Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΕΡΙΓΕΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ

Εμείς οι Έλληνες είμαστε το δίχως άλλο λαός γεμάτος προτερήματα. Όμως δυστυχώς σήμερα έχουμε κλειδώσει ανδρεία και ηρωισμό προσμένοντας ποιος ξέρεις τι, ίσως ένα θαύμα,  να τα ανασύρουμε τραβώντας εμπρός. Όχι, δεν έχουμε διαγράψει τον εαυτό μας και την ιστορία μας. Έχουν φροντίσει γι’ αυτό η φύση με την βιολογική της πραγματικότητα και τα έργα των προγόνων μας.

Ωστόσο ο μεγάλος εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς θεωρούσε χρέος του να αναδείξει περισσότερο τα ελαττώματα της Ελληνικής Φυλής. Ήξερε ότι ήταν πολύ πιο χρήσιμος μέσα από την ανάδειξη των αρνητικών σημείων του λαού μας για δύο λόγους. Πρώτον διότι μέσα από την καλή γνώση του κακού εαυτού βοηθιέται η ανθρώπινη ύπαρξη από εγωισμό έστω να κάνει την μέγιστη δυνατή ενέργεια για να βελτιωθεί. Αλλά και γιατί ο δημιουργός του πολιτισμού και της Εθνικής Ιδέας Έλληνας θα μπορέσει μέσα από αυτήν την οδό να νιώσει την ανάγκη να ανατάξει δυνάμεις και να γίνει κύρης κι όχι κυριευόμενος.

Έλεγε λοιπόν ο Παλαμάς πως δεν έχουν πλέον οι Θεοί την κατοικία τους στον Όλυμπο και δεν συχνάζουν λεβέντες στην Όσσα. Και ακόμη πως η Ελληνική Γη κατοικείται από ραγιάδες Έλληνες, ανθρώπους σκυφτούς, καμωμένους για το χαράτσι που, έχοντας εγκαταλείψει την θεία όσο και τραχιά ελληνική γλώσσα, έχουν καταντήσει κούφιοι και οκνοί. Έλληνες δηλαδή κατ’ όνομα αλλά κενοί στο περιεχόμενο. Με φύση το δίχως άλλο που μαρτυρεί τη θεία καταγωγή αλλά δίχως ιδεολογική συνάφεια.

Έχουμε καταντήσει λαός που έχει αφήσει την γλώσσα του να ατονήσει και την ιστορία του να αλωθεί ανάμεσα στις μυλόπετρες των ψευτοεκσυγχρονιστών και των πλαστογράφων. Στα χέρια δηλαδή βάρβαρων ελληνόφωνων που έχουν παρεισφρήσει μες στα σπλάχνα της ελληνικής φυλής και από γυρολόγοι έχουν μετατραπεί έως τις μέρες μας σε βδέλλες που ρουφάν και σκορπούν ζωντάνια και αίμα ελληνικό. Έχει καταντήσει ο Έλλην μέσα από την χρονοβόρα διαδικασία της ανθρώπινης διάβρωσης ένα ον καθαρά μιμητικό που δεν νοιάζεται για την λεβεντιά και την ίσια περπατησιά αλλά για την δανεική ανάσα και την τεχνητή χλιδή που στηρίζονται σε ατέρμονες υποσχέσεις και πεπερασμένη μα και ξένη ισχύ. Και ότι δεν είναι αληθινά δικό σου, γρήγορα γίνεται ατμός, περνά και φεύγει.    

Αλλά σαν δεν είναι δικό σου ένα αγαθό και δεν το έχεις κατακτημένο αλλά έχουν εσένα κατακτημένο οι δοσάδες της εξουσίας, τότε καταλαμβάνεσαι από την αγωνία να εξαγοράσεις τον επίπλαστο παράδεισο της νεκρικής ηρεμίας αρκούμενος στα ψιχία της ελεημοσύνης που ονομάζουν μισθό και που στο τέλος κι αυτόν τον παίρνουν πίσω διπλό και τρίδιπλο οι δοσάδες. Είναι άλλωστε ακριβή η εξουσία τους και πρέπει να ξεπληρώσουν το νοίκι στα νεοταξικά κοράκια που έχουν κλείσει τον κόσμο δήθεν ελεύθερων εθνών μες στα θησαυροφυλάκιά τους. Έτσι λοιπόν πατρίδα και κοινωνία έχουν μπει στο περιθώριο αντί του χρυσού κλουβιού κι ενός διορισμού και το χαράτσι κάνει τον Έλληνα ευλύγιστο και σκυφτό μπρος στον βάρβαρο κύρη του, πουλώντας και την ελληνική γλώσσα ακόμη.

Και έτσι καταντά ο λαός ακροατήριο των δημοκόπων και των λογοκόπων της πολιτείας. Και οι μαμμωνάδες βάρβαροι και οι χαύνοι λεβαντίνοι, κατά πως έλεγε  ο Παλαμάς, εισέρχονται σαν τους λύκους μες στο κοπάδι, ενώ οι ψωριασμένοι σκύλοι αδυνατίζουν την αμυντική παράταξη του Έθνους έχοντας εγκαταλείψει την σκοπιά για να γλύψουν τα κόκαλα που τους πετούν οι μεγάλες δυνάμεις εκάστου καιρού. Κι όλοι μαζί χαροκόποι υπήκοοι ενός ψευτορωμέϊκου, αδιάντροποι προσπαθώντας να κρατήσουν τάχα κρυφό τον ανάξιο του παρελθόντος εαυτούλη, καταντούμε τη Ρωμιοσύνη πόρνη.

Ορθά τα λέει ο Παλαμάς και ορθά επιτέλους τα αντιλαμβανόμαστε. Αυτό άλλωστε δεν συμβαίνει σαν μπαίνει το ΣΔΟΕ μέσα σε Ελλήνων μαγαζιά και ξωπίσω εφορμούν όχι γερμανικά όπλα αλλά κάμερες όπως συνέβη στις Σπέτσες προσφάτως για να γίνει «οικονομικός» έλεγχος; Αυτό δεν γίνεται όταν μας βάζουν να έρχονται στα μέρη μας οι Τούρκοι αντί να διαβούμε εμείς τα σύνορα λευτερώνοντας σκλάβες πατρίδες; Αυτό δεν γίνεται όταν μας σκοτώνουν στο δρόμο ή σε κάποιο στρατόπεδο δυνάμεις ξένες κι εμείς πρέπει να βλέπουμε τάχα δικές μας ευθύνες; Αυτό δεν συμβαίνει ωθώντας ξεδιάντροποι ηγετίσκοι τον ελληνικό λαό να γίνει κατά πως λέει ο Παλαμάς των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι;

Αρκούν τα δάκρυα, οι ντροπές και τα δεσμά. Τώρα πλέον είναι ο καιρός της επανάστασης, της απελευθέρωσης και της ελληνικής αναγέννησης. Ο Παλαμάς έλεγε πως «ο Εθνικισμός είναι έμφυτος και εγώ είμαι Εθνικιστής». Να νοιώσουμε λοιπόν τον ελληνισμό να καίει τα σωθικά μας και να γίνουμε κύρηδες στο σπιτικό μας και κυρίαρχοι στον περίγυρο. Αποκλειστικά Κυρίαρχοι στην Πατρίδα των Θεών και των Ηρώων Ελλάδα και Όρθιοι Ηγέτες μιας Μεγάλης Ελλάδος στην Κοινωνία Ελεύθερων Εθνών με τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό στο τιμόνι.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.