναι η δύναμη που απέκτησαν από την εγκατάσταση της μεταπολίτευσης και έπειτα οι πολιτικές δυνάμεις των ξενοκίνητων εμπόρων της Ελλάδος και το χάλκεον χέρι του φόβου το βαρύ μήπως και θεωρηθούμε «χουντικοί», φασίστες, αντιδραστικοί και αντικρατικοί, επικίνδυνοι για το νέο «ελληνικό» κράτος που τιμωρούσε τα σταγονίδια του πατριωτισμού. Ο φόβος μήπως μείνουμε δίχως δουλειά και τα παιδιά μας δίχως σπίτι.

Η έλλειψη ουσιαστικής εθνικής αντίστασης και τόλμης στην προάσπιση της ίδιας μας της ελληνικότητας έφερε εν συνεχεία τον ζυγόν της δουλείας μέσα στην ίδια μας την καθημερινότητα. Βλέπαμε το θράσος ανθρώπων που πλούτιζαν από την διαχείριση της εξουσίας να φτάνει μέχρι την συνδιαλλαγή με τους εχθρούς της Ελλάδος που χύσανε και χύνουνε ελληνικό αίμα και δεν αναλαμβάναμε την τόλμη της εθνικής αντίδρασης. Τους βλέπουμε να δολοφονούν για λόγους είτε διακρατικής λυκοφιλίας είτε πολυπολιτισμού είτε οικονομικής «διάσωσης» τα παιδιά μας σε στρατόπεδα και γειτονιές και πάλι αφήσαμε την τόλμη των Ελλήνων άπραγη.

Χρειάζεται Αρετή και Τόλμη η ελευθερία μας. Αρετή είναι Πίστη στη Δύναμη μιας Ελεύθερης Ελλάδος που θα ανήκει μονάχα στους Έλληνες και Τόλμη είναι η πολιτική ενέργεια για την κατανίκηση των εχθρών μας στο σύνολό τους κάτω από τα λάβαρα του Ελληνικού Έθνους και του Εθνικού Κοινωνισμού.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters